reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Mylenee no to szczęściara z Ciebie :):tak::tak::tak:
Długo szukałas pracy?? A jaki wykonujesz zawód??
ja tez zastanawialam sie nad szukaniem później pracy własnie w zawodzie...w Polsce było trudno moze tutaj bedzie lepiej??
A w tym temacie...tłumaczyłyście swoje dyplomy?? Bo przypuszczam, ze te nasze w jezyku polskim malo kogo tutaj interesują...:-)

Makta z wyksztalcenia jestem biologiem (ze specjalnoscia biologia molekularna). Pracuje jako mikrobiolog w laboratorium i badam zywnosc w UK. Pracy nie szukałam, a przynajmniej nie w swoim zawodzie...sama przyszla:)
Co do dyplomu, to mialam tylko prztlumaczony przez tłumacza przysieglego. Ale wiem, ze mozna wyslac do specjalnego biura, gdzie prztlumacza ci nasze stopnie naukowe, na odpowiadajace im stopnie w UK. Dawno temu kosztowalo to 90 funtow. Nie wysylalam, bo balam sie, ze moge nie odzyskac dyplomu, a kopi oni nie przyjmuja.

reklama
dzien dobry :-)
Medio- fajnie na dwa miesiace do Polski ho ho ;-) smutno bedzie bez Ciebie a tutejsza szkola nie ma nic przeciwko bo jednak nie bedzie Krzysia przez 2 miesiace. A Karolek to juz przeskoczyl Mala :-D:tak: Olivka ma 5 zabkow i wazy 8 400kg chodzika nie mam ona juz tak zasuwa na czworaka ze szok no i przy kazdym meblu podnosi sie i staje wiec chyba nie ma sensu kupowac chodzika a od 2 tygodni muwi baba czasem powie mama ale to chyba jak jej nie wyjdzie baba :szok::-D:-D rosna te nasze dzieciaczki a tak niedawno pisalysmy ze jestesmy na poczatku ciazy ach za szybko ten czas leci

Buziaki

Witam w kolejny sloneczny poranek.:-D:-D
Od razu jakos tak przyjemniej sie wstaje nawet mając w myślach dzisiajsza kolejna wizytę w szpitalu...
Bardzo proszę o trzymanie kciuków aby moje wyniki sie nie pogorszyły od piątku a abym wytrzymała chociaz do tego 37 tygodnia.
Myleene dzięki za info o tłumaczeniu dyplomu. Na pewno sie przyda.
Melinda no konkretnie zaczełaś na tym naszym forum...ja co prawda już jestem po ukladaniu swojego planu porodu i wyraźnie zaznaczyłam, ze żadnych kleszczy ale mimo to takie newsy nie są dobre na "dobry początek".
Medio...nie zapominaj o nas w tej polsce :) baaaardzo zazdroszczę
A teraz lece sie ubierac malować i szykować do szpitala bo te najprostsze procesy ostatnio zajmuja mi calkiem sporo czasu he he he:tak::tak::tak::tak:
Miłego dnia dziewczyny!!

Do wyjazdu do Pl jeszcze ma 2 miesiące więc spoko hihih.
Olinda w szkole zgłoszę,że Krzysiu w tym czasie bedzie chodził do polskiej szkoły, cos na zasadzie jabyśmy się przeprowadzli do Pl napewnien czas, trudno, co zrobić. Dla mnie on musi iśc do komunii św. i dopilnuje by wszystko był jak trzeba.
Olivka widac ruchliwa dziewczynka, i juz mówi, brawo!
Myleene a to super, biologia, hmmm kiedyś chciałam studiować ten kierunek, maturę z niej zdawałam.
A jak Ci się pracuje z Anglikami, spokojnie?

Medio u mnie w laboratorium to jest mieszanka ludzi z calego swiata, co prawda w innych dzialach, wiekszosc to Anglicy, ale calkiem milo sie z nimi pracuje, w sumie moglam trafic gorzej. Ja mam o tyle dobrze, ze w innym dziale pracuje moj maz:)) wiec jakby co, to jest wsparcie:))

Ty przyjezdzasz za 2 m-ce, a ja pewnie za 2 wroce, wiec zmiana warty bedzie:tak: Medio u nas jest szkola katolicka i wiem, ze dzieci sa przygotowywane do komunii, a u Ciebie tego nie ma??

hej dziewczynki:-)
mam pytanko: moj maluszek po pierwszej kapieli z johnsonem (fioletowy plyn uspokajajacy:-) mial krostki wiec kapiemy go w samej wodzie ale na mamy straasznie chlorowana i krosteczki nadal sa (co prawda duzo mniej). Czym zmiekczyc wode? Pisalyscie kiedys o Oilatum oil, czy to ten: Oilatum Junior Emollient Bath Light liquid paraffin? Jest napisane ze to dla egzemy i suchej skory a Olek nie ma suchej tylko z krostkami....

