reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

Aga mamy podobnie, daleko od domku i się nikt nie wtrąca :-)
A propo jednorazowych pieluszek, znajomi oczywiście takich używają ale są zdania że pampersy sa trochę za wąskie w krocz (dla ich synka) oraz czasem ich synek jak sika to górą wylatuje.
Stwierdzili że Huggies są lepsze, a ostatnio wypróbowali pieluszki z Tesco i się okazało że nie obcierają , nie odparzają są super, a prawie połowe tańsze od Pampersa. Ja też zamierzam z czasem wypróbować pieluszki "Carrefoura"

reklama
Też słyszałam opinie, że pampersy są w sumie drogie i wcale nie tak rewelacyjne ;-) z sieci supermarketów są niezłe i tanie :-D

Dlatego każda zrobi po swojemu;-):-)
Ja zdecydowanie bedę używać pampersów:tak:. Sikanie bokiem czy górą jest kwestią dobrania wielkości i zapięcia i tak jest w każdych (próbowałam i też mam chłopca, wiec róznie było;-)) a szerokość jest idealna dla zdrowego dzidzia, dla tych które muszą mieć szerzej nozie bo bioderka chorutkie i tak stosuje się na pampka szerokie pieluchowanie np tetrą czy flanelką. (Instrukcja lekarza)

u nas szlo w zaleznosci od dnia od 6-7 do 10 pieluch dziennie, w zaleznosci ile kupek dziecie strzelilo i czy duzo siku bylo, czasami to bylo tak ze przewinelam przed jedzeniem (bo Hania strasznie ulewala i staralam sie po nie przewijac) a tu od razu po jedzonku kupsko no i co trzeba bylo znow przewijac mimo kurna ulewania:no:

ja wyprobowalam rozne pieluchy i dla mnie najlepsze sa pampersy, np huggiesy jakos mi nie pasowaly, nie umialam ich zakladac czy jak i Hania wiecznie przesikana byla:wściekła/y:, ale to kwestia indywidualna, ile mam tyle zdan na temat ktore pamperki sa najlepsze

nie wyobrazam sobie uzywac pieluch tetrowych przy siedmiu kupach dziennie, a jak sie zacznie wprowadzac nowe pokarmy i miesko to kup mniej ale aromat za to lepszy:eek::dry: i teraz grzeb w tym, masakra

JA słyszałam, ze na początek najlepsze papersy są bo nie uczulają ale to indywidualna sprawa dziecia. CO do tych DaDa z biedry to też słyszałam, ze dobre. Filipek chowany był na początku na papersiakach a teraz hugisy ( mi osobiście średnio podchodzą) i happy te są dosyć dobre. A co przesikania to jest to kwestia umiejętnego założenia papmpersiaka (bo jak moja teściowa Filipka przewija to zawsze przesikany bokiem jest a mi się tak nie zdarzyło) ale tez sprawa pieluch poprostu jedne lepiej chłoną drugie mniej. KAżda z nas dobierze sobie pieluch pod siebie. Acha co do ceny to gdzieś czytałam ostatnio takie zestawienie i pampersy wychodziły taniej niż hugisy ( brana pod uwage była wielkość opakowania i zurzycie miesięczne pieluszek)

A ja własnie przed chcwilą kupiłam lovelle i płyn i albo jeszcze zaraz albo od jutra urządzam pranie:-D

reklama
moje mieszkanie juz przypomina prawdziwy dom!!
kolory wyszły slicznie i generalnie jeszcze jakies drobne rzeczy i w sb juz bedzie po wszystkim :-)
a potem to juz bedzie mozna kupowac ustawiac i robic prawdziwe mieszkanko
ha
porobie foty potem i wam pokaze
uff
juz mi kamien z serca spadl
wszystko na szczescie idzie dobrze :-)
a zeby nie było że sobie nic a nic nie pozwalam to zakupiłam w US slicznego nowiusienkiego MacBooka dla siebie co by byc super mama ;-)
cud miod malina
juz doszedł do mojej kuzynki w New Jersey i za jakies 2 tyg przyleci do mnie jak nasz znajomy bedzie wracał oto on: Apple 13" MacBook Laptop Computer (White)

i wygrałam dwie aukcje na allegro z ciuszkami :-)

Do góry