reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

HA! :-Dmam autko spowrotem :D i kosztowało wszystko za dużo ale i tak mniej niż miało być, w każdym razie jade jutro na KTG z samego rana:tak::-)

reklama
Hi, hi, będzie ekstra, jak w końcu wyląduję na Św. Zofii albo Karowej. Nic to, staram się nie stresować - przecież do diabła gdzieś urodzić muszę, a poród to tak jak nagły wypadek i nie mogą odmówić przyjęcia.
Masz rację - do porodu muszą przyjąć. Ale jeśli jest w początkowej fazie, to mogą Cię odesłać - tylko wtedy to już do konkretnego szpitala, gdzie znajdą dla Ciebie miejsce. I szanse na to, że na Żelaznej przyjmą "tak po prostu" są żadne :no: Jeśli nie masz tam lekarza, położnej albo szkoły rodzenia (jak masz tylko sz.r. to jeszcze musisz mieć farta) to zero szans na przyjęcie. A że obok jest kilka szpitali, no to...

Sorga super!!!

Esia, to był żart z przekąsem, bo wolałabym gdziekolwiek tylko nie do Św. Zofii - nie wiem czemu ale mam totalny wstręt i niechęć do tego szpitala.

Sorga, gratulacje!!!

O, ale masz jakiś powód? Pytam, bo teraz on cholernie "modny" i mało kto się krytycznie wypowiada...

Wiesz co, jakoś tak mi nie pasi. Może przez to, że właśnie taki sławny, a może przez to, że jak dla mnie to jest strasznie "komercyjny" szpital - za wszystko trzeba płacić, a jak nie płacisz, to wiele osób się wypowiada - opieka dużo gorsza. Poza tym, kiedyś było tak (jak teraz nie wiem), że oni są bardzo nastawieni na poród naturalny i często czekają z cc do ostatniej chwili - a najczęściej wolą zastosować kleszcze czy próżnociąg w razie jakiegoś problemu.

No popatrz, to mamy bardzo podobne odczucia :-)
Wprawdzie chodzę do szkoły rodzenia akredytowanej przy tym szpitalu (totalny przypadek) ale nt. tego miejsca utwierdziła mnie tylko w tym, co wyżej napisałam. Boję się wszelkiego "przeginania" i jak słucham relacji znajomej, która jest bardzo zadowolona z rodzenia tam, z tym że z cc czekali 14h - próbowali wywołać pn - to jakoś nie bardzo chwytam jej entuzjazm :-p

Chyba przetrwam do czwartki ,a jak rozwarcie bedzie wieksze to w czwartek jade i koniec.

reklama
Do góry