reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co Potrafia Nasze Dzieci?!

reklama
Mało się udzielamy, ale czytam forum czerwcówek conajmniej raz w tygodniu.
Dzieciaczki dorodne i sprawne. Oluś to maluszek chociaż jak go noszę wydaje mi się kolosem. Co do umiejętności to pełza do tyłu uciekając z wszelkich rozścielonych kocyków, a od tygodnia odwraca się z pleców na brzuch (niestety w pełni świadomie i w najmniej odpowiednich momentach). Dziwi mnie bo nie potrafi odwrotnie, chyba że przez przypadek. Teraz doszły jeszcze próby włożenia stopy do buzi.
To chyba najpiękniejszy okres kiedy dzieciaczki z dnia na dzień zaskakują nas nowymi umiejętnościami.
Ps. Jak można uzyskać dostęp do zamkniętego albumu?

Ja już dawno sie nie chwliłam to sie pochwalę.
Domiś przewraca się z brzuszka na pleci i na odwrót. Zaczyna gaworzyć coraz śmielej i koch "śpiewać". Noge do buzie też wpycha i smokta paluszka. Potrafi sam chrupkę zjeść i jest ostatnio przeuroczy. Kocham mojego synka, jest wyjątkowy!!!!!!!!!!!

Filip w końcu dzisiaj przewrócił się z plecków na brzuszek:tak:
Ciągnie mnie i Eryke za włosy:-D
Bawi się nóżkami.Uwielbia dotykać drzwi:sorry:i oglądać książeczki.
Ostatnio zaślinił mi całą podkładkę pod myszkę:laugh2:

ja się też dawno Maciusiem nie chwaliłam. Przewraca się bez problemu z brzuszka na plecy i na odwrót i ani chwili nie uleży spokojnie...trudno go przebrać tak się wywija:-):tak: Ostatnio zauważył że ma nogi i jak tylko się go rozbierze to pcha nogę do buzi.
Potrafi też coraz lepiej pełzać i potrafi pół pokoju przepełzać żeby dostać się do zabawki:tak::szok:

Dziewczynki gratuluję nowych zdolności maluszków :-) skoro się chwalicie to i ja się pochwalę
mój mały zaczął podskakiwać i "złapał dziś zająca" na zamkniętym był filmik dodajcie do tego odbicie się :-D był płacz ale za chwilę robił dokładnie to samo (czyżby to już chęć chodzenia?:eek:)

Gratuluję sukcesów wszystkim maluszkom.
Kuba pełza do tyłu i kręci się wokół swojej osi w takim tempie:szok: I ostatnio bardzo się rozgadał. A najbardziej lubi gaworzyć i piszczeć jak ktoś u nas jest i rozmawiamy. Wtedy to dorzuca swoje nie trzy a dziesięc groszy:tak:;-)

Staś przekłada zabawki z rączki do rączki. I właściwie już nie lezy na brzuszku, bo cały ten czas spędza na rączkach i kolanach. :-D

reklama
Mój mały też wreszcie zaczął trzymać zabawki i je oglądać, i też przekłada je między rączkami. Tylko nie wkłąda ich do buzi...generalnie nie toleruje żadnych gryzaków, tylko swoje paluszki. Za to jak złapie moją rękę, od razu ciągnie ją do buziaka:tak:...i to dosyć silnie. Uwielbia gryźć moje palce :tak:. A oprócz tego, ze trzyma całą reką, to zaczyna też już kombinować coś z paluszkami i małe elementy bada samymi opuszkami.

Do góry