reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

no nareszcie sie jedna zlitowala i nie sciemnia :-D:-D

jaimis no ok te prenatalne moge jeszcze zrozumiec ze nie bylo wskazania ale z drugiej strony co jej zalezalo wypisac jeden papierek i tak placilam jej za wizyte kupe kasy a za prenatalne druga kupe kasy :baffled: teraz bym miala jasnosc co sie dzieje a nie od 2 miesiecy w glowe zachodze czy wszystko jest ok :-( po za tym nie tylko prenatalnych mi poskapila bo na badanie krwi i moczu tez powiedziala ze nie ma potrzeby robienia tych badan :eek: dzieki Bogu w pore trafilam do tego mlodziaka :-D i teraz mnie bada w szez i zdluz :-D co tydzien nosze krew i mocz czasem co 2 tygodnie :tak:

reklama
Raczkowa ty płacisz za prenatalne??? przecież jest program ogólnokrajowy badań prenatanych, ja darmowe miałam tylko musiałam jeżdzić z Grudziądza do Bydgoszczy bo była tam najbliższa placówka, ale tam 40 minut jazdy i już, tylko potem prosili żeby im przysłać pocztą wyniki echa miałam je w gadańsku, bo tam badania prowadzą, a babeczki super naprawdę to wysłałam. A po co co tydzień badania siusków i krwi??? ze względu na serce małego czy jakieś zagrożenie cukrzycą?

no place za prenatalne ponoc te 3 nie sa wogole refundowane ani nic a tez jezdze do innej miejscowosci :baffled: badania sikow i krwi jak to powiedzial pan doktor dla pewnosci :-) bo nie zawsze te wyniki mialam dobre to chcial kontrolowac

raczkowa nie stresuj sie, napewno wszysto z dzidzia bedzie dobrze.

my caly dzien poza domem, oliwia z kuzynka szalalay na palcu zabaw, teraz czekamy az moj brat wrociz pracy i bedziemy obmyslac co jutro robic... trzeba by jakiegos grila:tak::tak:

Dziewczyny, ale piszecie :-)
ja cały czas przygotowuje się do tych chrzcin, dzis pierwszy raz od niepamiętnych czasów kupiłam sobie nowego ciucha:szok: Jak będę miała chwilkę to jeszcze później do Was zajrzę :-)

raczkowa, bezpłatne badania genetyczne robili w CK na Ligocie (chyba żeby coś się teraz zmieniło), płatny był jedynie test Papa jeśli się robiło w laboratorium
głowa do góry, wszystko będzie z malcem ok:tak::-)
...dokładnie każdy poród jest inny, tak jak każde dziecko jest inne, każda z nas inaczej odczuwa, reaguje na ból, więc poprostu nie myśl za dużo;-):tak:
ja mogę powiedzić jedno- ból jest zaj*****( mimo,że ja urodziłam ekspresowo - 1godz 45min) ale za to jaka nagroda:-):-):-):-):-):-)

jaimis, no to oby mały był taki chętny do jedzenia:tak: bo nie ma to jak niejadek:crazy:
na palcach jednej ręki mogę wymienić co moja panna jada, a najlepsze w tym wszystkim jest to ,że waży 15 kg i ma 98cm:tak:z czego cholera raczy wiedzieć:confused::eek:...chyba z powietrza

martttika, nie ma to jak poprawić sobie humor fajnym zakupem:-)

my też dziś korzystałyśmy ze słonka, Młodej aż trochę buźkę opaliło, a teraz jeszcze czeka mnie wyrabianie bicepów przy desce do prasowania, bo jutro do pracy, a Młoda na służbę do dziadków

Aga moze jest tam bezlatne to badanie ale ciezko sie w termin wcisnac po za tym oni nie honoruja skierowan z prywatnej kliniki tylko z funduszu zdrowia :baffled: wiec tak czy siak place...

ja za prenatalne tez płace... tak jak i za wiekszosc badan krwi, teraz refundowane są tylko te podstawowe a ceny są masakryczne.. w tym roku wszystkie badania dla kobiet w ciąży poszły w góre.. polityka prorodzinna:wściekła/y:

reklama
dzien dobry
my znow dzis wczesnie wstalysmy...
normalnie nie wyrabiam, od wczoraj mala boli kostka w nodze, ostatnio przy chorobie tez ja bolalo, tyle ze teraz poki co leki przeciwbolowe nie pomagaja...
normalnie dosc mam.

aga moja do niejadkow nalezala do 2 roku zycia, pozniej jej sie odmienilo...
teraz ma cos kolo 118 cm, i 24-25 kg:-D

kurde, ja jak cos tam jeszcze pamietam... placilam za niektore badania ale keidys chyba nie bylo tak zle jak teraz...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry