Witam
Musiałam sporo nadrobić od wczoraj
lenka - niestety nie orientuje się w Zdrojach i zwyczajach, ja podjęłam decyzję o tych Policach i nawet nie czytam już. Myślę, że jak zwiedzisz oddział to wszystkiego się dowiesz.
Minni - kurcze 3400 to słuszna waga już! Faktycznie chyba będzie pow 4kg, ale to bardzo dobrze, bo im wyższa masa urodzeniowa tym lepiej dla dziecka. No i warkocze to już możesz pleść
Zuzia - dzięki za pamięć, niestety z gardłem bez zmian. Dziś spotkałam mojego gina i powiedział żeby brać normalnie leki, oprócz tych ogólnie działających ... Cholera wie co to znaczy a czasu nie było pytać więc jadę dalej na tym *spam*, miód i sok z malin.
Co do imienia - no to jest straszne to niezdecydowanie, okropne. Liczyłam, że dziś pokaże buźkę i doznam objawienia a tu nic ;/
peti - jesteś druga osoba, obok mojej mamy, która mówi ze poród nie był taki straszny

Szczęściary !!! Moja mama to wręcz mówi, że "przereklamowane i że pojechała, zaparła z dwa razy i urodziła "
Ja też miewam krwawienia z nosa i przy myciu zębów, to chyba normalne w ciaży.
Jestem po połówkowym. To była dziewczyny istna W A L K A. Moje dziecko odmówiło współpracy, byliśmy tam od 08.30 do 13.00, podchodziliśmy 4 razy i jakoś, jakoś na raty udało się. Ale bylam tak powygniatana, do tego to przeziębienie, że wróciłam do domu i zwymiotowałam - na prawdę mam dość dziś.
Lekarz kazał przed badaniem w III trymestrze zdyscyplinować dziecko
Dzidziak zdrowy w pełni, 250g waży, nie wiem ile mierzy bo tych skrótów z wyniku nie rozumiem a nie chciałam pytać w trakcie bo gin łapał każdy moment, żeby coś jej zbadać. Nic nie pokazała buźki, nawet z profilu ;/ Ciekawe jest to, że (oczywiście trochę mi to siedzi z tyłu główy), że u większości ludzi z łuku aorty wychodzą 3 pnie ramienno-głowowowe, a u mojej małej wychodzą dwa i dopiero potem jeden się rozgałęzia. Podobno ok 10-15% ludzi tak ma i jest to tylko kwestia "kosmetyczna", która nie ma wpływy na pracę serca ale wiadomo jak taka wariatka ja reaguje - już przeszukuje internet. Niemniej powiedział, ze może być tak jak mówi albo tak, że te dwa pnie wyrastaja tak blisko siebie i są trzy ale jeszcze tego nie widac i że zobaczymy na tym kolejnym badaniu w III trym.
Sumując- jak sobie pomyślę o tym badaniu, że za dwa miesiące znów to już mi się odechciewa.