K
krycha
Gość
Pomidorowa z ryżem, a na drugie polędwiczki w ciemnym sosie z cebylką, papryką czerwoną i pieczarkami a do tego smażone ziemniaczki na patelni 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

), a na drugie danie zapiekanka ziemniaczanadziekuje ci dobra kobietkoJulia,Larcia zdaje się podawała ten przepis,nie wiem gdzie jest,ale mam spisany bo sama mam zamiar zrobić na P urodziny:
Potrzebujemy:
-pol kg mielonego mieska
-garsc makaronu np swiderki albo penne
-przyprawa gyros
-2 czerwone cebule
-puszka kukurydzy
-puszka czerwonej fasoli
-garsc startego zoltego sera
-3 pomidorki
-2 papryki
-majonez, jogurt naturalny
-czosnek
-pieprz
Miesko obsypujemy gyrosem, smazymy na oliwie, studzimy ( zeby je rozdrobnic uzywam gniotki do ziemniakow, sprawdza sie swietnie). Makaron gotujemy, studzimy. Do miski wsypujemy odsaczona kukurydze, fasolke, pokrojona w kostke cebulke, pomidorki, ser zolty, papryke w kostke oraz zimny makaron i miesko. Wszystko wymieszac. Teraz robimy sos : czosnek rozgniatamy i mieszamy z 3 lyzkami jogurtu naturalnego i majonezem (wedle uznania), pieprzymy. Dodajemy do salatki i mieszamy. Gotowe! radze nie solic, bo gyros sam w sobie jest slony. Takiej salatki(jako na obiad) jest na 2 dni. Mozna jesc na cieplo.Pyszne, zdrowe i proste!