reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co robimy po macierzyńskim?

reklama
Pierwszy dzień w pracy przeżyłam, wcale nie dzwoniłam co 5 minut ;-)
Oczywiście spedziłam cały dzień na czytaniu nowych ustaw - taka dola księgowego ...
Franek zastrajkował i nic nie jadł :-( A teraz wisi na cycu:-)
Ale i tak piszczał na widok brata, a nie mamy ;-)

ja też w pracy od środy:-( jakże mi się nie chciało.... ale trzeba:frown:
najgorsze, że Sara nie najlepiej to znosi. W dzień jest ok ale noc to męczarnia. Budzi się co półtorej godziny.... masssakrra. A w dodatku nie chce jeść mleka, które odciągnę. Do cycka się przyssie a butli nie chce......:-( Mam nadzieję, że to przejściowe bo dłużej tak nie pociągnę.

Wy też macie jakieś podobne przeżycia z dzieciaczkami?? A może coś poradzicie jak łagodniej znieść pierwsze dni rozłąki?

p.s.
tak się fajnie składa, że w poniedziałek odbieramy klucze do mieszkanka :biggrin2:, cieszę się ale przeraża mnie remont:baffled:

Cieszą mnie pozytywne doświadczenia Iszatr bo ja wracam od poniedziałku. Za mnie też trzymajcie kciuki. Najbardziej się boje tego że się nie odczepie cały dzien od oglądania widoku z kamer :baffled:
Czasem żaluje że je zamontowaliśmy. Chyba mniej bym się przejmowała jakby ich nie było. :tak:

reklama
Buuu, ja też od poniedziałku wracam do roboty - strach się bać.
Agakos - ja przystosowywałam Krzysia do nowego schematu jedzenia od początku grudnia. Cyc tylko rano i potem o 17, no i w nocy, więc liczę, że młody za bardzo nie zauważy braku mojej osoby przez te 9 godzin.
A co do remontu mieszkania to ja zaczynam w przyszłym tygodniu. Podstawa to plan działania, czyli jaka kuchnia, jaka łazienka, potem tylko zamówić / kupić i przeczołgać robotników. ;-)
A tak serio to jest to mój drugi remont i wiem już jak się to tego zabrać.

Do góry