reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

Ja mam na razie kołderkę + poduszkę, babcia Marysi kupiła ;) ale w sklepie stacjonarnym (w Rzgowie na Ptaku wyhaczyła jakieś sklepy z rzeczami dla dzieci, stamtąd mamy rożek, kołderkę, piżamkę dla mnie), poszewki szyje druga babcia, podobno, prześcieradła też. Poduszki oczywiście nie będziemy na razie używać, no ale jest. Brakuje nam tylko podusi do wózeczka, bo ta od kołdry jest za duża. Kocyk mamy :)

A monitor oddechu tak jak i nianię el. raczej sobie darujemy.

Z allegro zamówiłam tylko torbę do wózka i laktator+flaszeczki.

reklama
Vivienne takie babcie to skarb, my niestety nie mamy wyjścia i musimy kupić. Pytam o ten monitor bo właśnie nie chce niepotrzebnie kasy wydawać, a i niania nie jest mi potrzebna, przynajmniej tak mi się wydaje. Ja z allegro zamówiłam butelki antykolkowe Tommee tippee i podgrzewacz do butelek.

misia jeżeli dziecko urodzi się zdrowe , a tak będzie to żaden monitor oddechu nie bedzie Ci potrzebny, szkoda wydawać kase na cos co bedzie tylko leżało w szafce.

Kompletów pościeli mam jak na razie 2 ale to po Alanku mam jeszcze zamiar kupić ale w dziewczęcym kolorku różowym albo w fiolecie.
Komplety kupowałam i będe kupować na allegro, bo jest taniej, po Alanku mam komplet 11cęściowy teraz tylko kupie 5cz, aby tylko baldachim czy moskitiera była.

Ja na razie nie inwestuję w podgrzewacz do butelek, spróbujemy póki co garnuszkiem z wodą, tak myślę.

Tak, muszę przyznać że babcie i dziadkowie się przejęli i dużo nam pomagają, w końcu Marysia będzie pierwszą wnuczką u każdego z nich :tak: Babcie obkupiły nas w ciuszki, dziadkowie pokryli koszty wózka, a że moja teściowa jest krawcową to zajmuje się pościelą dla Małej.
Tak naprawdę zostaje nam zająć się kwestią pielęgnacji i karmienia.
Łóżko dostaliśmy od znajomej, musimy tylko kupić materac. Z większych zakupów to jeszcze brak nam chusty, pieluch, wanienki (nasza świadkowa była chętna do prezentu, dziś się z nią widzę to się dowiem czy nie zmieniła zdania ;) ) i części kosmetyków właśnie.
Także jak co, możemy się rozpakowywać :-D

Misia bo ja wiem czy dużo, tyle jeszcze trzeba kupić ja mam same ciuszki nic więcej

Vivienne taka rodzina to skarb.
Z mojej strony to pierwszy wnuk a rodzice ledwo kupili 1 komplet ubranek no ale cóż
ja jestem samowystarczalna, muszę .

Ja juz upatrzyłam sprzedawce na all i szukują się duże zakupy (pieluchy, butelka, termometr, drobne rzeczy dla mnie, itp...) wyjdzie kupa kasy.

Kiedy łóżeczko kupujecie?

Viv uważam że podgrzewacz bardzo Ci się przyda, u mnie był bardzo potrzebny, przeciesz nie wiesz ile bedziesz miała pokarmu i czy bedziesz karmiła piersią a przy mleku modyfikowanym taki oto sprzęt jest bardzo potrzebny a zwłaszcza w nocy, garnek z gorącą wodą długo nie utrzyma ciepła, a taki podgrzewacz utrzymuje odpowiednią temperaturę cały dzień i noc, jak bym tego nie miała w domku to na pewno bym go zakupiła.

Mikrofali też nie posiadam :-p
Podejrzewam, że w końcu i podgrzewacz kupię, ale póki co się wstrzymam. No nie wszystko na raz, no :sorry: Zobaczymy jak będzie, chcę karmić piersią i mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu, choć jeśli Maryś wrodzi się do mamy to czarno to widzę... Na pewno podgrzewanie będzie niezbędne choćby wtedy, kiedy z Małą zostanie tylko tata.

Jakie podgrzewacze polecacie? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Lilith no właśnie a jak jest z tym baldachimem, miałaś go przy Alanku? Czy on w niczym nie przeszkadza?
Fiolka ja się najbardziej boję właśnie kupna tych ciuszków bo nie mam pojęcia co i w jakich ilościach kupić no i ten rozmiar, ty już przynajmniej tą kwestię masz z głowy. My też nic nie dostaliśmy od nikogo, sami wszystko musimy kupić:-( My w przyszłym tygodniu mamy zamiar zamówić łóżeczko, szafę i komodę dla małej.
Vivienne takie podgrzewacze wcale nie są takie drogie, więc może warto jednak go zakupić, tym bardziej, że dziewczyny które są już mamami mówią, że z ich doświadczenia są bardzo przydatne.
Ja kupiłam podgrzewacz w którym można podgrzewać również słoiczki firmy Tommee tippee, ale widziałam też dużo innych fajnych na allegro.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry