reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

raczkowa o tym moze nie tutaj....

niby chce ale nei moze... ogolnie chore to jest...

mala wlasnie wrocila z wyscigu.... podobalo jej sie

reklama
trochę posiedziałam na słońcu jak moje dziecię spało, ale oczywiście za długo to mi mały nie pozwolił:confused2:
teraz zamulamy w domku...

a ja przegladam ogloszenia w poszukiwaniu chociaz pokoju do wynajecia ale to jakas paranoja :eek: ceny praktycznie porownywalne co sam wynajem kawalerki :eek: no szok :szok::szok::szok: zaczynam sie zalamywac tym wszystkim ...

ollka, raczkowa, brawo to dokładnie był omlet z ketchupem i rabarbar:-D:-D

ollka spacerk zaliczony:confused: my byłyśmy na lodach, po których Pyśka kwalfikowała się jedynie do pralki:no:, cała była turkusowa:szok: jakieś farbujące cholerstwo, ledwo ją domyłam:baffled:
dobrze,że chociaż dziadkowie utrzymują kontakt z Oliwiką, bo moja tesciowa widziała wnuczę w lipcu i w lutym tego roku:confused2: nawet nie zadzwoni się zapytać co u niej:no:...ciekawa jestem czy zadzwoni chociaż na urodziny:confused::confused2:

matttika, "wizyta" tautsia zaliczona:confused:

emilka, dobrze ,że dziadziuś dba o działkę, przynajmniej jest gdzie dychnąć:-)

jamimis, u nas metoda małych kęsów się nie sprawdza, bo Młoda jest cwana i nie da się oszukać, odrazu wypluwa jak jej coś nie pasuje:baffled:
...tatuś "na papierku" :oo2: skąd ja to znam, tatuś był tylko rano, odwoził dziecko do dziadków, wracał wieczorem, od wszystkiego była mamusia, nawet w niedzielę nie poszedł z dzieckiem na spacer bo był zmeczony i musiał się zdrzemnąć :angry::wściekła/y:, bawić też się nie bawi bo cyt"mama to robi lepiej"...to tak w DDDDDDuuuuuuużżżżżżżżżżżżżymmmmm skrócie:wściekła/y::wściekła/y:

raczkowa, dziewczyno, krótko i zwięźle ....po co denerwujesz się takim ciu****:tak::tak::tak:
mieszkanie....poszukaj może w miastach ościennych, może tam trafisz na coś tańszego:tak: mnie osobiście wydaje się,że kawalerka lepsza niż pokój u kogoś, kto będzie Ci do garów zaglądał
...a "szanowny ciu****" powinien Cię utrzymywać teraz i do 3 mc po porodzie skoro nie pracujesz, a skoro on się nie poczuwa to weź za dupę jego rodziców, pewnie wtedy "tatuś" szybko zacznie płacić

my dwa dni siedziałyśmy u dziadków, a dziś u siebie, zaliczyyśmy plac zabaw i te szanowne lody, teraz Pyśka ogląda bajki a ja dalej do roboty przyszykować coś na jutro, bo mam 12-stkę w pracy

ps. Ollka , czy ja równiez mogę się wprosić na zamknięty?

Aga nie pracuje bo jestem na L4 wiec kase z pracy jeszcze dostaje tylko to jest kropla w morzu... dostajac najnizsza krajowa 1100 zl z czego 600 zostawiam co miesiac w aptece :baffled:a gdzie reszta? wyprawka dla dziecka? :baffled: najtansza kawalerka 1000zl + media .... normalnie mam dosc jak o tym mysle a tego kut....nawet nie interesuje czy mam co jesc :baffled: a co bedzie pozniej jak skoncze te 4 miesiace maciezynskiego i juz wogole nie bede miala zadnych pieniedzy??:eek::szok:

raczkowa, dlatego też pisałam,że możesz podać o alimenty tamtych dziadków:tak: i wtedy tatuś pewnie szybko zacznie płacić:tak:
wiem,że to tylko kropla w morzu potrzeb ale zawsze coś
zbierasz wszystkie rachunki :confused:

...tak z ciekwaości(skrzywienie zawodowe) ...600zł w aptece:confused:

Aga u nas minelo kilka lat zanim dzadkowie sie z mala zaczeli widywac... uwierz ze czasem musi dojsc do tragedi zeby ludzie zmadrzeli..

aga u nas w miastach osciennych tez drogo, wiec czy raczkowa poszuka w katowicach czy obok to jedna cena...

co do podania o aliemnty dziadkow fakt sposob mega sprawdzony... ja juz przed rozprawa mialam na konice cale zadluzenie tatusia:) eh... jaka ja wredna bylam:tak::tak: az sie zastanawiam skad ja mialam tyle sily wtedy....

reklama
raczkowa ja tak samo na zwolnieniu będąc i na macierzyńskim dostawałam najniższą krajową. Dla dziecka całą wyprawke praktycznie kupowałam sama i dokładnie pamiętam jak mi ledwo starczało kasy (choć gdzie ona się rozchodziła to nie wiem:baffled:) a dodam, że pomieszkiwałam z rodzicami:tak: Ciążę prowadziłam prywatnie, więc to też był dodatkowy wydatek. Mi umowa o pracę skończyła się z dniem porodu, więc dodatkowy stres, bo trzeba było zacząć szukać sobie innej pracy... Macierzyński obecnie to ok 5,5 miesiąca, więc i tak nie najgorzej. O mieszkaniu narazie nie myśl. Póki możesz bądź u rodziców, mówię Ci to z doświadczenia, że tak jest wygodniej (przetestowałam mieszkanie samej z dzieckiem za 1000 zł i nie polecam:crazy:). Kiedyś staniemy na nogi i się wyprowadzimy. Na chwilę obecną powinnyśmy cieszyć się z tego co mamy... A o alimenty możesz się ubiegać będąc w ciąży (należą Ci się już za 3 miesiące przed porodem). Głowa do góry mamuśka!:-)

EDIT:
Zapomniałam napisać, że tatulek przyjechał...
Teraz jak na niego patrzę to widzę gówniarza niedorośniętego do rodzicielstwa i życia w społeczeństwie cywilizowanych ludzi....
Jednak wizytę uważam za udaną, bez kłótni, bardziej na stopie koleżeńskiej, mi serce już nie pikało (może z raz, ale to już nie to samo)

Ostatnia edycja:
Do góry