reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Basia jadła dziś zupę pomidorową i dalej nie za bardzo jej smakuje:no::no: Zjadła kilka łyżek, ale później pluła... Za to ziemniaczki-zawsze i w każdej postaci:tak:
Z owoców lubi banany (daję dopiero od dwóch tygodni, bo wcześniej była uczulona, a teraz już nic nie wyskakuje;-)), truskawki, maliny, poziomki, jabłko, gruszkę, arbuza:-) Nie lubi jagód, porzeczek, ananasa, czereśni i mandarynek:no:

reklama
Musze przyznać, że jestem z moich zmian w jadłospisie Natalki bardzo zadowolona :tak::-D:tak:. Natka zjada pod wieczór jogurcik - kupuję jej czteropaki z frutisa, wczoraj jadła z mandarynką, a dziś melon / arbuz lub ananas, nie pamiętam :sorry::eek:, ale nieważne, i tak smakowało. Zjada od razu cały, nic się złego nie dzieje. Kupki jak dotąd w normie, na brzuszek nie narzeka (odpukać :-p:confused::happy2:), mam nadzieję, że będzie OK. No i na śniadanie nadal jej daję kaszkę, bo ona na chlebek nie bardzo patrzy, żeby całą kanapkę miała zjeść, raczej nadal się bawi, więc jej daję tak do podgryzania, a na śniadanko jej robię prawdziwą bombę :-p:-D:szok::-). Dziś np. zjadła 210ml (z 6 miarek mleka, to jakoś tak wychodzi + oczywiście kaszka, więc jeszcze więcej :tak:;-))kaszki, do tego ok. 60ml deserku z gerbera (dzielę jej słoiczek na pół i ma na 2 dni) i do tego wkruszyłam jej 2 herbatniki. I ona to wszystko zjadła :szok::-D:szok::tak::-). No i kupiłam jeszcze kaszkę manną do picia bananową, ale jeszcze nie dawałam. No, to kończę, lecę myc małą.

Kabanosy drobiowe - takie miekkie, tylko lekko podwedzane - mniam mniam :-D
Wzielam sobie do sniadania takie 2 kawalki mniej wiecej dlugosci palca wskazujacego......Kuba zaraz po tym jak zjadl swoja kanpake, zwinal obydwa kawalki i cale wsunał :shocked2::-D
W weekend gołąbki tez mu smakowaly :tak::-)

A u nas niestety znów krok do tyłu :sorry2::-(. Natalkę w zeszłym tygodniu po 1 dniu zjedzonego jogurtu bolał w nocy brzuszek, bo jakoś tak popłakiwała w nocy :zawstydzona/y::no::wściekła/y:. Myślałam, że to taki jednorazowy dyskomfort i na drugi dzień też dałam jogurt i w nocy to samo, wiec musiałam przestać i było w nocy OK, dlatego teraz na jakiś czas nie będę dawać :no2::unsure:. Za to ładnie wcina bułeczki, najbardziej lubi ... suche :sorry::eek::surprised:. Dziś zjadła połowę, tak sobie wkąsiła, nawet nie wiadomo kiedy :-):-D:tak:.
Aha, i dałam jajecznicę z ziemniaczkami, pychotka :tak::-);-).

Witam.
Moja Dominika od momentu odstawienia od cyca w ogóle nie chce pić mleka ( próbowałam nawet krowie -pluje ). Więc na siłe nie daje. Za to bardzo lubi bakusie,danonki, kefirek uwielbia. Chleba też nie za bardzo -choć wczoraj i dzisiaj troche zjadła ale tylko suchy bez żadnego masła czy wedliny. Kasze też już za bardzo nie chce, udaje mi się tylko wcisnąć jej na wieczór. I tak przez to mam problem ze śniadaniami. pomemła trochę pomidora ,wedliny ale za to zje całego bakusia. U nas posiłki wygladają tak
8.00 śniadanko - bakuś, troche pomidora ,sera ,wędliny
11.00 czasami trochę suchej bułki, danonek i jakis owoc np. banan,nektarynka
14-15 obiad - je to co my a jak nie mam czasu na gotowanie to słoik
17.00 danio albo kefir i owoce
19.30 kasza

Zosiu-ja bym na Twoim miejscu się nie martwiła;-) Mała je dużo produktów mlecznych w zamian kaszek i mleka-dla porównania Basia je rano i wieczorem po 150 ml kaszki i nic więcej (alergia):dry: Spróbuję jej chyba robić kakao-dajecie już?:confused:

u nas z jedzeniem wyglada tak:

8-9 zalezy ajk wstanie kanapka z szynka,pasztetem serkiem albo 2 parowki i chlebus z maselkiem i 200 kakao na krowim mleku:tak:

12-13 deserek albo owoce banan ,jablko,arbuz,sliwki,brzoskwinie-to zjada ale truskawki dalej ble

ok 15 po drzemce obiadek jednodaniowy i kubeczek soku

18-19 malutka kanapeczka z dzemem- to juz przyzwyczajenie i z niczym innym wieczorem nie zje:tak:
ok 20 miska kaszki i do wyrka:-D

w miedzyczasie podjada hrupki,paluszki etc

juz przestalam schizowac i daje praktycznie wszystko oczywiscie z umiarem np kanapeczke z nutela:tak:wprost uwielbia

A ja daję od jakiegoś czasu kakao i nic jej nie jest-bardzo smakuje:tak: Natomiast Basia zrezygnowała z gęstych kaszek ryżowych (płynne jeszcze wypije)...
Wczoraj dałam pierwszy raz wołowinę i zajadała się (wcześniej nie dawałam ze względu na alergię):-p Coś później trochę się drapała, ale nie wiem czy od tego:confused:
Dorwała się też do melona i zasmakował, przeciwnie niż brzoskwinie, których nie cierpi:sorry2:

reklama
u nas z jedzeniem wyglada tak:

8-9 zalezy ajk wstanie kanapka z szynka,pasztetem serkiem albo 2 parowki i chlebus z maselkiem i 200 kakao na krowim mleku:tak:

12-13 deserek albo owoce banan ,jablko,arbuz,sliwki,brzoskwinie-to zjada ale truskawki dalej ble

ok 15 po drzemce obiadek jednodaniowy i kubeczek soku

18-19 malutka kanapeczka z dzemem- to juz przyzwyczajenie i z niczym innym wieczorem nie zje:tak:
ok 20 miska kaszki i do wyrka:-D

w miedzyczasie podjada hrupki,paluszki etc

juz przestalam schizowac i daje praktycznie wszystko oczywiscie z umiarem np kanapeczke z nutela:tak:wprost uwielbia

no to super Twoja mała je
u nas to 1 albo pół parówki a u Ciebie 2 extra!!!!:szok:

Do góry