• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Miliaa - staram się dużo pić, myślę, że mdłości są nasilone przez luteinę, ale nie pozwolili mi odstawić ani zredukować :( Faktycznie podobno w 8 i 9 tygodniu jest najwyższy poziom bhcg, może to ten hormon nam tak utrudnia życie...
Misia1974 - żurku jeszcze nie próbowałam - w zeszłym tygodniu miałam ogromną ochotę na fasolę (a propos nie pamiętam, żebym w 1 ciąży miała aż tak konkretne zapotrzebowania - może dlatego, że była wiosna pełną parą, owoce i warzywa, więc pewnie i niedoborów mniej), a wczoraj o 11 wieczorem mąż gotował mrożony szpinak - sam z czosnkiem i zjadłam prawie cały. Ale niestety w ciągu dnia prawie nic nie jem, albo bardzo mało. Niesamowite, ale byłam PEWNA, że jesteś prawnikiem :D Mam dużo do czynienia z prawnikami w swojej pracy i też mam przyjaciół wśród prawników i tak mi bardzo pasował styl, jakim piszesz właśnie do prawnika :)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześc,
Wchodzę na wątek i i widzę, że tętni życiem :-) Fajnie, że możemy razem cieszyc się naszymi brzuszkami - wyczekanymi, wymarzonymi.

Gotadora - gratuluje Ci bliźniaczków i życzę spokojnych 9 m-cy.
Pingwinek- niestety mi na mdłości nic nie pomaga. Teraz mniej mi już dokuczają ale generalnie mam dosyc ograniczone menu - najlepiej wchodzi mi pieczywo z białym serem (po nim nie szarpie mnie). Mycie zębów nadal jest dla mnie katorgą.
Wczoraj w nocy sniło mi się, że rodzę trojaczki:szok: tylko tak dziwnie bo pierwszej dwójki jakoś nie odnotowałam tylko położna mi powiedziała: no to teraz rodzimy trzecie, ja je tylko tak obrócę i już. Coś mi tam pomajstrowała (czułam obrót - pewnie Zuzuinek się wiercił :-)) i nagle myk, normalnie jak na amerykańskich firmach bez jednego steknięcia i skurczu miałam dzidizę w objeciach - normalnie poród w sekundę. Mam nadzieję, że ten szybki poród to przepowiednia :-) Co prawda nie mam co narzekac bo Weroniczkę urodziłam w 40 min. więc się nie nacierpiałam, jak czytam o porodach po 12-17 h to nie moge uwierzyc:szok: - kobiety są niesamowite, kazdy chłop to by się pewnie po pierwszym skurczu na stół położył i kazał robic cesarkę bo umiera...

Hej,
co do mdlosci ja milam i wymiotowalam prawie do 18 tygodnia ( a i nadala czasami mnie muli), mi pomagalo jedzenie suchy krazkow ryzowych i chlebkow wasa. Podobno migdaly lub imbir tez dobre. Mysle, ze nie ma uniwersalnej recepty.

Pingwinek - ja mam zamiar leciec do Polski w kwietniu ( w 26 tyg. ciazy , chyba jakos tak bedzie wypdac). Nie ma przeciwskazan jesli nie sa to dlugie loty. Musisz sie dowiedziec u przewoznika do ktorego tygodnia ciazy biora na poklad. ja np. wiem , ze bede juz potrzebowac zaswiadczenia lekarskiego, ze nie ma przeciwskazan do lotu.Jesli nie ma problemu z cisnieniem mozna latac.

Misia- ja jesli moge pomoc to tez moge dokonac zakupow, tylko w moim przypadku dochodzi jeszcze koszt wysylki do Polski. Ja jeszcze nigdy nie jechalam autem, wiec nie mam jak zabrac do Polski. A szkoda bo mieszkamy po sasiedzku prawie, dowoz by byl do samego domu :).

Ja tez nie mam zamiaru robic nic w rozu, jako , ze mam odpal na puncie sow, poszukalam naklejke na sciane do pokoju dzieciecego drzewo z listakami i sowkami, cos w tym stylu

Scroll tree owl animals wall stickers decal nursery kids playroom XL 140 x 170cm | eBay

Misia, Coleta
- mysle , ze nasze terminy porodow sa prawie identyczne. Ja mam dwie opcje 07.11 lub 14.11. Pierwsze z usg drugie z kliniki.

A ja dzisiaj zaczynam urlop, tydzien wolnego, jestem przeszczesliwa. To moje pierwsze wolne od poczatku ciazy i mam w planach leniuchowac i nadrabiac towarzysko :).

Próbuję ściągnąć w pierwszej kolejności ze Stanów, bo tam mamy kontakt z firmą, która nam do firmy różne rzeczy zawodowo kupowała i wysyłała. Oni mają technologie opanowaną, bo kupują od iluś osób i ładują w jeden kontener.

Trzcinko - ja mam podawany 11.07 i 15.07. Z uwagi na cesarkę, zapewne załapię się na poród wcześniej. Trzcinko - a rodzisz w Polsce czy GB? Kurczę - Ty jesteś twarda babka. Mnie już brzuszek chyba by w pracy przeszkadzał.

Trzcinka - u mnie raczej nie będzie problemu z przewoźnikiem, tylko chyba kwestia jakiegoś zaświadczenia tak na wszelki wypadek no i zgody lekarza przede wszystkim.
Kiwisia - Super, że miałaś taki szybki poród, ja rodziłam 13 godzin, w końcu zaczęłam mdleć i zrobili mi cesarkę, bo kompletnie już nie kontaktowałam i przestałam przeć...

Ostatnia edycja:
Mój poród nie był przyjemny, bo ja nie umiałam przeć, a było już za późno na cesarkę i wyciągali dziecko kleszczami. Skończyło się dobrze, ale cieszę się, że teraz ma być cesarka.
Udało mi się :-) Kupią mi leżaczki itd. z leśnymi zwierzątkami w USA. Podejrzewam, że nie uważają mnie za normalna, bo chcieli mi od ręki taniej sprzedać inny kolor leżaczka, ale ja musze mieć koniecznie z tej leśnej serii :-) Chodzi o to, że mają takie łagodne i ciepłe kolory. Nie męczą oczu.
Miłego wieczoru i niedzieli

reklama
Kate, Aisha, trzymam kciuki za Wasze wizyty! Ma bank wszystko ok.

Ja wczoraj miałam dzień odpoczywania i więzadła mnie nawet nie bolały -> czyli jednak jak coś więcej chcę zrobić to od razu czuję a jak leniuchowanie odchodzi to jest lepiej. Tak dobrze się czułam, że nawet wieczorem 15 minut poćwiczyłam. Baaaardzo brakuje mi ruchu więc nawet te 15 minut były zbawienne :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry