reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

ostatno pediatra powiedziała żeby nie stosować wegety bo bardzo uczula ale resztę przypraw sypać niech się przyzwyczaja oczywiście w umiarkowanych ilościach(majeranek, bazylia, pieprz, sól w małych ilościach, i wiele innych) a zupkę ze śmietaną jadł już dwa razy i kupki były normalne, zachowanie małego też bez zmian:tak:

reklama
szminka a warzywa typu groszek Ty mrożonych używasz?... i właśnie dziewczynki specjalnych warzyw używacie czy takich sklepowych?

hana ja mrozonek bo te w puszkach i sloiczkach to chyba czyms zalewane no i dlugo otwarte nie postoja a taki woreczek mrozonych to chyba na rok bedie mila:tak:bo ilez to Emilcia zje...ekologicznych nie kupuje bo raz ze drozsze a dwa nie wierze za bardzo bo tyle teraz afer z ta zywnoscia ze smole...od mamusi z dzialeczki mam troche i soczkow domowej roboty i takie tam...

a dzisiaj robilaw jarzynke z jajeczkiem no i w przepisie bylo cale surowe jajo ze dodac i zagotowac:confused:nie zrobilam tak bo predzej nie doczytalam tego i dalam pol gotowanego...co wy myslicie o tym?

a jedza wasze bobasy flipsy?wiecie te chrupki kukurydzanie?moja uwielbia..

Szminka ja bym tak zrobila jak ty czyli dodala pol jajka ugotowanego :tak:
Flipsow kukurydzianych nie daje bo jeszcze tutaj nie znalazlam takich ale zjada czasami takie wafle ryzowe ale tak troszke i biszkopciki i sucharki milupy bo sa wieksze od tych hippa :tak:

a kiedy mozna dodawac do mleczka troche kakao chyba po roczku jakos no nie bo to cukier itp. bo kurcze tak myslalam ze jak niechce pic tego mleczka (ostatnio strasznie malo pije mleczka nawet na noc tylko 100ml) to moze z kakaem by mu smakowalo no ale to za wczesnie chyba :sorry2:

m-ktosiu ja osobiscie bananow w cieplych krajach nie lubie, maja inny smak i sa bardziej miekkie. Nasze europejskie, sztuczne sa dla mnie git. moze Nelinka podobnie gustuje

Ponawiam pytanko - ryż można już dawać?? W słoiczkach tam jest...:confused:
Szminka, a chrupki kukurydziane mniam mniam - szczegtólnie takie dłudie paluchy - wygodne do rączki i na wyrzynające się ząbki - pyyychotka!!!:-D

madziallenka ja ryz dawalam juz po 6-cu,mozna mozna:tak:w sloiczkach juz po 4 byla zupka ryzowo-marchewkowa
sami po co tak kombinowac :tak:kup te drinki do picia co kiedys pisalam one maja rozne smaki i spelniaja role pelnowartosciowego posilku:tak:czekoladowe tez sa:tak:

ja mam teraz dylemat bo przy tej grzybicy mam nie dawac nic na mleku,zadnego mieska i oliwy i co ja mam mlodej na kolacje zrobic?:szok::-(poratujcie!!! na sniadanko byl chlebus z poledwiczka z indyka obiadek byl bleee wiec bananem sie zapchala a wieczorkiem to nie wiem:confused:macie jakis pomysl?

reklama
Szminka moze nie doczytalam, ale ty malej dajesz normalnie kanapki, czy jak?
a my dalej na sloikach :zawstydzona/y: ostatnio zrobilam brokuly z zoltkiem i wcale jakos duzo tego nie zjladl

ja rano daje kaszke mleczno jaka-tam-mam, a moze ty na dobranoc daj jej jakies ugotowane warzywa albo wlasnie kaszke manna w owocem, albo kleik ryzowy z owocem?

Do góry