reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Raczkowa no stress, każda inaczej przechodzi poród, każda inaczej to odbiera, odczuwa, nie myśl teraz o żadnym masażu;-)

mi sie wydaje czy Wy wszystkie mnie najnormalniej w swiecie splawiacie z tym tematem i nie chcecie powiedziec ze boli :-D:-D:-D

olka po 5 rano? nie zazdroszcze :szok: chociaz sama za niedlugo bede wstawac po 22 po 24 po 2 po 4 i kiedy jeszcze sie malemu zachce zebym wstala :-D

reklama
Raczkowa ja Ciebie pocieszę że z perspektywy 1,5 rocznego dziecka już nie wydaje się istotne czy był karmniony piersią i ile czasu :tak::-D:tak: dla mnie już bradzo istotne jest kiedy uda mi się odpieluchować, tak że dylematy związane z dzieckiem rosną razem z nim, a czy piersią czy butelką głównie o to chodzi żeby dziecko było najedzone :-D:-D:-D:-D A coś nie tak z serduszkiem? ja też miałam stresa z serduszkiem małego:-( a ja np o porodzie to nie mam nic do powiedzenia nawet nei wiem co to skurcz ani jednego nie miałam ;-)
inamorate brawoooo za leżaczek ja byłam fanką leżaczka :-p na kręgosłu polecam plastry rozgrzewające od 1 do 3 zł naklejasz np na noc i super u mnie się sprawdziły:-)
ollka22 17 latkowi hmmmm może wyjście na miasto z 16 latką od revelki :-) :-D:-D i jak lepiej te antybiotyki działają???
Aga1108 chodzę do koleżanki która ma 2 córy takie niejadki, wczoraj właśnie też żelki wciągała ;-) , i współczuję tego wymyślania i wciskania, mójemu na razie mało co nie smakuje i oby tak zostało, dziś jak robiłam sobie kanapki do pracy to mi "myszka" podjadała a robiłam z majonezem bo mi się masło skończyło i mówię mu że dzieci nie jedzą majonezu a on odpowiedział "Dobre" :-) taaaa ja pracuję w systemie obok irlandczyków a oni naszych świąt nie uznają, nie jest żle 4 mam wolny za 1 tylko co ja będę robić 3 dni w pracy w której prawie nikogo nie będzie????
i gdzie jest sprawiedliwość??:angry: ja miałam olbrzymie brzuszysko mnie pod koniec łatwiej było przeskoczyć niż obejść:-D

jaimis no wlasnie wiem ze problemy sie zmieniaja z rosnacym maluchem ale jakie to zycie by bylo nudne jakby ich nie bylo :-D z serduszkiem ma problem bo mu sie jedna komora nie zamyka :-(jutro sie dowiem jaki to bedzie mialo wplyw na niego ehh mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :tak:

Raczkowa a jak wykryto tą wade i w jakim okresie ciąży? na prenatalnych? Słyszałam ze te drugie badania prenatalne są chyba najwazniejsze...
napewno wszytystko bedzie dobrze, w dzisiejszysz czasach medycyna jest na tyle rozwinięta, ze napewno jestes pod dobrą opieką i zrobią wszystko co trzeba.
Trzymam kciuki i jestem(jesteśmy) z wami;-)

Raczkowa wiem że to dodatkowy stres ale jak pisze emilka teraz takie cuda potrafią zrobić że nie ma co a nie dostałaś skierowania ne cho serca płodu? wtedy czarno na białym widać co i jak
emilka87 wiesz nie jestem lekarzem ale z tego co poczytywałam to mam wrażenie że pierwsze badanie prenatalne określa możliwość chorób genetycznych, a drugie rozwojowych bo tam na drugim to już i ciągłość kości, serdunio właśnie (u mnie wyszły plamy), czy nerki pracują itp
ja to się śmiałam że byłam uzależniona od usg bo na początku i na końcu ciąży była ciąża zagrożona tak że co 2 tygodnie albo i co tydzień biegałam podglądać moją kluseczkę:-D

jaimis nie dostałam takiego skierowania:-( a w ktorym tc to badanie sie robi? zapytam na wizycie lekarki..
a drugie prenatalne mam 10go maja, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze:) na pierwszym lekarz powiedział ze wszystko przebiega dobrze:tak:

no wlasnie zawalilam bo jak sie dowiedzialam o ciazy to poszlam do takiej pani ginekolog notabene znajoma z pracy mojej mamy babka prowadzi wlasna klinike ginekologiczno-poloznicza wiec mysle kurcze nizlym fachowcem musi byc bo i o terminy do niej ciezko i wogole opinie pozytywne przy czym od samego poczatku mi sie nie spodobala sama musialam sie prosic o jakiekolwiek badania a jak wspomnialam o tych prenatalnych powiedziala ze sa mi niepotrzebne :baffled: zmienilam lekarza na faceta tego ktory jest tylko 2 lata starszy ode mnie :-D i ten jak sie zaczal mna zajmowac to dopiero zrozumialam ze tamta na serio olewala mnie strasznie glupia pinda :no: a tamten wszystkie badania mi zalatwil i na te prenatalne w 2 trymestrze gdzies tam wkrecil u siebie w szpitalu bo na te prenatalne tez taaakie kolejki a to trzeba sie jeszcze wstrzelic w odpowiedni tydzien ciazy....no i na tych drugich badaniach prenatalnych wyszlo ze to serducho jest chore i ze to wielki blad ze nie bylam na tych pierwszych bo teraz nie ma do czego porownac :-( glupie durne babsko :wściekła/y: ten moj ginekolog zaraz zalatwil mi wlasnie echo serca u jego kolezanki no i wyszlo ze sie nie domyka to serduszko ale moze sie to cofnie no i czekam 2 miesiace zeby isc na te 3 prenatalne ktore mam jutro i siedze jak na szpilkach zeby sie dowiedziec co z tym serduszkiem mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :tak:

jaimis ja od samego poczatku jak tylko chodze do tego mojego mlodego pana doktora :-D mam wizyty co tydzien :-D zadko kiedy zdarzy sie ze kaze przyjsc mi za 2 tygodnie :tak: juz mu wczoraj delikatnie zasugerowalam ze mi coraz trudniej ze tak powiem odpowiednio przygotowac sie do wizyty wiec niech na zawal nie padnie jak kiedys wpadne do niego z nieogolonymi nogami i nie tylko :szok::-D:-D:-D

emilka87 na echo tylko kierują jak coś nie tak, czyli dobrze że u Ciebie nie ma potrzeby:tak:
Raczkowa wiesz może dzidzia mała nie widać było jeszcze że coś nie tak i zakładała że nie trzeba badań prenatalnych, ja to chciałam prenatalne bo miałam 34 lata i lekarz też od początku że warto pobadać zaszkodzić nie zaszkodzi a jak by co od razu wiadomo jak się zaopiekować, u Ciebie właśnie przy porodzie może być obecny lekarz a zaraz po porodzie może badać kardiolog, mogą też być przeciwskazania przeciwko naturalnemu porodowi żeby dziecko ze wzgledu na serdunio nie męczyć

mi sie wydaje czy Wy wszystkie mnie najnormalniej w swiecie splawiacie z tym tematem i nie chcecie powiedziec ze boli :-D:-D:-D
cóż...:-p ja nie miałam, więc nie wiem:-p ale wydaje mi się, że nawet gdybym miała mieć, byłoby mi wszystko jedno, bo chciałabym jak najszybciej urodzić:-)

ollka22 17 latkowi hmmmm może wyjście na miasto z 16 latką od revelki :-) :-D:-D
mam jeszcze dwudziestkę na stanie:-D:-D:-D

reklama
Raczkowa no jakto unikamy tematu :-D ja Ci powiem :tak: boli jak jasna cholera :-D:-D lepiej :-D?

A ja mam lenia nerwa i wszystko pomieszane więcej na zamkniętym coby Przychlaścik nie podczytywał :-p:-D:-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry