reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

vane już gratulowałam na drugim forum ale tu ponawiam:):)Witaj w gronie ciężarówek(mój M się śmieje i cieszy że dobrze że na tirówki nas nie skracają:):))...
Kasia30 jako farmaceutka odradzam Ci wszelkie maści ze sterydami....:(wiem swędzenie strassssznie męczy , wiem coś o tym bo mój mąż ma atopowe zapalenie skóry....ja Ci proponuję tylko Cetaphil, emulsje do mycia....jak masz na rączkach to nie myć zwykłym mydłem no i z tej samej serii balsam...i smarować rece jak najczęściej!!!! A co do jednorazowego użycia maści w nocy to nie masz się czym martwić:)Ale nie można jej stale stosować tzn. kilka razy dziennie....

reklama
Kasia - pewnie, ze u NAS atmosfera jest najmilsza, bo jestesmy the best laseczki!!! Tez sadze, ze jednorazowe uzycie masci nie bedzie mialo wplywu na Twoja Kruszynke. Szarlotka - hehe Twoj M-ek ma poczucie humoru. Jak my tak tych ciazowych fluidkow sie nalykamy to niedlugo - przez nas - wyz demograficzny osiagnie apogeum. A niech tam, czekajmy na reszte naszych kolezanke. A Ty juz serduszko widzialas? Pewnie pieknie bije...

vane ...tak ja już po serduszkowym usg:)Na pierwszym było widać tylko pęcherzyk...potem serducho....a ostatnio już dzidziusia fajnie widać, rączki , nóżki itd....zobaczysz sama jaki to słodkaśny widok:)Dzisiaj jadę na prenatalne....

Szarlotka - wyobrazam sobie, ze Dzidzius jest piekny ( pewnie podobny do mamy hihi ). Juz nie moge sie doczekac takich widoczkow. Trzymam kciukaski za wyniki dzisiejszego badania, musi byc dobrze.

Vane 76 kochana gratuluję!!!! Suuuper!!!:-) Na serduszko bedzie pewnie za wczesnie,ale tak jak pisała Ptencer pechęrzyk ciazowy powinien juz być!!!
Dziewczynki przeglądam z ciekawości kilka forów,ale tu atmosfera jest najmilsza,nie wiem od czego to zależy,ale mysle,że od Was,macie pozytywne nastawienie.
A mnie się zrobiła egzema na ręce:-(od lat cierpię na atopowe zapalenie skóry,jakies 2 lata miałam spokój i znowu mi sie to paskudztwo zrobiło_Obwdzwoniłam kilka przychodni i na kase chorych czeka sie ok.miesiaca na wizyte u dermatologa,nie moge tyle czekać,wić umowiłam sie na prywatnie na... dzisiaj.Mam troche wyrzuty sumienia,bo w nocy drapałam sie po ręce az mi skora zeszła,wstałam w nocy i siegnęłam po maść.Dopiero rano mnie olsniło i przeczytałam ulotke,ze w czasie ciązy nie zaleca się stosowania tej maśći:-(Teraz sie martwie strasznie o moja fasolke:-(

kasia, nie martw się tym jednorazowym posmarowaniem, bo to nei zaszkodzi, ale oczywiście tylko jednorazowe:-). ja tez się męczę z atopowym od 6 lat, i atakowało mnie niesamowicie, całe ciało w wysypce, nawet na twarzy już miałam. I.... jak tylko zaszłam w ciążę to cudownym trafem zniknęło!!! Nie wiem jakim cudem, czy to hormony czy co, ale mam spokój od ponad 3 miesięcy!!! Cudne jest życie bez swędzenia i maści:-). A jak Cię coś dopada to ja polecam cetaphil md, albo atopiclair- to drugie rewelacyjne, można stosować w ciąży, ale niesamowicie drogie... Tak więc życzę żeby hormonki ciążowe zaczęły działać i atopowe odeszło w zapomnienie:tak:

Dziewczynki ja już po prenatalnym;):):) Wszystko ok:):)I będzie CHŁOPAK:):):)Jeszcze tylko pobrali mi krew do badania i wyniki za dwa tygodnie...mam nadzieję że będzie dobrze bo póki co super:):)Aaaaaa no i jedyna sprawa że narazie łożysko przodujące...ale według pani dr jeszcze ma czas żeby się podnieść, gdyby jednak się nie podniosło to grozi mi cesarka:(:(

reklama
Dziewczynki, jak już jesteśmy przy tematach farmaceutycznych, to napiszcie, proszę jak leczyć przeziębienie i bolące zatoki? Bo czuje, ze to się do mnie zbliża wielkimi krokami. Może znacie jakieś skuteczne domowe sposoby? Bo ja też się boje o moją fasolkę.

Do góry