• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jogo jak się chyba czuje ruchy dziecka to łatwiej bez usg a u mnie nic nawet brzucha nie ma :(

No właśnie jak to jest z tym rośnięciem brzucha?? U mnie ogólnie to nic nie ma, no może sie trochę wypuklił i pod tłuszczykiem czuje twardszy ale cały czas nie wygląda jak ciążowy, jak ktoś nie wie ze jestem w ciąży to się nie domyśla. A co do wagi to zaczynałam z 71 lub 71,5 kg a dzisiaj się rano zważyłam na czczao i waże 72,7kg ale 3dni temu jak ważyłam się w trakcie dnia to ważyłam 74kg wiec już nie wiem jak to z ta waga jest ale zakładam że te 2,5kg to przytyłam...

reklama
Spróbuję z tą dietą i podtuczeniem mojej kruszynki :tak::-)

Bziumelka ja miałam podobno na Twoim etapie - jakieś +2 - 2,5kg. Obecnie mam jakieś 4 na plusie. Brzuch do ok. 18tc był bardzo mały, raczej jak wzdęty niż ciążowy wyglądał ;-) A później dość szybko się powiększył i tak od 19tc wygląda już jak ciążowy.Mniej więcej ok. 19tc poczułam też pierwsze ruchy, a bardziej regularne i silne od 20tc.
Aha i brzuch u wielu dziewczyn po południu/wieczorem jest większy - przypuszczam też że więc i waga z rana w stosunku do reszty dnia może się różnić ...

Bziumelka, my to prawie jednakowo bo dwa dni różnicy tylko ;) Ja mam +5 kg i w poniedziałek na wizycie zobaczę czy waga stoi czy coś się zmieniło. Na początku przez 2 tygodnie przybyło te 5 kg potem 2 spadły i zaś wyrównało do +5 (waże całe 55kg). Brzucha już nie jestem w stanie ukryć bo sobie starczy spód wszystkich ubrań ;) ale to ze względu na moją budowę, zawsze chuda z wystającym brzuszkiem :) Tyle że teraz brzuszek na zupełnie inny kształt niż ten poprzedni "od wzdęcia" i wciągnąć się go nie da.

Magda Ty to chudziutka jesteś to możesz sobie tyć a ja ogólnie waże 70kg więc jak bedzie 20 na plusie na koniec to pęknie 90kg:szok::szok: A tego to bardzo nie chce:wściekła/y::wściekła/y: Probuje jesc malo ale jak zjem za malo to mam mdłości i muszę zjeść więc nic z tego, plus taki że do słodyczy mnie nie ciągnie (zresztą tego nigdy za bardzo nie lubiła) ale za to chipsy zawsze jadłam tonami a w ciąży może ze dwa razy. Jak bym chciała to udałoby mi się duzo brzuch wciągnąć ale tego nie robie bo boje się że dzidzie zgniote :).

A z ciążowych zachcianek to zupa, zupa i jeszcze raz zupa jak nie zjem jej w ciągu dnia to nie mogę funkcjonować. Więc raz na 3 dni robie sobie pyszną zupke i codziennie po talerzu lub dwa. No i zupa musi byc ze śmietaną:-D:-D

Bziumelka, moja siostra policzyla że jak co 2 tyg będę miała +5 kg to do stycznia do 120 dobije hahahaha ;)
Co do zupy to tak :) choć już mi pomału przechodzi. Nigdy zup nie jadłam a teraz rosół to cud nad cuda :) i surówka z marchewki to drugie bóstwo ;)

Hehe no tak jak 5kg w 2tygodnie to ciekawie by nie było :) Ciekawe kiedy ruchy poczujemy. Ty pewnie pierwsza bo jesteś szczuplejsza.

Emilia, Oktavi, Genna a jak u Was z wagą??

A wiecie co u Hope84??

Ostatnia edycja:
Ja się zbliżam do 3 kg, ale na czterech stymulkach przytyłam jeszcze 7.
Zawsze miałam bardzo płaski brzuch,teraz mam wrażenie, rośnie codziennie. Nie z powodu tluszczu- jest twardy i wypukły :tak:

Bziumelka ja po stymulce ważylam 74kg !!!! Do transferu który miałam w kolejnym cyklu to schudłam do 72 (początek ciąży) a teraz waże 70,5 czyli -1,5 kg , brzuszek taki bardziej jak wzięty wieczorami a tak to flaczek:) lekko tluszczykowy ale ja zawsze taki miałam :) wiec narazie przoduje Magda w kg na plus :)

reklama
Bziumelka ja stoję w miejscu, było 61 kg i jest przy 175 cm. Nie mam apetytu, ale mdlosci i wymiotów tez nie mam. Dzis zaczęłam 15 tydzien. Co do brzucha to jest malutki wzgórek pod pepkiem rano, a wieczorem rosnie i widac z pod bluzki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry