• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
każdy robi jak uważa :) wg mnie próby wywoływania porodu to zwykłe zabobony, pomóc może ewentualnie sex, bo wytwarza się oksytocyna, która wywołuje poród...reszta to bujda na resorach WG MNIE :)
Nie taka bujda. Nie chodzi może dokładnie o mycie okien, ale o jakąkolwiek aktywność. Grawitacja sprzyja wstawianiu się główki w kanał rodny. Może nie zawsze to pomoże, bo dziecko też musi wykazać jakieś chęci, ale myślę że i tak to lepsze niż zaleganie cały dzień na kanapie.

Dokldnie tak. Ja 3tyg przed porodem polazilam bardzo konkretnie po schodach, duzo i szybko. Nie bylo to zaplanowane, alw nie chcialam opozniac grupy przy zwiedzaniu toru F1 [emoji38]
Wieczorem zlapaly mnie silne i regularne skurcze. Od razu myk do lozka, magnez i dwa kolejne dni odpoczynku, bo bylo za wczesnie. A potem na tydzien przed data porodu zlapalam zapalenie ucha i spedzilam tydzien lezac, bo bol uniemozliwial mi aktywnosc. Efekt? Wywolywanie porodu w40t1d[emoji6]

Dokldnie tak. Ja 3tyg przed porodem polazilam bardzo konkretnie po schodach, duzo i szybko. Nie bylo to zaplanowane, alw nie chcialam opozniac grupy przy zwiedzaniu toru F1 [emoji38]
Wieczorem zlapaly mnie silne i regularne skurcze. Od razu myk do lozka, magnez i dwa kolejne dni odpoczynku, bo bylo za wczesnie. A potem na tydzien przed data porodu zlapalam zapalenie ucha i spedzilam tydzien lezac, bo bol uniemozliwial mi aktywnosc. Efekt? Wywolywanie porodu w40t1d[emoji6]
A ja łaziłam godzinami i sprzątałam a poród i tak miałam wywoływany [emoji6]

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry