reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

KASIU - mozna kupic manne z bobovity - nie trzeba jej gotowac.......ale moj Kuba nie chce pic mleka z manna, nie pasują mu te drobinki:sorry2:

SZMINKA - fajnie ze Emilka zajada juz takie rzeczy, jak duza dziewczynka.....Kuba nie bardzo jeszcze potrafi:confused:
Filmik sie ładuje - zaraz zobacze:tak:

reklama
Anetka no wlasnie mam mleczna kasze manne z BoboVity, taka bezsmakowa. I to mowisz nie trzeba gotowac? Mozna tak po prostu dosypac do mleczka co sie daje? Hmmm... Fajnie! Czy dobrze zrozumialam? Bo ja to ciemna masa dzisiaj...:baffled:

Aneta ale za mnie ciapa! Przeciez na tez kaszce jak byk jest napisane zeby do wody wystudzonej dosypac i nie gotowac! Okulary mi sa potrzebne i to od zaraz! Albo lepiej cos dla lepszej koncentracji. Dzieki jeszcze raz Aneta:tak:.

:-D:-D:-D Spoko KASIU - no to juz wszystko jasne
SZMINA - super Emilcia zajada, z tego co widze to ona bardzo ładnie juz potrafi żuć....Kuba jest niecierpliwy i chciałby od razu połykac........ale np flipsy to jak obserwuje to przeżuwa....:dry:

znalazlam ostatnio przepis w "dziecko" i robie tak zagotuje wode 100 ml i dodaje jedno stolowa lyzke kaszy manny kupiec blyskawiczna gotuje sie ja 2 min ( ale moze byc taka normalna) i caly czas mieszjac gotuje przzez 2 min.....odstawiam aby sie schlodzila i dodaje mleko ( akurat my bebilon pepti ) tyle ile podaje sie na 100ml wody a na koniec dodaje owoce i jest git:-)

a po co wogole dodawac te manne do mleka?zeby inny smak byl czy bardziej syte? ja tutaj kupuje juz gotowa kaszke manne ten tzw grysik tak?mama mnie poinstruowala ze kaszka manna na mleku to wlasnie grysik:tak:

Szmina wiesz co, ja to chcialam dac te manne bo to gluten jest, a ja glutenu nie dawalam nigdy wczesniej, a chlebek u nas nie zdaje jak na razie egzaminu bo mala wyrzuca... Grusik... ja nie wiem czy to to samo czy nie. Napisane jest na torebca mleczna kaszka manna i to jest taka...co to sie jak mleko modyfikowane, na nie za goraca wode rzuca i gotowe. Jest jeszcze taka normalna kasza manna, ktora sie gotuje i ta to nie ma jakiegos super smaku... Ogolnie dzieci ponoc kaszke manne lubia, a czy to prawda... No i z pewnoscia jest sycaca :tak:.

Tak tak SZMINKA - grysik to manna:tak:

A ja informuje ze z nowosci u nas nastepujace.....w zwiazku z tym ze maly nie chcial jesc u moic rodzicow prawie nic......a jak juz to w malych ilosciach....to lapal sie wszelkich mozliwych sposobow:sorry2:
Olałam to od kiedu mozna podawac białko z robilam jajecznice na parze, do tego podrobiłam prawieze pol malej buleczki.....i smakowało bardzooooooooooo:-):tak:
"Reakcji ubocznych" brak:cool2:
A tak na marginesie to powiem Wam ze dziwnie z tym bialkiem bo to przeciez zoltko jest bardziej ciezko strawne:confused:
Poza tym chlebek smarowalam tym indykiem z gerbera i kroilam w male kosteczkie - pol kromeczki ladnie zjadał:tak:
Jednego dnia na obiadek dostal troszke kluski śląskiej rozgniecionej z marchewka z groszkiem imieskiem z gerbera - i tez bylo cool......tez nic zlego sie nie dzialo :tak:
Ale np sucharki rozmoczone w mleku - wynalazem mojej mamy - byly bleeeeeee:sorry2:

fajnie jak już takie swojskie jadło można dawać dziecku...:-p
mój jak siedzi w krzesełku i daję mu na talerzyku jakieś jedzonko to nie ma szans żeby to pozostało na swoim miejscu...zaraz wszystko zrzuca... więc jak cokolwiek mu daję do niestety bezpośrednio na blat i czasami on jak kotek zlizuje albo precyzyjnie chwyta w dwa paluszki:tak:

reklama
hana hehe wiem o czym mowisz:tak:u nas tez kaszka smakuje lepiej z blazu niz lyzeczki...
aneta bo ja to sobie tak mysle ze te wszystkie produkty przeznaczone dla dzieci to niczym sie nie roznia od tego co my jemy moze tylko tym ze wiecej czasu poswiecono na ich badania no i maja odpowiednia etytkietke ze niby zdrowe itp dlatego tez drozsze
-badania kosztuja:tak:duzo szumu sie robi wokol takiej zywnosci no i czlowiek glupieje i kupuje no bo przeciez nie chcemy celowo wyrzadzic dziecku krzywdy a jak to przebadane i sprawdzone to na pewno lepsze!!!

a co do bialka to tak samo jak z mlekiem krowim uczuli chyba tylko te dzieciaczki ktore maja alergie na bialko a dopoki sie nie poda to sie czlowiek nie dowie:tak:

my dzisiaj krupniczek gotujemy...

Do góry