dorotak
Fanka BB :)
Ja oliwkuję Olę po kąpieli (najlepsza jest oliwka Nivea, dobrze się wchłania i nie brudzi ubranek).
Na buzię kremik Bambino lub Nivae, a pupę jeszcze mamy maść z recepty (której skład podała mi megusek, wielkie dzięki :-))
Jeśli chodzi o nosidełko to jak dla mnie to jeszcze za wcześnie alby nosić już Olę w tej pozycji która obciąża kręgosłup. Wiktorka pierwszy raz nosiliśmy jak miał 5 m-cy a i tak nie byłam przekonana czy to nie aby za wcześnie, najlepiej jak dziecko zaczyna siedzieć.
W ciągu dnia to Olę przykrywam kocykiem, ale w nocy śpi pod kołderką.
Na buzię kremik Bambino lub Nivae, a pupę jeszcze mamy maść z recepty (której skład podała mi megusek, wielkie dzięki :-))
Jeśli chodzi o nosidełko to jak dla mnie to jeszcze za wcześnie alby nosić już Olę w tej pozycji która obciąża kręgosłup. Wiktorka pierwszy raz nosiliśmy jak miał 5 m-cy a i tak nie byłam przekonana czy to nie aby za wcześnie, najlepiej jak dziecko zaczyna siedzieć.
W ciągu dnia to Olę przykrywam kocykiem, ale w nocy śpi pod kołderką.
.A w ciągu dnia to w ogóle czasem nawet kocykiem jej nie przykrywam.Ale kto wie, może jeszcze kiedyś przyda się i kołderka,i poduszeczka (chyba,że córcia po mamusi odziedziczy poduszkowstręt;-) ).
. Kupiliśmy potem spacerówkę Graco, jestem bardzo bardzo z niej zadowolona, niemniej jednak moim zdaniem przez pierwsze miesiące tak do roku lepszy jest większy wózek, bo gdy dziecko zaśnie na spacerku, obniżamy oparcie to w nim jest mu wygodnie, co np jest niemożliwe w spacerówkach typu parasolka (choć sam nie wiem czy teraz bym nie chciała kupić dla Wikusia, bo już są dwa dzidzie :-), ale mój R. twierdzi że te wózki z miękkim siedzeniem odpadają bo źle wpływają na kręgosłup dziecka
- chyba musze wystawic na allegro bo 2 wcale nieuzywane
) Oilatum- jak wczesniej kapalismy w płynie Oilatum to nie uzywałam oliwek...
to tyle