reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Mamunia, Makta tak wszystko jest fajnie ale jak ma się dzieci nie jest łatwo, wiadomo potrzeby dzieci sa na pierwszym miejscu, a nasze ambicje na kolejnym.

reklama
Czesc dziewczyny i witam nowe mamusie;-)
Rudzia- dziekuje za rady, na pewno skorzystam :tak:
Makta- tak co mnie nie wyprzedzisz he he he.
Tak wogole to tylko chwilke mnie nie bylo, a tyle naskrobalyscie ze na 2 razy musialam czytac. My wczoraj bylismy na kontrolnej wizycie w szpitalu i wyobrazcie sobie ze moj maly spryciaz tak sie wysoko wspiol ze ledwo usiasc umialam, a doktor pomacal i stwierdzil ze dzidzia jest wysoko i ze racze w terminie urodze. A po powrocie do domu maly znow nisko siedzial. To jest maly aparat jeden. A dzis tak strasznie boli mnie brzuch i tak dziwnie, ale zadnych skorczy, ani innych objawow, to chyba ta zmienna pogoda, bo albo deszcz, zaraz slonce i upal jak diabli a potem straszny wiatr i tak sie chyba przez to zle czuje. Doslownie chodzic nie umiem.
Dzis przylatuje moja znajoma z ojcem, czekam na nich od rana, wyobrazcie sobie ze oni od 8 rano siedza na lotnisku, a dopiero teraz (18:00) wystartowali. Ale trafili, a pierwszy raz do Angli sie wybrali.
Nic uciekam sie polozyc bo maly wykonczy moje zebra:sorry:
Milego dzionka, na pewno jeszcze wpadne zobaczyc co tam u was.

hej kobietki!!! bardzo dziekuje za gratulacje:) juz slyszalam malutka przez tel jak kwili i juz nie moge doczekac sie naszej kruszynki:tak: a naprawde jest kruszynka bo az sie przeleklam po usg jak zobaczylam ile wazy:szok: tylko 2280g!!! a kacper jak urodzil sie w 35 wazyl 2540 wiec martwimy sie ze taka malenka!

Mamunia oprocz podszkolenia j.angielskiego, jakie jeszcze kursy chcesz zrobic?? Co Cie interesuje??
Zgadzam sie z Medio, ze dzieci komplikuja bardzo zycie zawodowe, przynajmniej w Polsce. Wyobrazcie sobie, ze bylam na rozmowie kwalifikacyjnej, w podobno nowoczesnej, duzej i znanej firmie w PL i nie zadali mi zadnego pytania dotyczacego mojej kariery zawodowej, tylko pytali sie, czy bede miala z kim dziecko zostawic!!! Przeciez to jest chore!!! Przeciez jest zakaz pytania o dzieci, to dyskryminacja. W PL nic sie nie zmienilo, nic a nic. Wiec chyba wrocimy do UK po urlopie:((

Myleene no widzisz nie przejmuja się przepisami. niby kazdy ma tez swoją rodzinę, ale zapomina o tym i jako pracodawcy chcieliby mobilnego i dyspozycyjnego pracownika, sorki, ale jak to zrobić, nie da rady, albo się zaniedba jedno albo drugie.No chyba że się pracuje na pół etatu.

Hej slonka dlugo mnie nie bylo ale melduje ze o 15 urodzilam w szkockim szpitalu pisze z phona bo jak tu spac jak taka kruszynka obok. Urodzilam silami natury ale o samym porodzie to kiedy indziej :p niunia ma 46cm wazy 2340g I ma 9 pkt urodzona 3 tyt przed terminem. Ja umieram z glodu a mam tylko gruszke I migdaly a niunia tylko liznela cycusia I sie najadla heh. Pozdrawiam wszystkie I do milego buziaczki

Sachmecia moje wielkie gratulacje!!! Dużo zdrówka dla naszej malutkiej!!!

P.S. Opisz pozniej wszystko i napisz jak mała będzie miała na imię.

Sachmecia garuluję!! Ponownie...bo juz wieści o tym, ze urodziłaś pojawiły sie na forum wrzesniówek he he he
Czekamy na wieści i info o zdrowiu Twoim i maleństwa.
A ja po kolejnej lekcji szkoły rodzenia...tym razem wykład o znieczuleniach. Teraz nie pozostaje nic tylko podjąć decyzje i w końcu napisać ten plan porodu. Ale to w weekend...:tak::tak:
A na zajęciach pokazali nam takiego małego nowonarodzonego bobaska...był taki słodki i spokojny. Mogłabym patrzec na takie cuda godzinami...mój M. tak sie wzruszył, że aż łezki mu poleciały z oczu. :-)Mi oczywiście też bo tak mnie ten widok dziecka i płaczacego mężczyzny rozczulił...:-)kurcze płaczliwa jestem w tej ciąży
Miłego dnia dziewczyny ja dzisiaj mam kolejna wizyte w szpitalu. Oby wyniki nie były gorsze...troche sie boję:baffled::baffled::baffled:

reklama
Zaszłam w ciążę i urodziłam w UK i uważam ,że opieka jest na dobrym pozimie chociaż nie ma częstych wizyt u lekarza/położnej (w przypadku ciąży bez komplikacji ) sam poród mialam bardzo szybki ( cesarka ) i w szpitalu też opieka bez zarzutu całodobowa pomoc położnych w każdej sekundzie kiedy tylko potrzebowałam .Nie mam porównania jak rodzi się w Polsce ,ale tutaj jest OK!:-)

Do góry