Magda_7891
Fanka BB :)
Aisa, nie martw się napewno będzie zdrowy dzidziuś.
Infinity, oj nawet nie tydzień a utulisz swoją kruszynke
Syllka, ja mam rożek miękki i tylko dlatego że dzieci siostry i brata zapewne będą chciały małą potrzymac to lepiej tak niż bez niczego
a przyda się też do okrycia w kołysce 
Jeśli któraś ma tak samo bzika na mandarynki jak ja to od jutra w biedronce promocja 2,85 kg
chyba kupię całą skrzynaczke
hahahaha
Infinity, oj nawet nie tydzień a utulisz swoją kruszynke
Syllka, ja mam rożek miękki i tylko dlatego że dzieci siostry i brata zapewne będą chciały małą potrzymac to lepiej tak niż bez niczego
Jeśli któraś ma tak samo bzika na mandarynki jak ja to od jutra w biedronce promocja 2,85 kg

Ryzyko podstawowe miałaś faktycznie na granicy gdzie lekarze sugerują rozważyć amniopunkcję (może przez wiek jeżeli masz >30?) ale ryzyko wyliczone masz super bo bardzo spadło - wynik końcowy wyższy (czyli lepszy) niż 1:300 (u Ciebie 1:815) jest prawidłowy - nie ma żadnych wskazań do amniopunkcji! Nic się nie przejmuj bo nie masz czym
Twój wynik przecież też nie jest zły. Na wątku dot. amniopunkcji, odkąd go śledzę jest wiele przykładów dziewczyn z wynikami jeden do kilku (1:4, 1:8) gdzie nie zdecydowały się na amnio a maluchy urodziły się zupełnie zdrowe. Przez te kilka miesięcy byłam na forum świadkiem 2 przypadków gdzie maluchy były chore ale w obu już usg na to wskazywało a ryzyko było faktycznie wyższe niż 1:300 ... Nie stresujcie siebie i dzieciaczków jeżeli nie ma ku temu podstaw! Wyprawką się lepiej zajmijcie :-)