reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
U mnie w rodzinie to nawet dziewczyny są przenoszone, więc nie zdziwię się jak przynajmniej 3 dziewczyny z kalendarza mnie wyprzedzą:sorry:.

U mnie znowu wszystkie za wcześnie, wręcz wcześniaki, więc zobaczymy czy będę wyjątkiem od reguły, czy jednak nie :p jeśli będę po terminie to sex, okna itd mam w planach haha

każdy robi jak uważa :) wg mnie próby wywoływania porodu to zwykłe zabobony, pomóc może ewentualnie sex, bo wytwarza się oksytocyna, która wywołuje poród...reszta to bujda na resorach WG MNIE :)

każdy robi jak uważa :) wg mnie próby wywoływania porodu to zwykłe zabobony, pomóc może ewentualnie sex, bo wytwarza się oksytocyna, która wywołuje poród...reszta to bujda na resorach WG MNIE :)
Nie taka bujda. Nie chodzi może dokładnie o mycie okien, ale o jakąkolwiek aktywność. Grawitacja sprzyja wstawianiu się główki w kanał rodny. Może nie zawsze to pomoże, bo dziecko też musi wykazać jakieś chęci, ale myślę że i tak to lepsze niż zaleganie cały dzień na kanapie.

Dokldnie tak. Ja 3tyg przed porodem polazilam bardzo konkretnie po schodach, duzo i szybko. Nie bylo to zaplanowane, alw nie chcialam opozniac grupy przy zwiedzaniu toru F1 [emoji38]
Wieczorem zlapaly mnie silne i regularne skurcze. Od razu myk do lozka, magnez i dwa kolejne dni odpoczynku, bo bylo za wczesnie. A potem na tydzien przed data porodu zlapalam zapalenie ucha i spedzilam tydzien lezac, bo bol uniemozliwial mi aktywnosc. Efekt? Wywolywanie porodu w40t1d[emoji6]

Dokldnie tak. Ja 3tyg przed porodem polazilam bardzo konkretnie po schodach, duzo i szybko. Nie bylo to zaplanowane, alw nie chcialam opozniac grupy przy zwiedzaniu toru F1 [emoji38]
Wieczorem zlapaly mnie silne i regularne skurcze. Od razu myk do lozka, magnez i dwa kolejne dni odpoczynku, bo bylo za wczesnie. A potem na tydzien przed data porodu zlapalam zapalenie ucha i spedzilam tydzien lezac, bo bol uniemozliwial mi aktywnosc. Efekt? Wywolywanie porodu w40t1d[emoji6]
A ja łaziłam godzinami i sprzątałam a poród i tak miałam wywoływany [emoji6]

reklama
Do góry