reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

reklama
O jak nasze dzieciaczki zajadaja ladnie :-)

A to moj smakosz - przewaznie tak wyglada podczas posilku :happy2:
prawda ze jestem przystojny ;-)

:-D:-):-Dsami niezle!!!Nikodem przyklada sie do jedzonka i to bardzo:-Dmoja mloda lyzeczka tak sprawnie nie operuje ;-)ale trafianie do buzi raczka z jedzonkiem juz wycwiczone....a wiesz ze te marchewke trudno calkiem domyc:-Dnajpierw byly tylko zolte noski a teraz Nikodemek bedzie caly jak po solarium:tak:

ja dzisiaj zrobie nalesniki i dam Emilci ,smole ze bedzie tam jajo i mleko krowie...zje i zobaczymy

:-D:-D:-D SAMI - niezle:-D:-D:-D
A marchewe faktycznie trudno zmyc:tak:
SZMINA - napewna nalesniczki beda smakowaly i nic zlego soe nie stanie:tak:
A pytalas o jajecznice - wiec mam zamiar co jakis czas robic:tak:
A z tym bialkiem to masz racje - o alergie chodzi napewno:tak:

A ja pokupowalam wczoraj rozne roznosci dla odmiany dlatego ze Kuba kiepko je......a teraz przed tymi swietami troszke brakuje mi czasu na pichcenie, szczegolnie przy jego zachowaniu. Wiec pokupowalam z Hippa te rozne jogurty z owocami. Dzis na sniadanie byl Owocowy Duet - Kuba z zasady odmawia jedzenia, zasłania buzie i sie wije....ale jak udało mi sie troszke wepchnac do buzki to posmakowało.
Poza ty kupiłam kaszki w kartonikach o ktorych kiedys pisała HANIA i kaszki z Hippa w sloiczkach - ale smaki ktorych jesznie nie probowal np z czekolada. No i pare dan z Gerbera Menu Smakosza.....zobaczymy co z tego bedzie:-)

a moja wlasnie odmowila zjedzenia obiadu i nawet sama nie chciala do buzki wkladac:szok:zapodalam wiec chlebek to zje zawsze:tak:i mleczko z kubeczka zeby troszke zapelnic brzusio:tak:przyjaciolka sie smiala ze zamiast krowiego to specjalnie modyfikowane kupilam:-Dno tak kupilam bo nie mialam i bede jej od czsu do czasu z kubeczka dawac na podwieczorek np
zaraz lece robic nalesniki ,deserek to bedzie dla mlodej :tak:

Sami ale Nikuś zajada, widać że nie mógł się zdecydować gdzie jest buzia...:-)

Szminuś powiedz mi co upichciłaś z tej mąki kukurydzianej, bo kupiłam i nie mogę znależć przpisu na nic oprócz lanych kluseczek...:dry:A ja nie umiem ich lać...:zawstydzona/y:;-)

Anetko a próbowałaś tych deserków gerbera z twarożkiem, jogurtem itp. Natali smakują wyśmienicie, a raczej też do tych wybredniejszych należy...:-D
A co do kaszki z czekoladą to hipp ma już od 4 miesiąca taką:wściekła/y: - nie próbowaliśmy, bo boję się że posmakuje i już nic innego nie zje...:no::tak::-D
A tych rózności to jest sporo!!!:tak:

madziallenka z ta kukurydziana to byla pomylka bo mi o ryzowa make chodzilo:tak:gdzies to juz wyjasnialam:tak:

my czekoladowa kaszke tez jemy i wcale nie taka rewelacja lepsza jest stracciattela mniam:tak:ja daje na zmiane jeden dzien taka na drugi inna co by sie Emilci nie znudzilo

nalesniki :no::no::no:wyrzucala na podloge :tak:pies zjadll!!!

reklama
Cos nam sie cicho na tym wątku zrobiło.....
Ja ostatnio znowu zaczełam malemu sama gotowac....tylko do tej pory jak gotowalam to dawalam miesko ze sloiczka to z gerbera.....a teraz wszystko daje normalne.
I tak.....jak zrobilam z wieprzowiną to było bleeee.....moj blender nie rozdrobni mieska na gladka papke, tylko zostaja takie klaczki i to Kubali nie pasuje.....a warzywa rozdrabniam widelcem.
Z kolei ostatnio ugotowałam z rybke z ryzem, pomidorami, marchewka, pietuszka, selerem i koperkiem, wszystko rozdrobniłam widelcem - to bylo pycha, maly wsuwal az mu sie uszy trzesły:tak:
A dzis gotuje indyka, ziemniaczki i brokuly...zobaczymy....ze sloiczka brokulow nie chcial, moze normalne mu przypasuja.
A jajeczniczke - uwielbia:tak:...i te jogurty dla dzieci sloiczkowe tez:tak:

Do góry