reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej dziewczynki:)
A ja muszę M wynająć żeby mi fotki porobił brzuszka bo mi coś marnie wychodzą jak sama sobie robię:):)
Malekropki brzusio świetny:)I jaka mama szczęśliwa:):)
Dziewczynki ja miewam mdłości przed wstaniem z łóżka i w zasadzie już są niezauważalne...:)Bo jak wstaję jest o niebo lepiej....i nic poza tym....no troszkę czuję macicę czasami....:)że coś tam się dzieje....też tak macie?????
Za to ta luteina dopochwowa mnie dobija....ciągle mi coś później "wycieka"......Napiszcie proszę czy któraś z Was bierze jeszcze Luteinę dopochwową i Fragmin??? Bo ja już nie mam gdzie tych igieł wbijać....czy można w udo?? zamiast w brzuszek????

reklama
szarlotka
a długo musisz brać jeszcze te zastrzyki ? ja brałam clexane do 9tc, robiłam w brzuch, ale wiem że jak już brzuszek jest spory to można robić w udo.....
luteinę brałam też dopochwowo ale tylko do 7tc, bo mnie uczulała :zawstydzona/y:, więc bralam doustnie duphaston aż do 24 tc,(jest mniej uciążliwy, bo nic nie wycieka i takie tam, bo bierze się go doustnie, tyle że cena jest 3x większa) a teraz jestem bez leków i jestem szczęśliwa :-D

czesc dziewczyny, tak zaczelam sobie forum podczytywac bo dokladnie rok temu udalo mi sie wreszcie zajsc w ciaze wiec maj to moj miesiac i jakos te same klimaty i czlowiek szuka kogos zeby sie tym podzielic, tym bardziej ciesze sie ze powstalo forum ciezarowek jako bardziej rowniez dla mnie odpowiednie
wlasnie trzymam przy cycku moj skarbeczek czyli synka i codziennie jak otwieram oczy nie moge uwierzyc w to szczescie tym bardziej ciesze sie ze tyle dziewczyn potrafi wytrzymac i osiagnac swoj cel chociaz sama wiem jak czasami bylo ciezko...
w sumie to melduje sie zeby uspokoic was ciezarowki jako ze ciaze i porod mam za soba wiec moge wam napisac co tam sie dzialo itp i chociaz kazda ciaza jest inna to zawsze mozna sie czegos dowiedziec i jest czlowiekowi latwiej :)

to tyle w kwestii wstepu i teraz do ciebie szarlotka80, mi kazali brac fragmin przez pierwsze 3 miesiace i tez mi sie dluzylo, jedyny plus byl taki ze od momentu stwierdzenia ciazy zastrzyki byly za darmo ....uffff ale w udo spokojnie mozesz robic ja nie robilam bo mnie tam bardziej bolalo ale sa dziewczyny ktore tylko robia w udo, co do luteiny to tez mialam dosc tej papki w majtach ale nosilam b.cienkie bawelniane wkladki ktore b.czesto zmienialam i bylo ok takze cierpliwosci!

pozdrawiam wszystkie ciezarowy i serdecznie gratuluje a czekajacym i w trakcie terapii zycze wytrwalosci i powodzenia-wszystkie bedziecie mialy predzej czy pozniej swoje male szczescia!!!!!!!!

szarlotka-> niestety nie pomoge, bo ja w sumie bralam tylko Utrogestan do 11tygodnia i zadnych innych lekow.

ja tez nie pomoge tez biore tylko utrogestan i do 12tygodnia mam brac. dziewczyny czy te wszystkie leki to bierzecie badz bralyscie tylko w pierwszym trymestrze? potem juz nic?

ja tez nie pomoge tez biore tylko utrogestan i do 12tygodnia mam brac. dziewczyny czy te wszystkie leki to bierzecie badz bralyscie tylko w pierwszym trymestrze? potem juz nic?
ja bralam Utrogestan w I trymestrze, witaminy i magnez, a od II trymestru tylko witaminy i magnez

Czesc Dziewczyny, Wpadłam Was odwiedzić, bo mi troche bez Was smutno, lubie czytac o Waszych rosnacych brzuszkach wiec bede tu do Was zagladac. A może już niedługo dołacze jako pełnoprawna ciężaróweczka, bo w środę testuje. I mam do Was pytanie czy to nie za wcześnie, bo to będzie dopiero 8dpt mojego blastusia? Nie wiem czy się w klinice nie pomylili z tą datą :confused:

Czesc Dziewczyny, Wpadłam Was odwiedzić, bo mi troche bez Was smutno, lubie czytac o Waszych rosnacych brzuszkach wiec bede tu do Was zagladac. A może już niedługo dołacze jako pełnoprawna ciężaróweczka, bo w środę testuje. I mam do Was pytanie czy to nie za wcześnie, bo to będzie dopiero 8dpt mojego blastusia? Nie wiem czy się w klinice nie pomylili z tą datą :confused:

A to będzie test sikany czy z krwi ? Mi zawsze kazali testować 10dpt blastusiów. Trochę wcześnie 8dpt, ale betka już by wyszła podwyższona, z sikańcami to różnie bywa. Trzymamy kciuki żebyś szybko do nas dołączyła :)

rzeczywiscie troszke wczesnie, ale betka juz powinna wzrosnac. Mam nadzieje, ze od srody nie bedziesz nas tylko pogdladac, a zagoscisz na dobre:-)

reklama
szarlotka -ja tez bralam luteine dowcipna chyba do 15/16 tygodnia, wiem co to znaczy -wylauje i w ogole -ja jakos tak nie umialam sobie za mocno wcisknac!?no ale zrobic!?jak trzeba ,to trzeba

Matylda mocno zaciskam kciuki!!!!!!!!!!

Do góry