reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Joasiaw ja pierwsze plamienia w 8 tyg przez tydzien, tydzien przerwy i znow. Po 4 dniach krew, ale nie bardzo duzo, chociaż duzo wiecej niż plamienia. Trwało to moze z godzine, dwie. I znow plamienia brazowe. A ty masz?

pytam, bo pierwszą ciążę poroniłam (zaczęło się od krwawienia) teraz bardzo się boję. Teraz jestem w 7 tygodniu i chciałabym wiedzieć do którego tygodnia jest takie zagrożenie.

Teoretycznie moze byc wczesniej niż moje nawet, a moze w ogóle nie byc. Każda ciaza jest inna. W razie plamien trzeba isc do gina. Ja czytałam ze czesto plamienie występuje tez bo wytwarza sie lozysko w tym czasie. Mam nadzieje ze u mnie to tylko taka przyczyna.

Dziewczyny zwariować tu mozna w tym szpitalu. Dzisiaj byl znowu jakis inny lekarz na obchodzie. Zapytalam sie go o ten wynik badania z krwi dotyczacycukrow, to się zdziwil ze w ogóle mi takie badanie zrobili bo na tym etapie ciazy to juz nie ma znaczenia :/ a inna lekarka od tego badania izaleznia co dalej ze mna poczną. I wez tu czlowieku bądź madry, to ja czekam z niecierpliwością na jutrzejszy dzien a okazac sie moze ze dalej nie będę wiedziala na czym stoję. Wczoraj rodzila tu dziewczyna po terminie, jej synek wazyl 3700g i mlwiono ze to dużo,a mi przecież jeszcze inny lekarz powiedział ze 3500g w 36tc to nie jest dużo :/ ehh musialam sie Wam wygadać :) jestem tu juz 5 dni i wiem tyle samo co jak mnie przyjmowali :/

Oj Minni moge sobie tylko wyobrazic jakie to jest frustrujace.Wez jutro idz do ordynatora i powiedz mu ze kazdy mowi co innego i Ty juz nie wiesz w co masz wierzyc i kogo sluchac i niech podejma jakas wspolna decyzje.Twardo i juz,bo bedziesz czekac w niepewnosci.Tym bardziej ze masz cukrzyce.Albo meza wyslij czy kogos bliskiego z rodziny.Ci lekarze to mnie tak wkurzaja!:angry:

Trzymaj sie Minni i zrob tam z nimi porzadek:-)

Miinni niestety w tych szpitalach to tak jest, co lekarz to ma inną teorię na tema t ciązy, a ty badź tu człowieku mądry, a nie mozesz moze zadzwonić do swojego lekarza bo chyba jemu najbardziej ufasz. Trzymam kciuki za szybciutkie spotkanko z maleństwem.

Dziewczyny jesli chodzi o plamienia to nie ma reguły ja np. mialam w 13 tc. i nie wykryto z jakiego powodu, wiecie my po ivf jesteśmy zawsze bardziej narazone i nikt mi nie wmówi ze jest to taka normalna standardowa ciąża. Najpierw pakujemy w siebie te hormony a to wszytsko przeciez sztuczne napędzanie organizmu żadna natura a potem przez pierwszy kres ciazy znowu tablety i moze to wszystko potem tam musi sie oczyścić co do plamień nie ma naprawdę reguły i życzę Wam aby ich było jak najmniej.

Co do ikei to mamy blizej w Berlinie ale tam ceny niestety wyzsze, a ja miałam sporo do kupienia wiec bardziej mi się opłacało.
Jogo ja też wczoraj już pod koniec to sobie na kanapach w ikei polegiwalam i powiem Ci ze ja na tym etapie ciązy dałaam jeszcze radę ale gdybym była już tak po 30 tc to nie wiem jak by było.

Madzia wyższe sa ceny w Niemczech w ikei? Dziwne bo w Angli sa takie same. Bynajmniej na moje oko.

Ciekawe jak długo te hormony sie utrzymują jeszcze u Nas po stymulacji.

Infinity, te alergie to cholerstwo... Byłam w aptece mam tabletki na gardło, syrop i wapno. Jak bym temperatury dostała to pojadę na pogotowie ale na razie jest dobrze.
A miałam w planach wypad nad jeziorko żeby posiedzieć sobie pod drzewkiem ale przecież ja planować nie mogę hahaha ;)

Minni, trzymaj się w tym szpitalu.

reklama
Emilia niestety tak jest ja przestudiowałam całą ikeę niemiecką i polską i np. za łóżko do sypialni które kupowałam musiałabym dać 250 zł więcej. Niektore rzeczy są w tych samych cenach po przeliczeniu ale większość niestety droższa. łóżeczko i przewijak tez drozsze od tych w polsce.

Niestety co do alergii to ja sie nie wypowiem bo nigdy nie miałam ale wspołczuję.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry