reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczynki,byłam dzisiaj u dermatologa no i niestety,ale nie obejdzie sie bez sterydów:-(mówiłam lekarce,ze jestem w ciąży,przepisała mi locoid.Mówiła,że w ciązy owszem trzeba uważać ze sterydami,smarować bardzo cieńko i tylko raz dziennie.Pytałam sie jej czy to jest konieczne uzywanie takich maści.Powiedziała,ze niekiedy nieleczenie jest znacznie gorsze dla prawidłowego przebiegu ciązy.Oprócz locoidu przepisała mi krem alantan plus.
Ja od 2 dni mam nudnosci i to przez cały dzień,masakra jakaś,co zjem to jeszcze bardziej mnie mdli,chyba zaczeły pojawiac sie u mnie objawy ciążowe.

Super wiesci, Szarlotka. Dodora - fajnie jest byc z Wami, po tej szczesliwej stronie. Jeszcze raz dziekuje wszystkim za gratulacje. Ja na razie nie mam zadnych objawow, moze tylko apetyt wiekszy - ale to pewnie ze szczescia. Kasia - lekarz wie najlepiej, co szkodzi ciazy a co nie, wiec stosuj sie do jego zalecen.

Vene serdecznie witamy w naszym gronie :-)

Szarlotka cieszęsię że wszystko ok i gratuluję SYNUSIA :-D

Matylda
mnie jak tylko cos brało, to piłam herbatę z imbirem, cytryną i malinowym sokiem, albo mleko z miodem i czosnkiem, ale nie wiem co na zatoki....

Kasia
lekarz wie co robi, więc faktycznie lepiej to wyleczyć żeby nie było groźne dla dzidziusia

Dziewczynki dziekuję za gratulacje:)I trzymajcie dalej:):)he he
Matylda co do leków, to niestety nic:(....jedyne co to witamina C, ewentualnie syrop *spam*, jest dla kobiet w ciąży niby na kaszel ale bardziej to wyciągi z owoców ...na kaszel homeopaty Stodal, Drosetux, do ssania Homeogene 9, na katar Coryzalia -to też homeopat, tylko to można "legalnie" , reszty bym się bała, aczkolwiek jeśli pojawi się gorączka to mój kochany pan dr kazał "marsz do internisty po antybiotyk"...:):)

Wera & Szarlotka, dzięki za dobre rady. Chyba zaraz sobie zrobię herbatki imbirowej i zagryzę to czosnkiem i witamina C :-) oraz teraz mi wpadło do głowy, że może jakaś inhalacja mi pomoże?!?

Dzięki dziewczyny za wsparcie:-) lekarka mówiła,że najgorzej jak ktoś sam na własną ręke bierze lekarstwa w ciąży.Pod kontrolą lekarza maeństwu nic nie grozi.
Ja jutro mam usg...strasznie się boję,chciałabym,zeby wszystko było ok.

Matylda najlepiej jak byś udała się do lekarza,on najlepiej ci doradzi,a ty nie będziesz się niepotrzebnie denerwowała.

Kasia - czy to Twoje 1sze USG? Ja mam 1szy termin za 10 dni i juz nie moge sie doczekac widoczkow. Zycze powodzenia na jutro.

reklama
Vane to moje drugie usg,pierwsze miałam ok. 2 tyg temu,było widać na usg pechęrzyk ciązowy,ale na seduszko było jescze za wczesnie,lekarz mówił,ze na 2 usg powinno juz bic serduszko.Koleżanka mi mówiła,zebym nie martwiła się na zapas,bo czasami serduszko widać dopiero w 10 tc.Vane,zobaczysz czas szybko zleci,a widok na usg piekny:-),dostałam zdjęcie z usg i nosze w torebce,od czasu do czasu oglądam to zdjęcie:-D
Dziewczyny co ile w ciąży chodzi się na wizyty do ginekologa?

Do góry