reklama

Cos innego niz mleczko...

powiem wam,ze moja tez ma czasmi takie czerwone pioliczka i sucha szklista skore,ale po jedzeniu to na pewno nie jest,bo nic nowego jej nie daje,wiec sam niewiem czemu tak ma,samruje masia i rano ma spoko,ale juz po poludniu wychodza ponownie,nie codziennie ale sa,i tak sobie mysle,moze to byc od zabawk,bo z Georgem gryza te same zabwki,choc starm sie je czasmi wycierac,ale upilnowac sie nie da,musila bym z szatka caly czas ochic i co zabawke w buzi to wycierac:-D

reklama
Powiem Ci maxin, ze nasza Karolinka od małego ma takie policzki i zawsze pojawia się to bardziej na zimę. W zasadzie to do końca też nie wiemy z czego to jest :confused: Podejrzewamy, że to z mleka 3,2%, bo kiedyś takie jej dawaliśmy, ale od kiedy piła 2% to było całkiem ok. No sama nie wiem... Teraz je w przedszkolu i nie wiem jakie mleko tam dają, a znowu takie policzki chropowate się zrobiły...

Mojej słoiczki nie smakują je to co zrobie juz była zupka z kapustki swiezej z makaronem i szpiak z czosnkiem rewelka przyjeła ze smakiem a ostatnio karmie ją melonami i sporadycznie kiwi i kaki ale je i rosnie nic nie boli to najwazniejsze.

Moj tez ostatnio szpinak ze mna wcinał...ale najbardziej mu ostatnio smakuje moja zupa bananowa tzn...banan rozgnieciony troche soczku jakiegos i łyzka kleju kukurydzianego:tak: A i jeszcze strasznie lubi taki słoiczkowy jogurt z owocami z hippa w 5 min zjada 190ml:-)

No moja alergii na szczescie nie zna dzis zrobiłam jej 200ml soczku z arbuza tylko 200 bo resztearbuza mama zjadła.
Mojej smakują równiez te gruszki hiszpanskie(pop. jabkogruszka)
A za przysmak kaszka manna z pomaranczem i kiwi
a coraz mniej jej wchodzi kaszka daje bobowite zna mleku i cos kiepsko.
a wczoraj i dzis szukałam owoców suszonych ale nie dwutlenkiem siarki i niestety nie ma w całym miescie a tak chciałam małej zrobic deser z suszonych moreli.

a dajecie juz danonki??
bo ja daje od dawna a teraz chciałam wprowadzic monte i jugurty ale te z niską zawart. mleka krowieko bodajze danona.

Heksa super że twoja Natalcia tak ładnie je, jeżeli chodzi o danonki to ja się powstrzymam z mlekiem krowim do dozowolenego wieku. Kiedyś przeczytałam że danonki powoduję tycie, zupełnie niezdrowe. Także narazie robimy musy owocowe i dodaję mleko modyfikowane+ troszkę kleiku. Też wychodzi pyszny jogurcik :-)

Angie koniecznie muszę spróbować tego jogurtu no i szpinak też muszę zrobić:-)

Moja ślicznie zjadła wczoraj ziemniaki z marcheweczką (własnej roboty) jutro spróbuję zrobić jej tą jajeczniczkę ;-)

reklama
Zakładam ten wątek, żebyśmy mogły wpisywać nasze sprawdzone przepisy. Zainsirowała mnie a+t kisielem z syropu, którego przepisu nie umiem znaleźć. Także a+t pliseeeeeeeee :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry