• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
milagros :-):-) aniele mój. Z Tobą zakupy stają się o wiele łatwiejsze:-). To już wiem, że kupię tommee Tippee:-). Czy sterylizator tez brać tej firmy? Tutaj to kompletnie zielona jestem, bo siostra to miała jakieś woreczki do mikrofali i w nich sterylizowała butelki. Jeżeli sterylizator jest lepszy/wygodniejszy to jaki wybrać? Mi to się tylko sterylizator z autoklawem w pracy kojarzy :rofl2:, ale ten wehikuł to ponad 10 tys kosztuje i jest ogromny:-D.

A tak przy okazji stworzyłam listę co kupiłam i co zamiaruję kupić, oraz rzeczy nad którymi się zastanawiam czy kupować.

I tak - kupiłam już:
-łóżeczko, materac
-komplet pościeli (ochraniacz na całe łóżeczko, zagłówek, kołdra, poduszka i poszewki na nie, prześcieradło)
- 3 zapasowe prześcieradła
- 2 komplety zapasowe pościeli (poszewki)
- kocyk duży i mały
- okrycie kąpielowe z kapturem, plus komplet 6 ręczników dla dziecka
- 2 rożki
- komplet pościeli do wózeczka (bez poszewek)
- termometr dla dziecka i do kąpieli
- ciuszki (4 body, 3 pajace, 1 śpiochy, 1 kaftanik, 3 czapeczki, 4 niedrapki)
- szczotka do włosów i do butelek
- komplet do paznokci
- frida i gruszka (tu będzie test co lepsze)
- 10 pieluch tetrowych
- patyczki higieniczne dla niemowląt

Co zamierzam kupić:
- wózek z fotelikiem
- lampkę dziecięcą (z 5 W żarówką)
- kombinezon
- karuzela z projektorem
- kołyska
- wanienka
- butelki
- pieluchy i kosmetyki
- poszewki na komplet do wózka plus prześcieradło
- nawilżacz powietrza
- podgrzewacz butelek + sterylizator

Zastanawiam się nad kupowaniem monitora oddechu i przewijakiem.

I teraz pytanie - co byście zmieniły, co kupić, z czego zrezygnować?

Aleksandretta zdążysz spokojnie. Zobacz jak w jeden dzień uzupełniłam wyprawkę. A do tej pory miałam tylko śpiochy, body, pajace i koc kupiony przed ciążą, że o fotelu bujanym nie wspomnę :-D, bo to był pierwszy zakup przed in vitro :-).

[h=1][/h]

dzięki Sylwia. Lekarz mnie nastraszył,że jak odstawię za wcześnie gluckophage to mogę poronić i teraz się stresuję co będzie jak go odstawię za miesiąc. Ale z drugiej strony nie chcę truć dzieciaczka. Sory, że tak truję, ale potrzebuję łopatologicznego wyjaśnienia, żeby spać spokojnie w nocy:P czyli robię sobie badanie glukozy, potem przyjmuję tą kupioną w aptece(jak to się przyjmuje?) po godz robię powtórkę i potem po 2 h znów tak? a Ty kiedy odstawiłaś leki?
co do luteiny to tez mam bzika na razie przyjmuję te tab 200 mg 3 razy dziennie, tabletki 200 mg są drogie więc się zastanawiam czy mogę przejsc na te 50 mg i brac 4 naraz,to to samo? wczoraj gin mi mowiła,zeby brać 4 razy dziennie po 100 mg przez 5 dni,a potem juz 3 razy dziennie po 100 czy to nie za wcześnie na zmniejszanie dawki? proszę poradź

Aleksandretta dzięki:D a jaka lutke 50,100 czy 200?w takim razie Avocado uśmiecham się szeroko:-)

wiecie o której Fusun ma usg? też czekam z niecierpliwoscia:D

Pobierają Ci na czczo krew, potem tą glukozę (proszek kupiony w aptece) rozpuszczą Ci w wodzie, dlatego piszę aby brać kubek ceramiczny bo od tego plastikowego kubeczka smak gorszy, dodajesz pół limonki i zdrówko :-). Po godzinie i po 2 godzinach od wypicia koktajlu pobierają Ci krew :tak:. I koniec badania.

Ja miałam na początku siofor 850 mg 3 razy dziennie, potem zabrali mi 1 tabl, potem już tylko jedną brałam, potem zamienili mi na 500 mg tabletkę i jakoś w 18 tc odstawiłam całkowicie. Według mojej dr na tym etapie nie ma już wpływu na poronienie ale na cukrzycę ciążową. Ilu lekarzy tyle opinii.

Teoretycznie można zamienić 200 mg lutkę na 4 x 50 mg, ale lepiej pogadać z dr by być pewnym. Słońce nie pytaj mnie czy takie odstawianie luteiny jest właściwym. Ja mam hopla i mi zawsze mało :-). Moja siostra poroniła dziecko w 18 tc po odstawieniu lutki, pewnie nie było tutaj nic powiązania ale ja mam to w pamięci i chociaż tyle czasu płacę 100% za lutkę to wolę dalej płacić.

Jednak ja to zły przykład. Posiadam recepty i mam łatwy dostęp do leków, stąd zawsze zmieniałam leczenie lekarzy którzy mnie prowadzili :eek:, zasada ograniczonego zaufania :-). Także na mnie nie patrz - bo ja wariatka jestem.

Lecę do pracy bo już dawno powinnam wyjechać, a ja siedzę nie umalowana, nie ubrana, w ręczniku.

Spadam :-D

Fusunczekam na wieści :-D.

gosiapiękna dziewczynka!

Sylwia super wyprawka:tak:. mam nadzieję, że w końcu niedługo będę mogła wyjść z domu i sama wszystko kupię, bo nie wyobrażam sobie jak mój mąż sam wszystko wybiera i kompletuje...

gotadora wanienka śliczna, takiej jeszcze nie widziałam.

avocadojednak coś się dzieje:-D. Bolał ten masaż szyjki?:szok:. A karuzelka boska, też marzy mi się taka z projektorem.

martkawspółczuję bólu... Wydaje mi się, że chyba lepiej wszystko powolutku wcześniej przygotować, bo później może być już bardzo ciężko, albo maluch może nas zaskoczyć wcześniejszym wyjściem z domku:-D.

Całe biodra mnie bolą od tego leżenia, momentami zaczynają rwać z jednej strony tak, że aż nogami przebieram. Albo uciskam na nerwy, albo to jakaś rwa kulszowa czy coś. Mam poduszkę dla ciężarnych i naprawdę pomaga, rewelacja, ale mimo tego nie mogę znaleźć wygodnej pozycji na dłużej grrr.
Ja chcę iść na spacer:-p.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry