reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Paula ty chyba jestes szalona, 58 kilo dla matki dwojki dzieci to jest normalna waga a powiedz ile ty masz lat zeby wazyc 48 kilo:confused:, moja 13-sto letnia corka wazy 55 kilo, nie mowiac juz o mnie przy wzroscie 164 cm waze 80 kilo:szok: i nie moge zrzucic ani deko ponizej, mam jeszcze do zbicia jakies 15 kilo:szok::szok: a urodzilam poltora miesiaca wczesniej od ciebie. Nie nakrecaj sie "babe" nie jestes jeszcze taka gruba. Pozdrawiam buzka,pa:-D:-D

reklama
Hejka mamuśki :-)
Co do zrzucania wagi, hmm, ja miałam dość dziwną jak na mój gust sytuację. W ciąży przytyłam 20 kg - w dzień porodu ważyłam 78kg, natomiast przy wypisie, 2 dni po porodzie - moja waga wynosiła 62kg - czyli w dwa dni 16kg mniej :szok: Za to potem systematycznie podczas karmienia, zamiast chudnąć jak podobno większość, tyłam i tak stanęłam, nie dało rady nic ruszyć - wahało się od 64 do 68 (przy wzroście 163cm). Teraz w momencie jak dowiedziałam się, że znów jestem w ciąży ważyłam 65 i w tym momencie mam 75 :baffled: ale myślę, że dobiję przynajmniej do wagi z poprzedniej ciąży :baffled: Liczę tylko na powtórkę ze spadkiem wagi po porodzie :tak:

Sara - jak będziesz wybierać się do Motherwell to zapraszam na małą białą bezkofeinową ;-) Tylko daj znać wcześniej na gg 7824545 :tak: bo w tym tygodniu czeka nas przeprowadzka i nie chciałabym żebyć zastała na wpół urządzone mieszkanie :-) Zainstalowani będziemy najpóźniej w piątek :tak:

Byłam dziś znów u położnej, na szczęście nie mam żadnej cholestazy, ani gestozy, za to żeby nie było nudno, mam anemię, hemoglobina 10 i mam żelazo do łykania - to powtórka z rozrywki z poprzedniej ciąży, kiedy to miałam hemoglobiny 9... I już wiem dlaczego jestem cały czas taka padnięta i snuję jak zmora :baffled: Za tydzień znów do lekarza, bo dziś miał być, ale nie dotarł :baffled: Ale niech badają jak najwięcej - zawsze to lepiej wiedzieć więcej niż mniej :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Czesc wszystkim mamusiom:-)
Paula ty jak moja siostra, urodzila dwa miesiace temu, wyglada jak szczypiorek i wg mnie ma tylko troche skory na brzuchu a ta narzeka ze 8kg do zrzucenia:szok:
Zgadzam sie z bernardetka i jestem pewna ze wygladasz jak laska:tak:;-)
Nigdy nie nalezalam do grubasow, raczej bylam chuda nastolatka ale pamietam ze 48kg wazylam na bilansie w osmej klasie podstawowki:-D
Lucin@ nie wiem czy to normalne ale ja przez cala ciaze nie widzialam lekarza tylko ta moja fiznieta polozna:tak: ktora za kazdym razem sie dziwi ze mam zelazo w porzadku, nie wiem czemu? moze od tych kotletow ktore codziennie gotuje mezowi;-):-)
Matisek ja dostalam moje £190 po miesiacu prosto na konto bez zadnego pisemka:tak:
Medio laseczka z ciebie;-)
Tajchi Kacperek jest slodki i rosnie jak na drozdzach:-)
Olinda najwazniejsza wiara w siebie za kolkiem:-) Ja mam prawko od 13lat i polsce jezdzilam non stop, tutaj jestem niedzielnym kierowca i zasiadam za kolkiem jak musze, czyli wracajac z imprezy z wesolutkim mezem:-D

Ostatnia edycja:
melka - Oni mnie tak tu pilnują, bo w poprzedniej ciąży miałam masę kłopotów - krwiak:baffled:, potem cukrzyca:baffled:, wysokie ciśnienie przez całą ciążę:baffled:, a na koniec zatrucie i anemia:baffled:, dlatego jestem w grupie wyższego ryzyka wystąpienia tych dolegliwości w kolejnej ciąży, na szczęście na razie tylko anemia:tak:, zostało 3 i pół tygodnia więc nie powinno być najgorzej:tak:

Tajchi a jakie macie plany na wakacje?
Olinda Ty tez do Pl się wybierasz?
Lucin jeszcze tylko 3,5 tyg. o to zleci, tylko pamiętaj jak będzie po, pochwalić się fotka maleństwa:)
Melka, Bernadette, Myleene, buziolki.

U nas dziś lepsza nocka, z 3 razy karmienie, więc zupełna norma:)

Hej, Witam ;-)
Nie było mnie dwa dni i proszę ile czytania. Coś kiepsko się czułam a bałam się, że to jakieś choróbsko. Muszę na siebie uważać bo bardzo szybko łapię wszelkie infekcje a w ciąży nie wolno brać żadnych leków. Mój Kuba też zaczął kichać ale na razie to tylko nieszkodliwy katar i mam nadzieję, że się nie rozwinie nic gorszego. A ja się czuję jakby mi było strasznie gorąco od środka, nie zgaga tylko jakby brak tchu, brak sił a przecież to za wcześnie na takie rzeczy? Dopiero co ledwo widać brzuszek. Szkoda, że nie pamiętam jak było w pierwszej ciąży :no:
Czy miałyście podobne dolegliwości?

hey sara ja tez tak mialam i mam nadal od poczatku ciazy, szczegolnie zle sie czulam wlasnie po 11 tygodniu, nie moglam zlapac tchu, oddychac i prawie mdlalam a na dodatek mdlosci. dla mnie poczatem ciazy to byla masakra.
nie martw sie to chyba normalne pomimo ze nie masz brzuszka. poczekaj az dzidzia urosnie i wtedy dopiero uciska na przepone:-)

Dzien dobry wszystkim:-)
Witam rowniez nowe mamusie.
Medio- wybieramy sie do Polski 29 lipca na jakies 3 tygodnie ale mam nadzieje ze pogoda sie polepszy bo jak narazie to masakra :szok::wściekła/y:u mojej mamy ogrodek tonie strasznie zeby nie porobilo sie nic gorszego:no::no:

A moja Olivka juz siedzi sama tzn samej jej ciezko usiasc ale jak jej pomoge to siedzi juz bardzo ladnie i dlugo ale za to bardzo znowu dokuczaja jej dziasla teraz kolej na gorne jedynki i znowu bardzo cierpi i w dzien i w nocy :-:)wściekła/y::wściekła/y: a mialam nadzieje ze kolejne beda wychodzic lzej.

Tajchi - nie martw sie ze Kacperek jeszcze nie siedzi i nie ma zabkow wazne ze rosnie i jest zdrowy a na reszte przyjdzie czas. Duze Buziaki dla Was

Melka79 tak wiara najwazniejsza ja jeszcze polegam na zdaniu mojego M jest swietnym kierowca i pracuje w tym zawodzie juz dobrych 10 lat i bez mala cala europe zwiedzil i on zawsze mi doradzi i co najwazniejsze wierzy w moje sily a jak mnie pochwali jaka jestem dumna :szok::-D:-D zreszta prawie mnie zmusil zebym zaczela tutaj jezdzic za co jestem mu wdzieczna :tak:

Paula7 - ja tez przed ciaza wazylam 48kg a teraz waze 55 i wydaje mi sie ze wygladam duzo lepiej niz przed ciaza bo przeciez kochanego cialko nigdy dosyc!!!!!!

Buziaki

reklama
Hej kobietki jestem mama z uk i bardzo chce do was dolaczyc:-)
Juz na wstepie mam do was pytanie Czy ktorasz was po zakonczeniu urlopu macierzynskiego zdecydowala sie nie wrocic do pracy,bo ja wlasnie stoje przed tym dylematem Z jednej strony nie chce oddac synka do przedszkola,a z drugiej boje sie,ze nie damy rady zyc tylko z wyplty m. :-(Platny urlop konczy mi sie w pazdzierniku wiec zastanawiam sie zwiekszy sie nam wtedy child tax credit czy musze czekac do zakonczenia roku rozliczeniowego???

Do góry