reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Martka, ja absolutnie nie mowie, ze zurawity i inne sa niebezpieczne w ciazy. Mi tez moja dr kazala brac zurawit ale jak jej powiedzialam ze mam sok to powiedziala ze naturalne zawsze lepsze. Jak ci lekarz kazal to pewnie, bierz.

reklama
Madzialenak, ja tez kupie ale jeszcze nie szukalam. Mysle, ze to bedzie zadanie mojego meza. Ja na razie jestem skoncentrowana na kocykach. Nie wiem dlaczego kocyki sa dla mnie takie wazne.
Mam 3 firmy na oku. La millou, hiszpanska firma mora i david fussenegger. I to jest dylemat ;)

Do tego mialam dzisiaj strasznie mocne bole plecow ze az zmylam sie z pracy i dzwonilam do mojej dr... Na szczescie paracetamol pomogl. Teraz bede 2 dni lezec i wypoczywac... A juz tak sie dobrze czulam. Aha, jakby ktos mial takie bole to jesli przy tym nie twardnieje brzuch i przechodza to jest to naturalne i nie nalezy sie martwic tylko sie polozyc. Nigdy nie sadzilam, ze ciaza jest taka bolesna...

Madzialenak ja nie kupuję. Uważam ze niania i monitor są zbędne. Moja siostra miała monitor, bo urodziła wcześniaczka. Działał tylko w kołysce a w łóżeczku już nie.

madzialenak...ja kupuje też z angelcare, ale jutro ci link podrzuce, bo juz laptopa nie chce mi się odpalać... Poza tym dzis jakoś słabo się czuje, wiec wole nie wydziwiac tylko leze grzecznie w łóżku...

reklama
Hej! Martka - poprzednią córkę rodziłam w styczniu. Wyprawka była tańsza, bo kupowałam rzeczywiście tylko grube ubranka. Lidka ma termin letni i trzeba było kupić i ciepłe i letnie, bo z naszym latem różnie bywa. Zresztą, zimą chcemy wyjechać na dwa tygodnie w cieplejsze strony świata i mam powtórkę z rozrywki :-) Znaczy się na zimę też muszę skompletować letnie ubranka :-) Aczkolwiek, w dzisiejszych czasach to przyjemność.

My myśleliśmy o niani z monitorem oddechu, ale w końcu uznaliśmy, że w naszym przypadku lepiej sprawdzi się niania dedykowana do iphonów i komputerów, a ona nie ma monitora oddechu. Mamy dom piętrowy, więc niania ma jakieś tam znaczenie, a taka na komórki przyda nam się na lata, jak już pójdziemy do pracy. Po dokładnym obejrzeniu tych monitorów oddechu mam mieszane uczucia, bo trzeba walnąć tę płytkę dziecku pod ciałko. Moje doświadczenie jest takie, ze przez pierwsze 3 ms to i tak dzidziuś śpi z mamą lub z mamą i tatą. Szczerze mówiąc, nie będę Lidki na siłę wyprowadzała do kołyski, bo przytulenie to naturalna potrzeba i noworodka i niemowlaka. I nasz pies i kot robią wszystko, aby w czasie spania się do nas przytulać. Nawet kocur chodzący swoimi ścieżkami, wybiera sobie miejsca do spania blisko nas.
W tym numerze "Dziecka" jest artykuł o tym. Znaczy się nie o kocurach, ale o dzieciach i spaniu z nimi w łóżku. Tj. zakładam, że dziecko będzie spało u siebie, ale jak sie obudzi w nocy nie będziemy na siłę dusić go w łóżeczku aż uśnie zmęczone od płaczu.

Do góry