reklama

Co mamy dzisiaj na obiad?? :)

A u mnie dzisiaj był krupnik:-):-):-)
Kluski z serka homopiszę na oko czyli na 4 osoby
kupuje 4 serki homo waniliowe
wrzucam do garnka do tego 2 jaka całe i cukier waniliowy,wszystko miksujemy i dosypujemy mąke dotąd az bedzie gęste i bedzie można łyżka nabierac i wrzucaćna gotującą wodę,podajemy z masełkiem cukrem i kakao
A tą mąkę to jak dosypujesz i cały czas miksujesz,tak??
Przepis brzmi apetycznie:-)a te serki to jakie?/Mogą być danio???
Ja mogłabym też eksperymentować różne przepisy,ale żeby jeszcze towarzystwo w domu jadło:wściekła/y::wściekła/y:Z tym to jest wielki problem:-(

reklama
doris...mam podobny problem do twojego w domu nie wszystko chca jesc,juz mnie czasem cos trafia jak ja sie ostoje nad garami a dzieci mi fochy szczelaja,np: moj maz zup nie lubi i nie chce jesc,wiec jak jest w domu to jestem zmuszona dwa dania robic:wściekła/y: bo dzieci zupy a tatus drugie:-).

A u mnie dzisiaj był krupnik:-):-):-)

A tą mąkę to jak dosypujesz i cały czas miksujesz,tak??
Przepis brzmi apetycznie:-)a te serki to jakie?/Mogą być danio???
Ja mogłabym też eksperymentować różne przepisy,ale żeby jeszcze towarzystwo w domu jadło:wściekła/y::wściekła/y:Z tym to jest wielki problem:-(
mąke dosypuję i caly czas miksuję,ma być bardzo geste

MONIA-wiesz co mój mąż też zup nie jada:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ale może ja jestem zła żona bo ja robie te zupy i on musi jeść:wściekła/y::wściekła/y:zawsze robię ja jakimś mięsie i wtedy On dostaje te mięsko z jakąś surówką :-)ja powiedziałam że ja nie mam czasu stać pół dnia w kuchni i dla każdego coś tam gotować:tak:zołza jestem ,wiem:-D:-D

a u nas jest CHILLI corn Carne0,5 kg mielonego mięsa
2 puszki czerwonej fasoli w zalewie Kidney
2 puszki pomidorów (bez skórki!!!)
2 ząbki czosnku
3-4 średnie cebule
oliwa
sól, pieprz, chili
Cebulę podsmaż na złoty kolor. Dodaj mięso i rozgnieciony czosnek, smaż na ostrym ogniu ok. 15 minut, ciągle mieszając. Dodaj fasolkę i pomidory, duś pod przykryciem ok. 40 min. Przypraw do smaku - im ostrzej, tym lepiej!
Podawaj z ryżem lub tacos.

Ja podaję z tym tacos i sos kupuje gotowy:sorry2::dry::dry::dry::dry:

I jest pycha,oczewiście dla nas nie dla dzieci:tak:dzieci standardowo zupkę dostaną

Doris...kurcze u mnie chocbym mu calego kurczaka z zupie dala to nie bedzie jesc,jedynie rosol,zurek,obiadek dzis masz pyszny ja tez czasem robie z tym ze ja zapiekam z srerm:-)
U nas dzis zupa ogorkowa i fasolka po brytonsku.:-)

doris, monia ja mam podobny problem z obiadami z tym że ja to bym w sumie musiała gotować cztery różne obiady w jeden dzień:szok::szok::szok::szok::szok: I z tego potem wychodzi pewna monotonia bo chłopaki nowinek kulinarnych nie lubią, do tego Mati nie wszystko może, bo jest uczulony, mąż najlepiej tłusto i tylko mięsnie a ja.....mi po tym wszystkim przechodzi apetyt:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Asik...tak jak sie nastoimi przy garach to odchodzi apetyt do jedzenia,u mnie dziewczyny nowinek tez nie beda jadly,moj tlustego jesc nie bedzie jak na szynce znajdzie przerost tluszczu to bedzie odcinal,a jak robi sobie jajecznice to wczesniej jajko na talerzyk rozbija i lyzeczka wygrzebuje te badziewia z jajka:szok::szok::szok::szok::szok:,czasem to mnie chce trafic,wychodze i nie patrze a jak wracam do kuchni to co mnie spotyka....:szok:kupa garow:-),ale w sobote zrobil sobie sam pierogi na wyjezdzie haha.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry