• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny a jeszcze was zapytam o sen u dziecka. Mam tak, ze jak mała śpi ro vo troche chodzę i sprawdzam czy oddycha, tracam ja.... chyba przesadzam czy słusznie ze sprawdzam? Cieżko mi nawet spac po nocach, co troche zaglądam do kołyski..
Zgłaszam się i ja "matka wariatka"...mój syn ma 8.5 roku z ja jak wstaje siku w nocy a teraz jest to często :D to sprawdzam czy oddycha...więc i Ciebie to całkiem normalne, bo masz maleństwo ale chyba ze mną to coś nie tak :p
pochwalę się dziewczyny ze mamy już wózek dla Błażeja ❤

reklama
@gooossia17 @goffa13 dzięki za odpowiedź. Czyli nie wiem czy u mnie ma to sens. Ostatnio jak chciałam ściągnąć to było tego parę kropli, więc musiałabym chyba zbierać z kilku dni. No nic, spróbuję i zobaczę ile tego wyjdzie.
Wiesz co jestem teraz na wakacjiach i nie mam tej kartki . Ale tak mozna zbierać i mozna mieszać tylko nie pamiętam ile godzin .Mozesz sciagac uzbierać 120 i mrozic ( tak by bylo 1 porcjia) lub mrozic po 40 i potem wyjac 3 buteleczki na 1 porcjie. Tylko trzymanie mleka dlugo jak dla mnie nie ma sensu bo skład mleka zmienia sie razem z wiekiem dziecka i jego potrzebami. A czy to antybiotyk .... hmmmm

A ja mam pytanie odnośnie ściągania i przechowywania mleka. Dokarmiam Biankę moim mlekiem, ale z cycka. Już dawno nie ściągałam i nie wiem ile tego jest, ale podejrzewam, że niewiele. Koleżanka doradziła mi, że skoro moim się nie najad i zawsze muszę dać mm to mogę te resztki z piersi ściągnąć i zamrozić i w razie jakiejś choroby podać bo jest to ponoć idealny antybiotyk. Nie ściągne na raz całego pojemnika, będę musiała to robić na raty. Więc czy mogę najpierw to mleko przechowywać w lodówce a dopiero jak nazbieram odpowiednią ilość to zamrozić?
Mozesz. Ale takie mleko trzeba wykorzystac po max miesiacu czy 6tyg, bo potem ono juz traci swoje wartosci z tego co wiem.

A ja słyszałam, że nawet pół roku można trzymać w zamrażarce.
Mozna, ale takie mleko nie ma zadnej wartosci dla dziecka. W sensie mozesz podac, nic sie nie stanie, ale to nie bedzie to samo. I to prawda, ze mleko zmienia swoj sklad dopasowujac sie do wieku dziecka wiec podanie mleka odciagnietego jak dziecko mialo 3mies, dziecku 6 czy 8 miesiacznemu tez nie ma sensu.

Mozna, ale takie mleko nie ma zadnej wartosci dla dziecka. W sensie mozesz podac, nic sie nie stanie, ale to nie bedzie to samo. I to prawda, ze mleko zmienia swoj sklad dopasowujac sie do wieku dziecka wiec podanie mleka odciagnietego jak dziecko mialo 3mies, dziecku 6 czy 8 miesiacznemu tez nie ma sensu.
Tak, wiem o tym. Tylko ja bym takie mleko nie traktowała jako normalny posiłek tulko bardziej jak lekarstwo.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry