Witajcie - rzadko tu zaglądam ostatnio - ale to dlatego że padam z nóg po powrocie z pracy....a jeszcze zakupy świąteczne, sprzątanie - nie mam siły komputera odpalić - na szczęście cały przyszły tydzień mam wolne więc odpocznę i forumowe zaległości nadrobię
Lilionka - jakie cudowne zdjęcia....super

) Dobrze że wszystko jest ok

Gratuluję
Aisha - ser biały i papryka?? Że gotowana marchewka to rozumiem....ale owoce??? Dziwne zalecenia....ja właśnie pochłaniam ser biały z pomidorem i co najmniej 1 paprykę dziennie....
Kretowinka - już w 14tc poznałaś płeć dzieci????? Super....grunt to iść do lekarza który ma dobre usg - no i żeby maluszki się dały podejrzeć...
Misia - super że wszystko jest ok. Najważniejsze żeby maluszek zdrowo się rozwijał
Sznurki - GRATULUJĘ Wam serdecznie - witaj w gronie ciężarówek
Co do liczenia terminu porodu u mnie liczony jest od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czyli od 01.10.
A ja w 12tc jestem +1kg cięższa....ale w sumie nie jest źle... Tak się boję bardzo przytyć...choć zdrowie maluszków jest najważniejsze.
Czytałam w jakiejś gazecie że przy ciąży bliźniaczej obwód brzuszka dochodzi do 120-130cm.... Przyłożyłam sobie cm do brzucha żeby zobaczyć jakby to wyglądało... i powiem Wam że naprawdę NIEŹLE