reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

kasperimaja- ja sama nie mialam... ale 2 tygodnie temu rodzila tu moja znajoma... pierwsze dziecko za pomoca cesarki bo mala byla zle ulozona... a teraz sama chciala mimo tego ze nie byla wskazana... po prostu bala sie tak samo jak ty... i zrobiono jej CC bez problemow...

reklama
mnie cc nie chcieli zrobić, nie miałam wskazań, bałam się naturalnego porodu, ale tak mnie cesarką wystraszli,że można umrzeć itd. ze oduściłam w końcu po długiej bitwie.

Moje pierwsze dziecko 3900, drugie 4200.
A masz kogos kto Ci pomoże przy bliźniakach;-), zamierzasz karmić piersią:rofl2:?

Medio do pomocy nie bardzo mamy kogos:( Napewno tesciowa przyjedzie w pierwszych dniach potem moja mama na 2-3 tyg, no a potem trzeba bedzie liczyc na swoje cztery rece...jakos to bedzie...najbardziej sie boje podwojnych kolek i nocnych pobodek na zmiane raz jedno raz drugie....Juz teraz w brzuszku jak mnie kopia to najczesciej wlasnie na zmiane, no ale mam nadzieje ze to im sie jeszcze zmieni..
A co do karmienia to chcialabym naturalnie, bo z doswiadczenia wiem ze nie ma nic wygodniejszego niz zawsze swieze cieple mleczko do podania:tak: Ale tak bylo z jednym, no a z dwojka...hm...zobaczymy jak mi to wyjdzie:baffled:moze byc wesolo..

A tak wogole to ja juz po dzisiejszym scanie. Na szczescie moje obawy co do wielkosci brzucha byly niepotrzebne:) Maluchy urosly calkiem sporo i waza 1.650 i 1.720 kg.:biggrin2: (a tylko 4 tyg temu mialy po kilogramie) . No i na dzien dzisiejszy oboje sa ulozeni glowkowo wiec jak tak im zostanie to porod bedzie naturalny..:sorry:Nastepny scan za 2 tygodnie..
Niestety w piatek musze znow jechac do tego szpitala zrobic test tolerancji glukozy bo ostatnie badanie krwi wykazalo troche za wysoki poziom cukru... tylko tu w uk ten test jest jakis do d....troche, bo trzeba czekac ponad 2 godziny pomiedzy kolejnym pobraniem krwi:szok: Z tego co pamietam w polsce to bylo godzinke...chyba zanudze sie w tym szpitalu, ale coz, jak mus to mus...

poza tym u mnie bol plecow i nog ciag dalszy wiec ide do lozeczka sie polozyc..
Dobrej nocki...

witam:)
ja juz po dzisiejszej wizycie w szpitalu, nic nowego sie nie dowiedzialam, maluszek w dalszym ciagu ulozony posladkowo:zawstydzona/y:jutro beda do mnie dzwonic i powiedza kiedy mam przyjsc na scan, a 9 kwietnia beda probowali obrocic maluszka jezeli nic sie nie zmieni:-(ale nie wiem czy to do konca bezpieczne, slyszalam troche zlych rzeczy o takim przekrecaniu...:zawstydzona/y:
poza tym zabraklo w szpitalu druczkow na health in pregnancy:baffled: i jestem niezadowolona:zawstydzona/y:
jedyna dobra wiadomosc to ze z moim moczem wszystko oki;-)
mam pytanko, moze ktoras z was wie czy takie obracanie dzidziusia trwa dluzej niz jeden dzien bo nie wiem czy brac jakies rzeczy ze soba...:zawstydzona/y:
pozdrawiam

iwee no to super, że u maluszków wszystko dobrze:-).

ja coś ostatnio nie mam weny do pisania a i pogoda śliczna to i czasu mam mniej, ale tak sobie was czytam i właśnie zauważyłam, że Medio- musisz koniecznie zmienić swój opis bo ciągle masz "mama krzysia" a co z Karolkiem;-)?

No i oczywiście witam gorąco nowe forumowiczki:-)!

Mamunia 2 no właśnie, przegapiłam, dzięki za upominienie:-D, dziś zmienię.
iwee super,że maluszki ułożone głowkowo,ale z tego co wiem to w PL, każda ciąza mnoga kończy sie cc, a Ty jak wolisz?
ada dobrze,że wyniki moczu oki.

Krzyś dziś ma konkurs w szkole na najlepiej udekorowane jajko, Wojtek z nim robił, takiego ludzika z jajka:-), jak wczoraj zaniósł do szkoły to wszyscy sie śmiali:tak:, taki śmieszny mu wyszedł.
Miłego dnia.

Ada nie mam pojecia jak wyglada przekrecanie dzidzi...njlepiej jak spytasz poloznej, ona napewno wszystko ci wyjasni.
Medio w Polsce tez naturalny porod jasli ulozenie maluchow na to pozwala.. a juz tymbardziej jesli to jest kogos drugi lub kolejny porod...Wiem bo moja mama pracowala na porodowce..
A ja sama nie wiem co bym wolala:sorry: Z mojego punktu widzenia wolalabym naturalny (2 razy tak rodzilam i ostatnim razem bylo naprawde latwo jak po masle), ale teraz ze wzgledu na blizniaki chyba bezpieczniejsza cesarka.. Najbardziej boje sie ze pierwszy pojdzie dolem a drugi cesarka i wtedy bede pocieta z kazdej strony:no: (to podobno dosc czesto sie zdarza jesli sa komplikacje po urodzeniu pierwszego blizniaka)..Zobaczymy, narazie probuje jeszcze o tym nie myslec...

iwee może jak to Twój trzeci poród to będzie dobrze.
Myleene ja do konsulatu jadę w poniedziałek, zrobiłam zdjęcia Karolkowi, a spotkanie paszportowe mamy w poniedziałek o 12.

reklama
Witajcie dziewczynki!
U mnie piekna pogoda, sloneczko swieci a niebo bez chmurne :-) az szkoda siedziec w domu :tak:

Melka co do zakupow online i przesylanie je z polski tutaj to sie z Toba czesciowo zgadzam, akurat w tym przypadku taniej mnie wyszlo kupienie rzeczy w PL i przeslanie ich do Ediego, moze tam gdzie wy mieszkacie macie wiekszy wybor w sklepach dla dzidziusiow, ale tutaj jest masakra, 3 sklepy na krzyz a ceny.... wiadomo, wozek ktory mi sie tutaj podobal osztowal rawie £600, materacyk do lozeczka £130, zaplacilabym za te 2 rzeczy £730 a tak zplacilam £450 razem z posciela do lozeczka :-) wozek nie jest tej samej firmy, ale jest podobny z wygladu :-) jestem zadowolona :-):-):-) gdybym znalazla tutaj cos co mi sie podoba to bym nie zamawiala z PL ale nie znalazlam w rozsadnej cenie :baffled:

Ada nie martw sie, bedzie wszystko dobrze :tak:
Iwee najwazniejsze ze maluchy zdrowo rosna

zycze milego dnia :-)

Do góry