reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

dziewczyny

mam glupie pytanie - jak czesto wy chodzicie na usg? tzn wiem ze pewnie ma kazdy inaczej ale sa jakies standardy/wskazania jak czeste to powinny byc wizyty?

reklama
Lolitko mój ginekolog ustala ze mną wizyty co 3 tyg.Ostatnio na kolejną wizytę czekałam 5 tyg.ale tylko dlatego,ze mój gin był na urlopie.Teraz wizyta będzie za 4 tyg., bo bedzie to połówkowe usg.

hmmm... bo ja se czytalam o tych usg to niby ze minimum jest 3 w ciazy, ale jak se pomyslalam ze to tak malo to az mnie strach oblecial. bo jak tu zyc i isc tylko co 10 tygodni...

lolitko-> ja na poczatku ciazy, mialam plamienia co jakis czas i mialam USG robione dlatego bardzo czesto. Mniej wiecej od 10-11tc juz co 4 tygodnie, a teraz co 3 jak u kwiatka

lolitko ja mialam w sumie 4 usg.Jedno w 6tc,na ktore poszlam prywatnie zobaczyc serduszko.Drugie mialam w 8tc w mojej klinice,trzecie usg mialam polowkowe w 18tc,no i 4 usg w Polsce prywatnie. Takze tak normalnie,to mialam skierowanie na dwa usg.Kolejne mam w 33tc,ze wzgledu na lozysko,bo mam z przodu. Ehhh...ta Skandynawia.

Dzisiaj bylam na wizycie kontrolnej u lekarza.Robilam wyniki moczu i wyszlo mi troszke protein i krwi w moczu.Oczywiscie juz poszperalam w necie i nie pisza za dobrze na ten temat.Pielegniarka powiedzial,ze moze to u mnie calkiem normalne,bo naprawde jest tego nie za duzo,ale w razie co wysle moj mocz to szpitala na szczegolowe badanie.Wiec teraz czekam na wyniki.Ogolnie czuje sie dobrze i nie sadze,zeby dzialo sie cos zlego.Cisnienie w normie,macica ok,dzidzius w pozadku,serduszko 150 uderzen,brzuch rosnie i jakies 6/7kg na plusie. Jak myslicie,chyba nie ma sie czym martwic co?

dzieki za odpowiedzi.
tutaj teraz mam usg za 2.5 tygodnia a pozniej sie dowiem ile mam 'panstwowych ' - chyba ich za duzo nie ma ale zobaczymy.jak cos to juz mam namiar na w miare taniego gina (bierze ze usg tylko 350pln)

Lolitka hmmm 350 zł i piszesz,ze tani:eek: no ale za granicą są inne ceny.Ja od poczatku ciąży chodze prywatnie i z usg płace 100 zł.Z tego co słyszałam za granica rzadziej robione jest usg w ciąży i bywa tak jak piszesz 3 razy w ciągu całej ciąży.To byłoby nie na moje nerwy;-)

no ogolnie 350 to sporo, ale tutaj wsie chca 500 - tylko ten gosc jakos taniej robi. i to tez nie ma moje nerwy 3 usg wiec przynajmniej 1 czy 2 wiecej se kupie jak nie dadza panstwowo

reklama
Lolitko pewnie wykup,ja zrobiłabym tak samo na twoim miejscu,czułabym sie spokojniejsza o swoje maleństwo,a jak tam samopoczucie? czujesz się senna?Bo ja jak byłam w 6 tc to non stop spałam,a jak nie spałam to jadłam:-D i tak cały 1 trymestr
Czarnykocie mysle,ze nie masz powodu do niepokoju,czekaj spokojnie na wynik i daj znać co tam się okazało

Do góry