• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Laski, a mam jeszcze pytanie? Od kiedy kładzie się dziecko na brzuszku? Obserwuję mamę fizjoterapeutę ale jakoś nie mogę znaleźć dokładnie od kiedy się to robi?
I co mam teraz kupić: taką matę z pałąkiem czy piankową typu puzzle?

Ja myślałam, że to wszyscy dostają becikowe 🤷. No i się zdziwiłam 🤦
A powiedz, ile ci miesięcznie wychodzi na mleko? Jakie kupujesz?
Ja mam mleko za darmo ketocal. Dostaje z matki Polki to jest firma NUTRICIA. Ale wcześniej przrrobilam tego trochę bo Natalka ulegała, miała refleks, kołki kuwaaa mówiła Ci że nas nic nie ominęło. W szpitalu jak masz te gotowce to był hipp combiotyk i bebilon, ja wybralam hippa, pozniej mialam enfamil on jest drogi jedna puszka 70 zl to mi wychodzilo 5 puszek na miesiac. Mialam tez na recepte nutramigen i on był drogi. Ale rozmawiałam z pediatrami w matce polce tam się znają i jedli nic dziecku nie jest to kupujesz zwykle bebiko on chyba coś ponad 20 zł kosztuje.

Laski, a mam jeszcze pytanie? Od kiedy kładzie się dziecko na brzuszku? Obserwuję mamę fizjoterapeutę ale jakoś nie mogę znaleźć dokładnie od kiedy się to robi?
Moja Natalka leżała na brzuszku w 3 dobie po porodzie. Później w domu bałam się ja kłaść na brzuszku to ja kladlam na sobie na cyckach i tak lezalysmy. Nie kupuj jeszcze tych mat, na to jeszcze za wczesnie. Dziecina ma 3 miesiace to juz ladnie podnosi glowke wtedy mozesz o czyms pomyslec ;) ja ja jeszcze na przewijaku na początku kladlam.

Ja mam mleko za darmo ketocal. Dostaje z matki Polki to jest firma NUTRICIA. Ale wcześniej przrrobilam tego trochę bo Natalka ulegała, miała refleks, kołki kuwaaa mówiła Ci że nas nic nie ominęło. W szpitalu jak masz te gotowce to był hipp combiotyk i bebilon, ja wybralam hippa, pozniej mialam enfamil on jest drogi jedna puszka 70 zl to mi wychodzilo 5 puszek na miesiac. Mialam tez na recepte nutramigen i on był drogi. Ale rozmawiałam z pediatrami w matce polce tam się znają i jedli nic dziecku nie jest to kupujesz zwykle bebiko on chyba coś ponad 20 zł kosztuje.
Ciekawe jakie mają u mnie w szpitalu. We wtorek zapytam na szkole rodzenia, teraz nie miałam bo położna zachorowała. Ja kupiłam mleko nan, żeby sobie zrobić w domu próbę jak to się przygotowuje 😜

reklama
Ja kładłam od samego początku, parę razy dziennie zaczynając od krótkiej chwili bo oczywiście na początku był wkurw 😋 ja mam obie maty, z tym że ta z pałąkiem to bardziej dla trochę starszego dziecka żeby się zajęło, a na piankowej mój leżał bardzo często.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry