• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Sony, myślałam, że procedurę rozpocząć jeszcze w sierpniu. Ale jak z tego powodu wszystko się przesunie, to już trudno. Nie przeskoczę tego. Najważniejsze, żeby w badaniu histopatologicznym niczego nie wynaleźi.
Trzyma się i nie daj upałowi. Może chociaż wachlarz zabierz ze sobą. Pewnie najlepszy do tego wachlarza byłby Murzyn, no ale jak się nie ma co się lubi...

reklama
sony to nie jest łyżeczkowanie, generalnie przy grupie robi się kolposkopię czyli oglądanie szyjki specjalnym przyrządem i do tego pobiera się wycinki do badania.Jeśli w wycinkach znajdą zmianę robi się jonizację, wtedy łyżeczkowanie kanału szyjki i to najczęściej załatwia sprawę :tak: a powiem wam szczerze, czasem lepiej dać wynik na wyrost, po to, żeby zrobili kolposkopię a nawet pobrali wycinki, niż dać dobry wynik, bo wtedy pacjentka może olać sprawę i nie wróci na kontrolę, tak to bywa...
lawendowy daj znać!

Martka, bardzo Ci dziękuję.
Mam tylko nadzieję, że nie znajdą mi nic. Powiedziałam dzisiaj lekarzowi, że jeden nowotwór już miała i drugiego nie biorę, bo ten, co był w głowie zdecydowanie wystarczy i tego w d... nie chcę :-)

Darii - witaj na forum! Super, że kolejna warszawianka dołącza :) Może się nas tyle uzbiera, że też zorganizujemy spotkanie, jak dziewczyny z Trójmiasta? :-)

Domat i Avocado - gratuluję córeczek!

Madzialenak - cieszę się, że Sebcio ślicznie rośnie i szyjka trzyma :)

Lawendowy_sen - jej, okropnie mi przykro, mam nadzieję, że sierpniowy plan się nie przesunie z tego powodu...

Jestem dziewczyny o wizycie:):) no i jestem mega szcęśliwa:) dzieciątko ma 2,45..serduszko bije 176/min...więc gicior...ladnie umiejscowione, wszystko ok,...karta ciąży założona:):):):):) no i termin porodu na 16 stycznia::):):)teraz mam zalatwic kardiolloga i neurologa i zobaczymy czy nastawiamy sie na cesarke czy naturalny:) no i kolejna wizyta za 2 tyg, wtedy będzie to usg z przezienrością karkowa:):):) no i lekarka mi mowila o badaniach prenatalnych...i nie wiem co robic...czy sie decydowac czy nie....nie wiem...

oniżej focia mojego Bąbelka:):) juz sie nawet ruszal..ma malutkie rączki i nóżki:):) taki już mój maly człowieczek:)

Ikasia no widzisz już rączki są, a z każdym usg będzie coraz wyraźniej :) Gratulacje.
Lawendowa no tak, zapomniałam o kolposkopii, a to dlatego, że mojej mamuśce od razy łyżeczkowanie zrobili i potem konizację szyjki macicy. Nie wiem czy pamiętasz z wątku in vitro, ale Sylha też miała wynik Pap III i właśnie zakonczyło się na konizacji szyjki, a teraz ma już prawie roczne zdrowe dorodne bliźniaki :))))

Ja już po wizycie, jak zobaczyłam tłumy w poczekalni to odpłynęłam i w rejestracji się na ciążę powołałam i weszłam bez kolejki :)) Wiecie że nawet jak pod gabinet poszłam i zapytałam kto ostatni to ludzie nawet mi miejsca nie zeszli. Dr nik konkretnego nie powiedział, nogi będą boleć bo macica na żyły i tętnice uciska, mam nosić ciągle rajtuzy żylakowe (ale jak w te upały!!!!) i moczyć nogi w zimnej wodzie i tyle. Chyba, że mi się pogorszy i wyskoczą żylaki na udach lub :szok: wargach sromowych to do lekarza. Nic zdycham dalej.

reklama
Lawendowy...dzielna kobita z ciebie, ale to już wiadomo i nie musze o tym pisać...ale chciałam ci napisac, ze trzymamy z Marcelem za ciebie kciuki, żeby poszlo wszystko dobrze i zebys się już nie meczyla, tylko zaczela cieszyc, chociaż widze, ze mimo wszystko trzymasz pogode ducha...silna jesteś! bardzo ci kibicuje i jeżeli urodze zdrowego dzidziusia w sierpniu to na szczęście, pozwol, ze przesle cos do ciebie, bo ja dostałam taki prezent od znajomej tez z tego forum i od razu zaszłam w ciaze...licze, ze tobie tez przyniesie TO szczęście!! no ale potem, po porodzie będziesz musiala wyslac dalej i slac szczęście dalej! taki lancuszek :-):tak:

darii...witaj!! milo powitać kolejna invitrowke...oczy się ciesza im jest nas więcej!:tak:

Ikasia...super wiadomości!! slodki maluch...ja sobie przypominam jak mój Marcelek był taki maly...ciesz się ciaza,bo ona szybko mija:tak:

mnie dziś przyszedł aspirator do noska - elektryczny, jest super! i już mysle, ze mogę polecać!:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry