reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Ja dzisiaj dostałam kolejną pakę z Allegro i chyba jesteśmy zaopatrzone z małą w te najdrobniejsze rzeczy do szpitala.(Mamy: Linomag do pupki, oliwkę ,chusteczki i mydełko Nivea, pieluszki flanelowe, tetrowe i pampersiaki, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, majtki jednorazowe i chyba tyle :)
Poczytałam wasze posty i od razu poleciałam sprawdzić czy nasze Pampersy mają te wycięcia czy nie:-D. Mam rozm. 1 newborn (2-5kg) no i okazuje się że mają. Uff. Do szpitala starczy mi ta jedna paka, a do domku kupię już gdzieś w hipermarkecie jakąś mega.

No, a te grubsze zakupy (wózek, wanienka, fotelik, łóżeczko) zostawiam na czerwiec.

reklama
widzę,że u Was zakupy idą pełną parą:tak: u mnie na razie cieniutko w tych sprawach, ale czytam Wasze posty i chociaż mogę sobie zaplanować co kupić i tak,żeby było przydatne:-) nie sądziłam, że sprawa pampersów jest aż tak ważna, ale chyba też zdecyduję się na te z otworkami, żebym później Dzidzi niepotrzebnej krzywdy nie narobiła;-) lepiej chuchać na zimne:-p

Nie wiem od czego zależy to czy są otwory czy nie w tych pampersach,weszłam na stronę www.pampres.pl na produktach sprawdziłam i mam te najmniejsze,otworzyłam opakowanie i w tych pieluszkach co ja mam nie ma tych otworków

wiecie co do wycięc w pieluszkach to napewno fajna sprawa. Ja z matim poprostu wywijałam je troszke i to wystaczało. Po 4 dniach pępowina mu odpadła i nie było już problemu.

Co do pieluszek i wydawania pieniążków na pampersy bądż inne tańsze to wszystko zależy od maluszka. Ja z Olką stosowałam różne pieluszki, ale z każdymi pampersy wygrywały, bo po innych moja Olka miała uczulenie, i co z tego że kupiłam taniej pieluszki jak wydałam więcej na maści przeciw odparzeniom.

Ja na razie mam wybrany wózek, pewnie z początkiem czerwca zakupię,oglądałam w sklepie i jest jak dla mnie bardzo ok, za niewielką cenę.
HEBART - wózki dziecięce
to link do wózka, a cena z fotelikiem to 916zł.

Kamu, nie ma w nich otworków :) tylko przód pieluszki jest jakby niżej wycięty niż w zwykłych pampersikach. Ja kupiłam takich tylko 1 paczkę, bo u Bartusia kikut też odpadł w 4-tej dobie i nie było potrzeby wywijać pieluszek (wtedy jeszcze nie wiedziałam że są z wycięciami :happy:).

Sylcia, fajnie wygląda ten wózeczek i kolorki też ciekawe. Na jaki kolor się zdecydowałaś?
My wybieraliśmy między Jedo Fyn 3 DS a X-landerem XA , no i po dokładnym "obmacaniu" obu w sklepie i jeździe próbnej wygrał x-lander (niebieski :)
Fotelika do kompletu nie będziemy kupować, bo nie zależy mi na montowaniu go na stelażu wózka.
Wybrałam Baby Design Dumbo (szaro-rózowy) ze względu na przemiły materiałek wyściełający cały fotelik i generalnie podoba mi się wizualnie, ma dużą budkę przeciwsłoneczną etc.. Cenowo też (165 zł z okryciem na nóżki).
No, także decyzje podjęte a zakupy w czerwcu :-). Już chciałabym to mieć w domu. Nie mogę się doczekać.

Aaa, no i łóżeczko. Zdecydowaliśmy, że kupimy turystyczne + zwykły materacyk do środka. Nie mogę się oprzeć tym kolorkom :-)
ŁÓŻECZKA / KOJCE GUCIO PINK -CENA HURTOWA !!!!! (365980472) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
kurcze ja juz nie wiem jak to jest z tymi pieluchami:sorry2: ja mam ta mala paczke newborn i zanego wyciecia nie maja - wsensie dziury a czy sa nizej wyciete- moze rzeczywiscie ale nie znam sie na tym:sorry2:

Kamu ale ty kupujesz coneco toledo czy jaki?ja sie zdecydowałam na x landera xa z fotelikiem maxi cosi citi

Do góry