reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Czesc kobitki
Dzis znow piekna pogoda dopisuje gdyby nie ten wiatr to bym pomyslala ze jestem na Teneryfie hehe :-D

Ze tak sie zapytam do tych mamus ktore sa juz blizej rozwiazania czy na USG w 20 tygodniu pytalyscie o plec?? W sumie mnie wszytsko jedno czy bedzie dziewczynka czy chlopczyk najwazniejsze zeby zdrowa dzidzia byla, ale wiem ze u nas w miescie nie mowia ze wzgeldu na mluzumanow i ich glupie religie, i za duzo mluzumanek usowalo ciaze jak sie okazywalo ze dziewczynka to teraz sa powywieszane po calym szpitalu informacje ''Nie pytaj o plec dziecka bo i tak sie nie dowiesz'' czy cos w tym stylu :baffled: lipka troche fajnie by bylo mowic do brzusia po imieniu no ale ciekawa jestem jak to wyglada w rzeczywistosci, spodkalysciesie z takimi wywieszkami ?? Pozdrowionka i duzoo usmiechu w sloneczny wiosenny dzien :-D

reklama
ADA1989 ja sama nie milam odwracania dziecka ale mojej kolezance powiedzieli, ze bedzie musiala miec bo dzidzia tez byla zle ulozona, ona za nim poszla zadzwonila do polskiego gin zeby sie dowiedziec co i jak to wyglada i on jej odradzil!! powiedzial, ze po pierwsze jest to bolesne a po drugie nie calkiem bezpieczne dla dziecka no i na drugi dzien ona zadzwonila,ze do szpitala ze niezgadza sie na odwracanie (masz takie prawo) skonczylo sie to tak, ze miala cesarke zaplanowana wczesniej i wszystko poszlo zgodnie z planem.
niechce cie straszyc ale moze popytaj sie kogos kto mial odwracanie jak to wyglada w rzeczywistosci, pozdrawiam

Czesc :-) ja rowniesz podczepiam sie do pytania Sachmecii.:-D Tez bym chciala wiedziec, usg mam QMC czy ktoras z mam tam rodzila? moze macie jakies opinie o tym szpitalu??

dziewczyny dzieki za odpowiedz;-)
kasperimaja mam takie obawy ze cos moze sie stac, czytalam o tym troche i z jednej strony dziewczyny mowia ze nic nie boli i w ogole w porzadku a z drugiej wlasnie jak ty mowisz ze jest to bolesne i niebezpieczne:confused2: chyba zdewcyduje sie pojsc ale jezeli cos mnie zaboli to kaze im przestac, zeby nie zrobili mnie ani dziecku krzywdy

przed chwila wrocilam ze szpitala bo bylam na usg i rzeczywiscie dzidzia siedzi glowka do gory:nerd: jedynym plusem z tej calej sytuacji bylo to ze moglam go znow zobaczyc:tak:a tak to caly czas siedze w domu i sie martwie czy aby na pewno to przekrecanie bedzie bezpieczne....:zawstydzona/y:

jesli masz obawy i sie boisz to nieryzykuj bo po co? ja mialam cesarke i naprawde nie ma strachu a mialam ja zrobiona natychmiast i wszystko bylo w pospiechu ale bez zadnego problemu a ty jak teraz im powiesz, ze sie niezgadzasz na odwracanie to zaplanuja ci, podadza date i napewno wszystko pojdzie jak trzeba, moja znajoma byla szczesliwa,ze podjela taka decyzje
w kazdym razie to twoja decyzja moze przedyskutuj to ze swoja druga polowa?
daj znac co zdecydowaliscie

no to jeszcze caly tydzien, moze zadzwon do jakiegos polskiego lekarza i niech ci powie co o tym mysli ale nie rob nic na przekor sobie, tak sobie mysle, ze jak juz pojdziesz na odwracanie i nawet zacznie cie bolec to oni pewnie juz nie przestana, a jakie to musi byc uczucie? sprobuje sama rekoma sprawdzic gdzie jest twoja dzidzia w tej chwili i wyobraz sobie ze oni tak beda go trzymac i przekrecac... ja bym sie nie zgodzila napewno
pewnie cie teraz nastraszylam co? sorki naprawde nie chcialam, pisze poprostu to co mysle a wy spokojnie sie zastanowcie

reklama
Nie wiem wogóle jak to możliwe odwrócić dziecko w brzuchu, no nie prosta to sprawa, a na ile bezpieczna?

Do góry