• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co dalej?

JessicaCH

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny. Pisałam post juz wcześniej odnośnie moich zmartwień, ale sytuacja trochę sie zmienia. Ostatnia miesiączka 14.04, cykle 30-31 dni, test pozytywny bladziutki dzien przed @, początkowe bety 168-468-1306 robione co dwa dni, potem przestałam badać. Wczoraj byłam na USG 6+1, pecherzyk 16mm, na ściance widac cos malutkiego, lekarka zanim zrobiła USG zasugerowała, ze juz powinien byc zarodek, a tu nic... martwić sie? Miała któraś taki przypadek, a potem pojawiĺ sie zarodek? Biorę progesteron i obawiam sie, ze tylko wszystko wstrzymuje...

reklama
Ja bym poszła prywatnie do innego lekarza. Na tym etapie powinien już być dobrze widoczny pęcherzyk, a często już i zarodek z uwidocznionym serduszkiem.
Może po prostu lekarka ma gorszy sprzęt i stąd taki obraz? Ja bym jednak była ostrożna i skonsultowała się z innym lekarzem. Generalnie zakłada się, że zarodek powinien pojawić się, gdy pęcherzyk osiągnie 25mm - wiec jest jeszcze względem tego założenia nieco czasu.

Tak, ja - w 6+0 był pusty pęcherzyk, a w 6+3 zarodek z bijącym sercem (można poczytać w moich postach).

Niedługo syn ma dwa miesiące :).

Warto przejść się do innego gina

Pierwszą ciążę straciłam w 5 tygodniu, 2 donosiłam, synek ma 2 latka prawie i w jego przypadku tez juz było wszystko widać, wiem, ze każda ciaza inna, każdy cykl... z innym gin nie tak łatwo bo mieszkam w Niemczech i tu akurat jest raczej okrojona iloś gabinetów, a jak są to nowych nie przyjmują.

Cześć dziewczyny. Pisałam post juz wcześniej odnośnie moich zmartwień, ale sytuacja trochę sie zmienia. Ostatnia miesiączka 14.04, cykle 30-31 dni, test pozytywny bladziutki dzien przed @, początkowe bety 168-468-1306 robione co dwa dni, potem przestałam badać. Wczoraj byłam na USG 6+1, pecherzyk 16mm, na ściance widac cos malutkiego, lekarka zanim zrobiła USG zasugerowała, ze juz powinien byc zarodek, a tu nic... martwić sie? Miała któraś taki przypadek, a potem pojawiĺ sie zarodek? Biorę progesteron i obawiam sie, ze tylko wszystko wstrzymuje...
Ja mialam, tak wygladalo moje usg w 7 tc, za kilka dni na usg pokazal sie zarodek z serduszkiem 😉

Załączniki

• IMG_20240926_131737.jpg
    IMG_20240926_131737.jpg
    355 KB · Wyświetleń: 28
Nie ukrywam, pocieszające, ale czy to ze wgl nie mam tych typowych dla rozciągającej sie macicy pobolewan nie jest oznaką, ze nie boli bo nic nie rosnie?
Niestety tak moze byc, moja trzecia ciaza zakonczyla sie poronieniem zatrzymanym, objawy ciazowe ustapily , dowiedzialam sie na usg ze zarodek przestal sie rozwijac

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry