reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
Mojego synka Bambino nie uczulało. Nivea też nie, ale po mydełku Johnsona swędziała go cała skóra :no: chociaż nie jest alergikiem.
Jeśli potrzebujesz jakichś szczególnie delikatnych kosmetyków to Nivea ma taką serię dla wrażliwej skóry. Powinno być oki.

Ubranka małego prałam w płatkach mydlanych i było super, potem w Loveli i też dobrze. Płukałam w Jelpie.
U mnie się sprawdziło.

Ja też słyszałam że johnsons uczula, a wczoraj w zakuchach G znalazłam pięć takich mydełek, troche się zdziwiłam że takie kupił, bo gdy go prosiłam o kupno to mówiłał o mydle w płynie dla niemowląt od 0 hipoalergiczny Nivea... No cóż faceci jednak mają dość dziwne zawirowania, ale i tak jes kochany :-)
(mydło napewno się nie zmarnuje:-p)

I ja slyszalam niezbyt pochlebne opinie o Johnsonie, a glownie takie ze uczula...
Jesli chodzi o proszki to piore w Lovelli, kupilam tez w promocji Jelpa, ale jego jeszcze nie testowalam. Zobaczymy jak Tosienka bedzie akceptowac ubranka po wypraniu :-)

cisowianka20
no tak
najlepiej spróbować tych tańszych. Ja kupiłam Nivea.
Johnsona nigdy w życiu nie kupię, mają za dużo różnych środków pachnących itp. i dlatego uczulają.
Jeśli zaś będziesz już miała problem ze znalezieniem kosmetyku to Oliatum to jest świetna firma, niestety droga więc ja narazie nie kupowałam no bo moze nie będzie trzeba i Nivea wystarczy.
A bambino też powinno być ok. tak myślę. Najlepiej kup coś małego z bambino i wypróbuj.

Ja wychodze dokladnie z takiego samego zalozenia jak Ptaszyna. Lepiej na poczatek zaopatrzyc sie w tansze kosmetyki, bo dzieciaki moga je swietnie akceptowac, a zawsze jak bedzie sie cos zlego dziac mozna przejsc na drozsze- w koncu latwiej jest pozniej dokupic cos drozszego niz z gory przeplacac, bez takowej koniecznosci:-)
Rowniez mam kupione kosmetyki Nivea- biala seria dla skory wrazliwej "Nutri sensitive"- dosc duzo znajomych ich uzywa i sa bardzo zadowolone. Co do bambino, one chyba sa wlasciwie robione przez Nivea :-) Sa raczej niezle, a niedrogie, wiec zobacz jak Dziewczynki beda na nie reagowac :-)

co do kosmetyków to ja mam bambino-mydło i krem a płyn do kąpieli z serii AAtheraphy, chusteczki z pampersa sensitive bo te z bambino jak dla mnie za ostro pachną ale jak mały podrośnie to spróbuje tych z bambino. :tak:Jeżeli chodzi o proszek to ja teraz wyprałam i wypłukałam w Jelpie ale czy uczula to zobaczymy jak Mały przyjdzie na świat, później zamierzam przejść na dzidziusia bo wiele moich koleżanek używa i nie maja problemów ze skóra malucha no ale każde dziecko jest inne wiec trzeba próbować na małych opakowaniach:tak:

Andziaa a ja się spotkałam z proszkiem który uczula, i słyszałam niezbyt opinie właśnie o Jelpie, i naszym Dzidziusiu. W Dzidziusiu prała moja kuzynka, tzn wyprała raz i dziecko strasznie obsypało, musiała prać wszystko po raz drugi, w innym proszku.

reklama
Sylcia tak naprawde ciezko przewidziec. Kazdy Maluch jest inny, moja kuzynki piora z kolei w Jelpie i wszystko jest super...same musimy niestety testowac to na naszych Maluszkach...

Do góry