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny:-)
Bylam dzis u poloznej w przychodni i okazalo sie ze nie musze miec jednej konkretnej poloznej. Sa 3 w naszej przychodni i w zaleznosci na jaki dzien mam umowiona wizyte to z ta polozna sie spotkam. Wiec jesli chce sie z jedna spotykac to musze wybierac dni spotkania. Dziwnie tak bo myslalam ze sa to spotkania z jedna babka. A jak to jest ze polozna przychodzi do domu, bo mi nawet o tym nie wspomnieli. :confused:Co prawda nie ma dla mnie problemu isc do przychodni bo to ulice dalej, byc moze u nas inaczej.
No ale jestem spokojniejsza po tej wizycie. Slyszalam serduszko :-D:-)wiec wiem ze moja dzidziulka tam siedzi, bo powiem Wam ze przechodzac ciaze bezobjawowo to tez dziwnie jest, caly czas mysle czy wszystko wporzadku.
Co jeszcze mi powiedziala ze te badania krwi co mialam i te obnizone krwinki biale to tylko delikatnie, oslabiony organizm mialam. A mnie ta w recepcji tylko nastraszyla ze cos nie tak z moimi badaniami krwi.:angry:

Witam sie jeszcze raz z dziewczynami, ktorych nie mialam okazji poznac.:-)
Olinda ale slicznie wygladala Twoja ksiezniczka. Ja juz sie nie moge doczekac 20 tygodnia, zeby sie dowiedziec co bedzie.

Myleene ja tez pracuje z mezem w jednej firmie, dobrze ze na innych dzialach. I tak sie widzimy praktycznie 24h na dobe. Na poczatku myslalam, ze sie pozabijamy widzac sie non stop, ale nie jest tak zle o dziwo. Juz tak 4 lata pracujemy.:-);-)

Wracam do pracy, trzymajcie sie

Witam kobitki
bajeczka z tą położną to też myślałam ze mam jedna i co spotkanie to ją spotkam
ale jest inaczej za każdym razem jakaś inna babka :baffled:
wiecie co ciąze od poczatku przechodze bezobjawowo i przytyłam tylko 4 kg ale niczego sobie nie odmawiam jem na co mam ochote wszystko byłoby dobrze gdyby nie moje słabnięcia , o zakupach nie ma mowy bo ,po pół godziny chodzenia po sklepach od razu jest mi słabo musze przysiąść ,napić sie wody odczekac i dopiero moge iść ,dłuższy spacer odpada , naczynia myje na 3 razy:no:
to jest strasznie męczonce też tak miałyście????? myslałam ze sama przejde sie na spacer kdziekolwiek ale nie ufam samej sobie , i tylko z mężem wychodze,:sorry2:
lekarz powiedział ze to przez powiekszajacy sie brzuch i to znaczy ze im dalej tym gorzej...
mam pytanko jaki polecacie internet ja mam od Virgin płacimy 25f m-nie, i wcale on taki szybko nie jest jak piszą , chcielibyśmy zmienic niektórzy mają tel.stacjonarny i internet i płacą mniej niż my i są zadowoleni
Jaki macie i sobie chwalicie i mozecie polecić byłabym wdzięczna:-)
ale sie rozpisałam wow:szok:

Witam wszystkie mamuski.Ja w koncu zaczelam odpoczywac:-)Jestem w Polsce od srody i 2 dni stracilam na szukanie kreacji na wesele,pozniej wesele,poprawiny i wczoraj dopiero moglam odetchnac-jestem tak leniwa ze nic oprocz lezenia mi sie nie chce robic:-)Pozdrawiam wsystkich

reklama
Medio u mnie w laboratorium to jest mieszanka ludzi z calego swiata, co prawda w innych dzialach, wiekszosc to Anglicy, ale calkiem milo sie z nimi pracuje, w sumie moglam trafic gorzej. Ja mam o tyle dobrze, ze w innym dziale pracuje moj maz:)) wiec jakby co, to jest wsparcie:))

Ty przyjezdzasz za 2 m-ce, a ja pewnie za 2 wroce, wiec zmiana warty bedzie:tak: Medio u nas jest szkola katolicka i wiem, ze dzieci sa przygotowywane do komunii, a u Ciebie tego nie ma??
Jest ale nie w naszej miejscowości:no: trzeba by dojeżdżać, no czekac po 3-4 godz. z ałym Karolkiem co sobotę. My zresztą ze względu na rodzine chcemy zrobić komunię św. w Polsce, dla mnie musi byc tradycyjnie:-D:-D:-D, juz mamy nawet restaurację zarezerwowaną w PL.:tak:
A jak Twój maluszek, nadal na cycusiu?:happy:
A z kim go zostawiasz jak idziesz do pracy??? :blink:

Do góry