• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja podkłady jedne też już zamówiłam, są w drodze razem pieluchami tetrowymi i flanelowymi - jak przyjdą na pewno otworzę i pomacam ;-) A co do majtek jednorazowych to też słyszałam opinie że nie są takie super i że do większości słabo się przyklejają podkłady/podpaski :dry: więc może z 1, max. 2 opakowania kupię (różnych firm) ale chyba stawiam na bawełniane - najwyżej wezmę takie co później nie będzie szkoda wyrzucić ;-)

reklama
Dziewczyny księgowa mnie poinformowała, że od 2015 r. zmieniają się przepisy odnośnie urlopu macierzyńskiego z działalności gospodarczej, może się komuś przyda: www.vat.pl/aktualnosci-podatkowe/2205-koniec-luki-macierzynskiej-od-2015-roku-9939/ Niestety ZUS jeszcze nie zna szczegółów bo na pytanie czy dotyczy to tylko osób prowadzących krócej niż 12 miesięcy działalność a nie np 5 lat ale płacących składki 3 miesięca bo wcześniej pracowało się jeszcze na etacie nie potrafili odpowiedzieć

Byłam dziś na połówkowym ;-). I potwierdziło się że będzie Zosieńka :-), a byłam u innego lekarza niz ostatnio. Wszystko pomiary dobrze, jedynie zmartwiło mnie to że lekarka ma wątpliwość co do prawidłowego ułożenia trzech duzych naczyń w śródpiersiu (TP, Ao, VCS). Mówi że malutka tez tak ułożona że cięzko stwierdzić, w pewnym momencie powiedziala ze jednak jest ok, ale jak wrócila pozniej znowu do tego to ponownie miala watpliwości. Dała mi skierowanie do szpitala gdzie jest dział szybkiej diagnostyki prenatalnej i mówila że tam przyjmie mnie kardiolog, który dokładnie sprawdzi. Mówi tez ze ona ma ograniczenia ginekologiczne wiec lepiej zeby zobaczyl to dr który aie na tym w 100% zna. Serduszko za to pięknie równiutko bije 146 uderzen, Zosia waży juz 329g. Wiec mam nadzieje ze to nic powaznego. Nie ukrywam ze jestem zalamana i strasznie sie martwie.
Ehhh dziewczyny płakać mi sie chce!!

Ostatnia edycja:
Montana - ale co dokladnie mowila? Moja mala ma np. 2 zyly glowne zamiast 3. Dopiero potem z jednej z tych dwoch wychodzi trzecia. Taka sytuacja zdarza sie u ok 15% ludzi i jest uznawana za norme. Kazali mi zrobic usg serduszka malej jak bedzie miala pol roku bo byz moze jak naczyna bede wieksze to sie okaze ze wychodza z aorty wszystkie trzy. ja na wyniku usg mam napiasane - 2 pnie ramienno glowowe.
A co dokladnie mowila tobie? Z tego co wiem grozne jest jezeli naczynia sie zamienily rolami i krew idzie w inna strone.

W sumie to nic wiecej nie powiedziala. Mowi ze lepiej jak skontroluje to kardiolog prenatalny. Kazala sie narazie niczym nie martwic. Ze moze byc tak ze ten sprzet az tak dokladnie tego nie wychwycil. Nie mowila co moze byc jakby sie okazalo ze jest ta wada. Jejku mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Jutro bede dzwonic i sie rejestrowac. W zasadzie nie wiem co to za naczynia. Przeplywy w serduszku wyszly dobrze. A o tych naczyniach cos mowila ze powinny byc ulozone cos na ksztalt balwanka a u mnie jakos rownolegle sa. Ehh nie wiem.

reklama
Rozumiem.to faktycznie lepiej poczekaj na wizyte bo ci lekarze zwykli to sie niestety niezbyt znaja... ja od polowkowego wiem ze Goska ma 2 zyly glowne, wykryl to specjalista i sam mi to dokladnie pokazal. A na kazdym wypisie ze szpitala jak wychodzilam jest napiane - serce z trzema zylami glownymi ;) Wiec niestety ....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry