Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
szczerze powiem to ja tez nie....
wiem, z ta wigilia to już przesada, ale kanapeczka na śniadanko z wędlinką jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Mój dziadziuś kiedyś w wielki piątek wszedł na plebanię a tam stał stół zastawiony mięsem (imprezka znaczy się) i wiecie co mu wtedy tamten proboszcz powiedział.... "będziesz pościł jak mieć nie będziesz" i ja się tego trzymam. Oczywiście sama wigilia jest bezmięsna ale to jest bardziej wyrazem tradycji niż przestrzegania zasad kościoła :-)Postepowy proboszcz,i w sumie ma racje.ja też nie. Nawet w wielki piątek czy w wigilięwiem, z ta wigilia to już przesada, ale kanapeczka na śniadanko z wędlinką jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Mój dziadziuś kiedyś w wielki piątek wszedł na plebanię a tam stał stół zastawiony mięsem (imprezka znaczy się) i wiecie co mu wtedy tamten proboszcz powiedział.... "będziesz pościł jak mieć nie będziesz" i ja się tego trzymam. Oczywiście sama wigilia jest bezmięsna ale to jest bardziej wyrazem tradycji niż przestrzegania zasad kościoła :-)
Postepowy proboszcz,i w sumie ma racje.
a nie myślałaś by kogoś poznać?;-)