reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

co może wypłynąć na poród

reklama
i jak zwykle gdzie trzech polaków tam sześć opinii. ja np oburzam sie na wypowiedz położnej, która zaleca rocznym dzieciom podawanie mleka krowiego

a co do ciśnienia to zdaję sobie sprawę, że może to być jeden z czynników, może ale nie musi, podobnie jak ćwiczenia i masaże krocza, trudno oczekiwać bezbolesnego i szybkiego porodu jeśli dzieciak ułoży sie niekorzystnie, albo waży 5 kg i do tego ma dużą główkę. poza tym rodzącej potrzeba ciepła, miłości i poczucia bezpieczeństwa, żeby nie zalała jej adrenalina. ilu kobietom bezsensownie aplikuje sie oksytocynę, ile mądrych położnych nie może sie przebić przez autorytet lekarza i szpitalne procedury? dlaczego w holandii i innych cywilizowanych krajach od lat nie praktykuje sie tych metod ? same sobie odpowiedzcie

Oj Goralka meliska piwko i nozki trzeba obejrzec chyba jakas komedie -chandra zwiazana z deszczami Cie dopadal??? ;)
o porodach pogadamy pozniej narazie stwierdzam ze wszytkie doswiadczone z naszego grona gdzies sie zmyly.... :laugh:

Kurcze, nie zaznaczyłam, że chcę odpowiedzi z tego wątku i wypadłam na trochę, ale juz to zmieniam.
1. Wierzę w brak bólu przy niskim ciśnieniu (bo kurna chcę w to wierzyć ;)
2. Górlaka o "cywilizowanej" Holandii powiem Ci po porodzie. Się okaże, kto ma rację :) Znaczy nasze polskie, czy holenderskie zwyczaje lepsze. Oczywiście polskimi będziecie zmuszone się ze mną podzielić, bo takowych nie posiadam :)
3. Ja mam napady śmiechu jak po trawce lub po kilku głębszych. Np. dzisiej, kiedy zaczął się weekend Maćko wypił butlę wina, a ja jestem bardziej trzaśnieta :) Twierdzi, żem empatyczna ;)
4. Juz się zastanawiam co robić podczas pierwszych kilku godzin skurczy.

Dziewczyny ostatnio wyczytalam ze a teraz uwaga:
mniej bolesny porud i lepiej wycwiczone drogi rodne maja panie ktore przez cala ciaze regularnie "uprawialay milosc " cytat z ksiazki ;D co wy na to?!! :D teraz ksiazka lezy przy lozku i czeka na mojego ilego bo on zaczol ostatnio cos byc bardzo ostraozny do nas....

a ciekawe... co znaczy regularnie ;-) u nas narazie nic sie nie zmienilo :) chlop wie ze to ma wplyw i na porod i na to ze jak sie seksi w ciazy to wtedy nie ma przedwczesnego porodu

Megusek niestey tego uuz nie napisali bo jak by bylo 2x dziennie to moj pewnie by sie probowal jakos wymigac i tak twierdzi ze za duzo mam ostatnio ochoty.... ::) :angel: >:D

Hmmmm ciekawe może na rozciągnięcie ścianke krocza częste wspołżycie ma dobroczynny wpływ ale wielu specjalistów odradza stosunek w ostatnim mies. ponieważ orgazm powoduje skurcze macicy co dalej może pociągnąc za sobą poród przedwczesny. Tak więc brak seksu żle nadmiar też niedobrze i bądz tu mądry ::)

reklama
Lucyann tamto to nie była chandra, ale faktycznie miałam obniżony nastrój, bo zanosi się na to, że nie znajdę położnej, która podjęłaby się przyjęcia porodu w domu. Nie straciłam nadzieji, ale też szanse na to maleją, na razie wolę nie myślec, że pewnie przyjdzie mi przeżyć ten wyjatkowy dzień w szpitalnym otoczeniu. Tak, czy siak wątek się rozrasta, dyskusja rozgorzała, liczę na to, że do listopada wypracujemy tu sobie poradnik pt "metody na porody" :)))

Do góry