annemarie
Fanka BB :)
Jakies nieporozumienieW dniu cesarki. Po 7 godzinach. Byłam strasznie słaba bo nic cały dzień nie jadłam i jeszcze taka szybka pionizacja, masakra. Może dlatego tak mnie to potem bolało.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Jakies nieporozumienieW dniu cesarki. Po 7 godzinach. Byłam strasznie słaba bo nic cały dzień nie jadłam i jeszcze taka szybka pionizacja, masakra. Może dlatego tak mnie to potem bolało.
U nas też pionizują szybko, ja po 6h, już musiałam wziąć prysznic, w głowie się kręciło, ale naciskali, ogólnie też szybko doszłam do siebie, w szpitalu było łatwiej, bo wszystko wysokie, a w domu łóżko niskie, kanapa niska, bolało wtedy jak cholera, a laktacje po cc trzeba rozkręcić. Ogólnie nie było źle, gdyby nie problemy z laktacją po to bym była bardzo zadowolona.jestem po dwoch cc, jedno na zzo, druga cc planowana wiec inny typ znieczulenia, zadne z narkoza. Ja bardzo szybko dochodzilam do siebie, bolalo, ale do zniesienia. U nas pionizuja po ponad 12h i sama poszlam pod prysznic i moglam zajmowac sie dzieckiem. Ogolnie ja moge cc polecic![]()
Zazdro, ja marzyłam o porodzie sn.A ja po porodzie silami natury i jestem zadowolona.ekspres bo 2 godz.bez znieczulenia.ogolnie wspominsm to ze az tak niebolalo seriouwaxam ze gorszy bol byl badaniu droznosci jajpwodow
![]()
No i jak chcesz karmić piersią to przygotuj się na walkę, nie wiem czy zawsze przy cc jest problem ale każda mama, którą ja znam po piereszym cc miała ogromne problemy z laktacją.Mówią, że im szybciej pionizacja tym szybszy powrót do zdrowia. Przykro mi, że tak Cię bolało. Moja koleżanka, która ostatnio miała cc też bardzo cierpiała.
Mnie też pionizowano tego samego dnia, CC o 8 a o 14 wstałam, podeszłam do umywalki , umyłam zęby i wróciłam do łóżka. Zrobiłam to bez problemów , jeszcze adrenalina działała. Następnego dnia było dużo gorzej. Niestety w szpitalach dają paracetamol jako lek przeciwbólowy, to jest jakieś nieporozumienie. Mnie bolało, w końcu to poważna operacja i jeszcze dzieckiem trzeba się zająć. w dwie, trzy doby ból skutecznie odbierał mi chęć do pracy nad laktacją i musiałam wspomóc się mlekiem modyfikowanym.Jakies nieporozumienie![]()
Święta prawda!Mnie też pionizowano tego samego dnia, CC o 8 a o 14 wstałam, podeszłam do umywalki , umyłam zęby i wróciłam do łóżka. Zrobiłam to bez problemów , jeszcze adrenalina działała. Następnego dnia było dużo gorzej. Niestety w szpitalach dają paracetamol jako lek przeciwbólowy, to jest jakieś nieporozumienie. Mnie bolało, w końcu to poważna operacja i jeszcze dzieckiem trzeba się zająć. w dwie, trzy doby ból skutecznie odbierał mi chęć do pracy nad laktacją i musiałam wspomóc się mlekiem modyfikowanym.
ja też naturalnie rodziłam po przebiciu wód płodowych poszło szybko od 12.30 do 15.11 ale po cesarce też koleżanka z sali leżała i naciskali żeby wstawała położny przychodzil jak by mógł to by ją sam podniósłZazdro, ja marzyłam o porodzie sn.
Cewnik i znieczulenie od pasa w dółA jakie jest znieczulenie do cesarskiego cięcia? Calkowite czy tylko dolnej połowy? Czy cewnikuja do cc?
U mnie po 4 h kazali wstać ale nie dałam rady. E głowie się kręciło, mdliło mnie strasznie. Wstałam po 7 hU nas też pionizują szybko, ja po 6h, już musiałam wziąć prysznic, w głowie się kręciło, ale naciskali, ogólnie też szybko doszłam do siebie, w szpitalu było łatwiej, bo wszystko wysokie, a w domu łóżko niskie, kanapa niska, bolało wtedy jak cholera, a laktacje po cc trzeba rozkręcić. Ogólnie nie było źle, gdyby nie problemy z laktacją po to bym była bardzo zadowolona.
Mi po CC leciało mleko bez problemu na drugi dzień, aż się zdziwiłamNo i jak chcesz karmić piersią to przygotuj się na walkę, nie wiem czy zawsze przy cc jest problem ale każda mama, którą ja znam po piereszym cc miała ogromne problemy z laktacją.