reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

winki80 a ja ostatnio nawet myslalam o Tobie i uwierz,mialam przeczucie ze urodzilas :tak: Serdeczne GRATULACJE !!!!! Alexander jest sliczniutki :-) U mnie 40tc i 4d i nic:-p Cisza,spokoj....moj maluch troche dzisz szaleje w brzuchu,normalnie fala dunaju w prawo i lewo,ale tak pozatym to chyba nie ma zamiaru jeszcze wylezc. 5 grudnia mam lekarza,wiec pewnie dowiem sie co zrobic jak maluch jeszcze sie nie urodzi.Wiem ze okolo tygodnia po terminie,wysylaja papier ze szpitala na kontrole i wtedy uzgadniaja,kiedy masz sie zglosic na wywolanie.

Co do gazu,to w Norge daja go bez wachania.Na dzien dobry,jesli masz skurcze to mozesz sobie go wdychac ;-) Slyszalam wlasnie,ze fajna sprawa,wiec napewno sprobuje :laugh2:

reklama
wiki - gratulacje. cudowny chlopczyk. trzymajcie sie cieplutko

kotek
- a ty mowisz ze u ciebie juz 40 tydzien minal a sygnaturka mowi 1 tydzien wczesniej - cosik zle masz? i niech ten maluch juz wylezie:)

winki80-GRATULACJE!!!! maly boski, co do ciuchow to ja mialam w druga strone-wszystko bylo za male a czapeczke na wyjscie ze szpitala wciskalam na sile :-D no ale moj klocek urodzil sie z waga 4,660 wiec to zrozumiale...

czarny kot nie czekaj dluzej niz tydzien, dobrze ze taki jest uklad ze wzywaja do szpitala, tez tak mialam i probowali wywolac ale nic, jednak twoje objawy wskazuja ze pewnie wyjdzie sam a mala pomoc moze go do tego naklonic, jak juz pisalam gdzies ja dostalam drinka-pierwszego po 9 miesiacach :) byla fajna bomba :D, trzymam kciuki!!! CHLOPAKI RZADZA :)

lolitko ja licze tak... Mam termin wedle OM na 4 grudnia,wedle usg na 5 grudnia.Tak czy siak zostalo jakies 4-5dni...,wiec to 40tc,no bo przeciez kazdy tydzien ma 7 dni i musi te 7 dni przeleciec,zeby tydzien byl zaliczony :baffled: Czy 39tc 3d nie znaczy ze sie skonczyl ten 39tc i zaczal 40? Ja to tak odbieram....ciaza trwa 40 tygodni wiec tak by to bylo i tak sie wlasnie u mnie zgadza. Ajc kurde zakrecilam,ale chyba rozumiesz o co mi mniej wiecej chodzi :-p :sorry::rofl2:

kotek - ano. wiec dobra sygnaturka. zaczelas 40 tydzien, a nie 41 tydzien. masz 3 dni z 40 tygodnia aktualnie:) wlasnie nie wiedzialam co i jak...

winki GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!! Malec Boski!!!!!!!!!!:):)Już nie mogę się doczekać kiedy mój będzie na świecie...współczuję bóli krzyżowych!!! mam nadzieję że ja ich uniknę....przy córci pierwszej nie miałam takich a parłam tylko dwa razy...:)
Ale jak narazie mam stresa potwornego bo na kolejnym usg znowu wyszło mało tych wód...:(pije teraz ogromne ilości i liczę na to że to coś da...dzisiaj skończyłam 37 tydzień i już jestem spokojniejsza....dzisiaj też lekarka kazała mi odstawić luteine...zobaczymy czy coś się będzie ruszać....w piątek mam wizytę a w niedzielę na badanie kolejne do szpitala i ktg, no i może już w szpitalku zostanę, na szczęście w moim tu blisko....
Ale im bliżej tym większego mam cykora...:(:(:(:(
No i nocami miewam skurcze...to już może być jakiś objaw zbliżającego się porodu??? Czasami są co 10 minut, ale potem czas się wydłuża...co 20, pół godziny i w końcu zanikają...ale nie powiem, są dość bolesne....

winki80 gratulacje! Synuś cudny!!! Zazdroszczę, że już masz go na zewnątrz ;). Ja i moja starsza Córcia już się nie możemy doczekać naszej Paulinki :). Mój M bardzo o mnie dba, robi zakupy, sprząta w domu itd, ale jakoś nie widzę żeby szalał z radości, zachowuje się normalnie... Nie czyta jak rozwija się nasze maleństwo w każdym tygodniu, wie tyle ile ja mu powiem... chyba dla niego dziecko w brzuchu to jeszcze jakaś abstrakcja... eh mężczyźni.
Kochane ja mam stresa, bo mam zrobić kolejny test na toxoplazmozę, a pierwszy wyszedł ujemny... ciągle mam kontakt z kotem, bo mamy w domu, a w zasadzie od urodzenia w moim rodzinnym domu były koty i to takie zwykłe dachowce, co do domu wpadały tylko na jedzenie i nie wiem dlaczego wcześniej się tą toxo nie zaraziłam, tylko teraz muszę w stresie żyć... ;/

kwiat_lotosu gratuluje przecudnego synka:) zazdroszcze że masz go już na zewnątrz:)
czarny kocie Ty też synusia będziesz mieć:)
ogólnie zauważyłam że sporo tu chłopczyków w brzuszkach:D
ja lleże w domu i się kuruję i powoli coś na szczęście jest lepiej..ale martwie się o synka żeby nic mu się nie stało. aja zawsze myślałam że jak pisze np. 18 tydzień i dwa dni to znaczy że jest się w 18tygodniu i jego drugim dniu..a nie że to już dwa dni z 19 tygodnia...zakręcone to..

reklama
iniiia ja też mam w domku kota a nawet dwa:)I tak samo jak Ty się stresowałam...na szczzęście dwa testy były ujemne....:)Ja nie zbliżam się do kuwety....córa czyści....będzie dobrze:):)
Co do facetów....mój M też nie czyta co się dzieje, ani nie czytał...:) tylko ja mu mówiłam....ale czasami coś powie do brzucha:)i jak ostatnio młody go skopał to nie wierzył że on się tam w środku tak mocno wierci:):):)

Do góry