reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Joasia a wiec moj cukier co mialam zrobic dodatkowo : na czczo
czwartek : z palca 95 a z zyly 97
piatek z palca 91 a zyly 93...
Jutro mi maja zrobic cukier ponownie...i zobaczymy...:tak:

W szpitalu wyladowalam z powodu bolesci brzucha, twardniecia oraz plamien ktore mnie nawiedzily wczoraj...chociaz pobolewania brzucha mam od dawna i dlatego leze... a teraz mam lezec, lezec i lezec...no a szyjka z 38mm skrocila mi sie do 26mm a teraz mam 25mm...

P.S Na pewno bedzie wszystko dobrze... a maly przyrasta dobrze!!;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Olusia to w sumie masz już sporo dla maluszków. Zadbaj też o foteliki. Przykro mi, że znowu "coś" Cię nawiedziło. Mam nadzieję, że możesz wstać chociaż do toalety? Jeszcze troszkę, czas szybko zleci, na pewno dasz radę :tak:

Olusia troszke masz tych rzeczy dla
Maluchów :) apteczne rzeczy zamów w aptece gemini internetowej, kurier przyniesie i nie musisz chodzić :) a
Ceny Naprawdę super , a wozek
Kup odrazu z fotelikami :) terazusis
Zadecydować czy taki pociąg czy szerszy gdzie dzieciaczki obok
Siebie są :)

smerfetka no wlasnie fotelikow tez nie mam jeszcze.. ale musze jak najszybciej foteliki i wozek kupic.. lozeczko przyjdzie w piatek..wiesz systematycznie kupowalam bo wiesz nie wiedzialam co i jak i czy nie wyladuje w szpitalu itp wiec chcialam miec wiekszosc rzeczy juz naszykowane, kupione, zamowione.. :tak:musze przyspieszyc tempa..

Genna dzieki za dobre rady :tak:tzn wlasnie sie zastanawiam jak chce miec wozek, szy szeroki czy pociag.. i taki i taki mi sie podoba...

Ostatnia edycja:
Kasik, Smerfeta no ładnie już plany swatania ;)

Ewelina, dr powiedział że do końca miesiąca muszę urodzić więc jeśli nie po dobroci to młodą wygonią z brzucha ;)
No objawy masz :) już niedługo...

Medalikara, śliczny brzuszek ;)

Genna, z ciebie to laska że hoho ;)

U mnie są sale jednoosobowe do porodu i to dość duże. Każda osobna normalnie z drzwiami i toaletą i sprzetami typu piłki, worek, materace, drabinki, sznur, krzesełko. A później po porodzie sale dwuosobowe i jest jedna "vip" :) za dopłatą.

Olusia, mężuś niech cię tam dokarmia ;)
U ciebie wyprawka prawie x2 więc jest nad czym myśleć ;)
Jeśli chodzi o wózek to bierz pod uwagę szerokość :)
Drzwi w lokalach usługowych wg norm powinny mieć światło przejścia 90 cm (żeby zmieścił się wózek inwalidzki) a niektóre wózki dla bliźniaków są szersze. Wiem ile znajoma się naszukala wózka który "miescilby" się do sklepu ;)

Kotuska, Smerfeta, z tym znieczuleniem to bywa różnie bo i tu i tu jest jeśli "jest dostępny anestezjolog". To mi mój dr mówił odnośnie znieczulenia w trójmieście. Jeśli się trafi że ma operację to zanim przyjdzie może być za późno. I że naszych szpitali nie stać na dodatkowego anestezjologa tylko na porodowke. A przecież jak znieczuli to musi kontrolować sytuację nie może podać leku i iść sobie na inny oddział.
Ciekawe jak jest w naturze. Kuzynka rodziła na zaspie ale miała cc i to pod narkoza. Jedna z dziewczyn ze szkoły rodzenia wybrała kliniczna ze względu na znieczulenie właśnie, że "niby" nie ma problemu tam. Bo wojewódzki to ma straszne parcie na sn i tam anestezjolog niby rzadko kiedy "jest dostępny".

reklama
Do góry