• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tequila byłam w pon u lekarza, zaleciła wizytę w pt bo wcześniej nie ma sensu. Był zarodek i serduszko. Krwawienie prawdopodobnie z pustej przestrzeni w macicy, dość daleko od jaja, wygląda na tzw. fałszywy okres. Usg i wziernikowanie tylko nasila. Serio nie wywołuj we mnie wyrzutów sumienia, bo robię wszystko co mogę i powinnam - zgodnie z zaleceniem lekarza, a konsultowałam się z dwoma. W szpitalu nie zrobią nic poza usg i podaniem progesteronu, który już biorę w końskich dawkach. Robienie usg co 2 dni nic nie da, jeśli ta ciąża miałaby się nie utrzymać to w 6 tyg nic się nie da zrobić więcej (biorę i sterydy i progesteron) poza leżeniem i dobrą myślą.
Nawet mi przez myśl nie przeszło żeby wywołać u ciebie wyrzuty sumienia! Przepraszam jesli tak to odebrałaś.po prostu skoro mówisz że krwawienie jest większe to ja bym to skonsultowała na IP bo przecież nie musi być to efekt tego samego miejsca. Ale jeśli uważasz że chcesz poczekać to nie pozostaje mi nic innego jak trzymać kciuki za twojego kropka i życzyć Ci by wszysko się dobrze skończyło.

reklama
A u nas ok . Troszkę się tylko zmartwilam bo tydzień temu mały na usg ważył 2800 a wczoraj niby 2600 , 2700 wiec się zdziwiłam ale lekarz powiedział żeby się nie przejmować pomiarem po tygodniu bo granicą błędu jest 500 gram więc mały może ważyć ponad 3 kg a nam go zle zwazylo. Ale ogólnie wszystko z nim w najlepszym porządku. Oszacowal wagę ostateczna do porodu między 3800 a 4200

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie martw się, na pewno jest wszysko dobrze, przecież maluch cały czas się kręci i wierci i trudno jest tak dokładnie zmierzyć i zwarzyć wszysko
Waga końcowa całkiem spora 4200 kg to już duży chłopak, gdzie on się mieści? Masz taki zgrabniutki brzuszek :)

Zobaczymy jaka będzie odp z kliniki. Jak powie, że mam jechać do nich albo na IP (moja prowadząca z kliniki pracuje też w ICZMP gdzie jechałabym na izbę) to pojadę. Teraz jak o tym myślę to wyglada jak klasyczny okres u mnie. Dwa dni plamienia, potem krwawienie, pon i wt silniejsze trochę bóle podbrzusza + wzdęcia i dziś odpuszczają. Pozostaje mi wierzyć w kropkę - już pokazała, że jest silna. Przez głupia babę z apteki (nie dała mi pena do Purogenu i zaczęłam później) stymulacja mi się tak przesunęła, że mąż musiał nasienie mrozić (nie było go w PL), później transfer odwołany, wszystkie zarodki do mrożenia i crio. I jednak z podwójnego mrożenia zabiło serduszko to może i teraz da radę. Nie stresuje się juz tak jak w pon, bo wtedy na 100% byłam pewna, że poroniłam, a teraz mam jakąś nadzieję, chociaż sytuacja jest poważna.

Nie martw się, na pewno jest wszysko dobrze, przecież maluch cały czas się kręci i wierci i trudno jest tak dokładnie zmierzyć i zwarzyć wszysko
Waga końcowa całkiem spora 4200 kg to już duży chłopak, gdzie on się mieści? Masz taki zgrabniutki brzuszek :)
No właśnie nie wiem gdzie się mieści bo jeszcze tych wód płodowych mam dużo. Ale to wyjaśnia dlaczego mam taki obolały ten brzuch. Ale nic od dziś równe dwa tygodnie i będziemy już razem :)

Zobaczymy jaka będzie odp z kliniki. Jak powie, że mam jechać do nich albo na IP (moja prowadząca z kliniki pracuje też w ICZMP gdzie jechałabym na izbę) to pojadę. Teraz jak o tym myślę to wyglada jak klasyczny okres u mnie. Dwa dni plamienia, potem krwawienie, pon i wt silniejsze trochę bóle podbrzusza + wzdęcia i dziś odpuszczają. Pozostaje mi wierzyć w kropkę - już pokazała, że jest silna. Przez głupia babę z apteki (nie dała mi pena do Purogenu i zaczęłam później) stymulacja mi się tak przesunęła, że mąż musiał nasienie mrozić (nie było go w PL), później transfer odwołany, wszystkie zarodki do mrożenia i crio. I jednak z podwójnego mrożenia zabiło serduszko to może i teraz da radę. Nie stresuje się juz tak jak w pon, bo wtedy na 100% byłam pewna, że poroniłam, a teraz mam jakąś nadzieję, chociaż sytuacja jest poważna.
Sama też nie wiem co ci doradzić. Mój lekarz też mi kiedyś powiedział że lepiej jechać na ip o jeden raz za dużo niż o jeden za mało . Ja też miałam plamienia i krwawienia na początku i nic złego się nie działo ale jeździłam jak opętana[emoji14]

Czemu nie jedziesz do szpitala? Przecież to może być wszysko a w większości przypadków liczy się każda godzina a ty chcesz czekać dwa dni . oczywiście zrobisz jak zechcesz ale ja z każdym płomieniem jechałam na IP, tak kazał mój lekarz prowadzący a nigdy nie plamiłam żywą krwią, gdyby się ze mnie tak lało jak piszesz już bym z torbą do szpitala jechała.po co chcesz czekać i ryzykować życiem swojego dziecka?
Tequila na tak wczesnym etapie szpital nic nie pomoze. Slowa mojego lekarza ktory ma swoj oddzial patologii ciazy.
Nic wiecej jej nie dadza. Kaza lezec i wstawac tylko na siku, do tego dupek i lutka. Ewentualnie jeszcze nispa i magnez jak brzuch boli.
A badaniem moga tylko pogorszyc krwawienie.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wszystkozajete, dopytaj jeszcze swoja gin o ta heparyne, bo jak bierzesz tyle progesteronu to Ci zageszcza krew i kropek moze sie zle odzywiac bo moga sie robic male zakrzepy.
Spytaj tez o te dawki progesteronu ile mozesz brac. Na wlasna reke nie bierz za duzo.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry