reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
rasta ja też mam takie długie, no trochę dłuższe. I teraz mi kazała przysc między 12 a 14 dniem cyklu dobrze że poszłam tego 14 przynajmniej wiem ze był, a jak bylam na 3 usg.w 22dc to dopiero wyszło szydło z worka:-) więc może to i dobry dzien, jakby bylo po to ci powie czy pelnowartośćiowa owulacja była jak przed to też ok. powie jakij wielkosci i ile ma endometrium to tez wazne

tez mam taka nadzieje. bardzo licze na ten zastrzyk i mam nadzieje ze "efekty" beda natychmiast... chociaz z tego co wyczytalam to kilka dziewczyn juz miaało zastrzyki a i tak nic z tego nie wyszło....

nie powiedziała mi dlaczego nie mogę zafasolkować tylko że to może być i stres i wszystko inne:-(i żeby mój zrobił badanie nasienia ale nie udało nam się takowego badania zrobić a teraz do polski dopiero w czerwcu więc jak coś to dopiero wtedy a orientujecie się ile kosztuje takie badanie??tak z ciekawości pytam
ja pierwszy raz na monitoring się wybieram i nie wiem w jaki dzień bo u mnie te cykle to są zmienne raz 29 później31 następny 30 tak więc różnie to bywa, no i chciałabym ograniczyć do 2wizyt bo mnóstwo kaski kosztuję wizyta u gina i usg no ale jak trzeba bedzie to i nawet 100razy pojde aby tylko byl efekt.dobrej nocki życzę uciekam spać bo rano do pracy:-(

rasta a w który dc idziesz na monitoring??bo ja się też w następnym cyklu wybieram ale nie wiem w którym

a możecie powiedzieć czy jest jakaś różnica w testach owulacyjnych za 70zł i tymi za 25??i jeśli macie jakieś sprawdzone firmy to proszę o info bo właśnie chciałam sobie zamówić z polskiej apteki tylko nie wiem jakie:-p

ja kupuje na allegro po 1zl i jak dla mnie to sa dobre i sie sprawdzaja:)
a nasienie kosztuje miedzy 70, a 120zl

Ale tu dzis ostro bylo heheh, polityka i :sorry:kosciol!!! Jak moge cos powiedziec to ja uwazam ze moze in vitro nie powinno byc calkowicie zasponsorowane przez panstwo, ale chocby w polowie powinno!!! Bo jak na polskie zarobki i standardy tj masakryczna suma!!! I nie ma co sie porownywac do innych panstw bo wszedzie indziej zarobki sa wieksze i nawet jak para bierze kredyt na to, to splaca to bez wiekszego uszczerbku, a w polsce, szkoda gadac. A jak nie daj boze potrzebne jest drugie badz trzecie in vitro , to juz w ogole takie pary ida sie wieszac! Poza tym slyszalam ze we Francji pierwsze 3 in vitro sa za free! Wiec jest taki kraj!!! Ale tam kosciol moze nie trzyma tak lapy na politykach!

maćku akurat to jest ciekawosta jak najbardziej dotycząca wątku dla starających się, chyba się starasz o dziecko? czy nie? jak najbardziej do tematu...bez przesady...teraz to już takie czepianie się aby odbic piłeczkę.:-D
Chyba mnie nie zrozumialas. Jeszcze raz napisze to co chcialam wyrazic w poprzednim poscie, bo z pospiechu wyszedl jakis bez sens ;-):
Nie tylko tutaj (na tym watku) poruszane sa tematy odbiegajace od tytulu. Sprobuj znalezc jakies sensowne info na watku "Kiedy i jakie pierwsze objawy"

macku - a wiesz, ze zatrszyk podskornie w brzuch boli mniej niz domiesniowo w pupe? pod warunkiem, ze umie sie robic podskornie lub sie ma aplikator do takich zastrzykow. ale nie jest to trudne. skora miedzy palce i hop :) ale ja mimo tej wiedzy, gdybym miala wybierac to bez dwoch zdan wybieram pupe! :)
Byc moze. Ale mnie boli sama mysl o jakimkolwiek zastrzyku w brzuch:shocked2:

Mi ten osad chmurki zawsze wychodziły ale robiłam faktycznie rano lepsze światło:-)
Ale ten osad ma byc bardzo widoczny? Czy delikatnie?

nie powiedziała mi dlaczego nie mogę zafasolkować tylko że to może być i stres i wszystko inne:-(i żeby mój zrobił badanie nasienia ale nie udało nam się takowego badania zrobić a teraz do polski dopiero w czerwcu więc jak coś to dopiero wtedy a orientujecie się ile kosztuje takie badanie??t
Ok 100 zl.

tez mam taka nadzieje. bardzo licze na ten zastrzyk i mam nadzieje ze "efekty" beda natychmiast... chociaz z tego co wyczytalam to kilka dziewczyn juz miaało zastrzyki a i tak nic z tego nie wyszło....
Pytalas wczesniej, dlaczego nie wyszlo u nas pomimo zastrzyku. Otoz nie mam pojecia :sorry:
Samo polaczenie plemnika z jajeczkiem to dopiero poczatek drogi. Pozniej musi sie zgrac jeszcze wiele innych czynnikow, aby powstala fasolka.
Bo np takie in vitro - aplikuja kilkudnowy zarodek (?) a mimo to skutecznosc to jakies 40%.

Witam z rana!
Zrobiłam test słoikowo-lodówkowy i.... nic- żaden osad się nie zrobił- ani na dole, ani na górze- zupełnie nic, ale skoro obiecałam to zrobiłam. Jednak z przymrużeniem oka to traktujcie- ja to i tak najbardziej wierzę w betę, bo nawet sikacze się mylą...

Miłej sobotki dla wszystkich!!!

iza.malami przyznam że smutno mi się zrobiło po twoim poście o kościele. Nie powinnaś tak atakować i obrażać ludzi wierzących. Oczywiście każdy ma prawo do macierzyństwa ale niepotrzebnie próbujesz atakować katolików. Ja swoją Jule wymodliłam , prawie wybłagałam przed cudownym obrazem w Częstochowie.... WIem że jest naszym darem od Boga.
Słonko ! nie zrozumiałyśmy sie chyba. Ja nigdy złego słowa nie powiem na temat Kościoła, poniewaz sama jestem osobą wierzącą, chodzi mi o ludzi, którzy tam "rządzą". Uwierz żyje na tym świecie 33 lata i bardzo wiele zaznałam złego od ludzi ( księży ) nie od kościoła. Bo sama często sie modlę, chodzę na cmentarz i wierzę, ale w Boga nie w ludzi, którzy "prowadzą" Kościól. I boli mnie przede wszystkim, że ludzie którzy nie maja dzieci, nie potrafia zrozumiec tego jak to jest pragnąć i nie móc ich mieć. No ale miało być koniec rozmowy o kościele i KROPKA, niech sie sami zagryzaja miedzy soba. Jesteśmy na tym forum aby sie nawzajem wspierać, nie robic afer o to czy ktoś wierzy czy nie. OK??? jeśli cie w jakis sposób uraziłam to przepraszam:-(

reklama
hmmm:sorry2: test chmurkowy??? matko kochana co to jest???? jak to działa??? he he pierwsze słysze, mimo mojego wieku jestem jednak zacofana:((
A ja mam doła jak stąd do Bielsko Białej:( Bylismy z moim K wczoraj u lekarza i od razu po badaniu zapytałam go o droznośc jajowodów przed IUI. Dziwnie na mnie spojrzał i powiedziała ze jak chce to nie ma problemu, ale to nie może sie odbyć w tym samym cyklu co IUI, nie wiem dlaczego. Któras z was pisała ze tak miała że kilka dni przed IUI była robiona drożność, czy sie myle??? Drugą złą wiadomościa było to ze mój K będzie wyjeżdżał na kontrakt na 3 miechy i nie wiem jak to wszystko pogodzimy:no: bo jak mamy zrobic IUI jak go nie bedzie?? kurde, zawsze cos bez sensu, nie mysle o tym bo zwariuje na maxa, a może zrobie ta drożnosc teraz a IUI jak mój K wróci??? :-(

Do góry