reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
Angie dawałam wszystko; i wodę i soczki i herbatki- ona tego nie chce!!!

Ale słuchajcie wczoraj dałam jej z niekapka wodę i wypiła około 70ml- byłam w szoku. Do tej pory dawałam jej z butelki- chyba muszę przejść całkiem na niekapek.

Zosia tez nie lubi pic! tzn pije malo jak dla mnie ale lekarz powiedzial ze ok wypija mleczko 3 albo 4 razy dziennie po stednio 180 i nic wiecej nie chce czasami troszke herbatki a wczoraj ugotowalam jej kompot z jablek i smakowal jej! kupnych soczkow nie lubi a wyprobowalam juz chyba wszytkie

a dzis na obiadek robie jej ogorkowa!! kwietniowki mi podpowiedzialy ich dzieciaczki juz takie zupki jedza;)

Czarownica, Aga jadła ogórkową już dobry miesiąc temu, strasznie jej smakowała, dałam jej tez ogórka kiszonego do ręki, wyciamlała go całego :-D

i ogorkowej nie bylo tzn jes ugotowana i juz zawekowana w sloiczku bo pol dnia nie mialam pradu przez wiatr!!!!! i nie mialam jak zmiksowac tej zupki a jak ja podusilam to jednak miesko mialo za duze kawalki!!! Zupka ogorkowa bedzie jutro;)
A czy wy dawalyscie juz maluchom platki kukurydziane??? czytalam ze juz mozna!!!

Co do picia to ja pytałam mojego pediatre ile powinno takie dziecko wypic i powiedział ze jak wypije 50 ml płynu to bedzie ok. ja młodemu mieszam 20 ml soczku jablkowego gerbera i 80 ml wody i zazwyczaj wypija jakies 80 ml czasem robie herbatke z BoboVita jablko z melisą (bo jest bez cukru) 100 ml i tez wypija ok 80 ml. Oczywiście czasem nie chce pic ale ja zawsze mu daje jak sie obudzi po południowej drzemce wtedy sa najwieksze szanse na wypicie.

Ostatnio zaczęłam bać się o Ignaca bo zrobił się marudny i nawet przyjedzeniu nieraz potrafiłzanosić się płaczem! Wczoraj byliśmy ż mężem przerażeni tak chlipał i płakał... Już puszczałam sobie wszelkie możliwe filmy i co się okazało...dzisiaj jak znów zaczął wzięłam i odstawiłamkaszkę a dałam mu zamiast tego słoiczek z owocami...No i przeszły mu te wszystkie straszne dolegliwości.... po prostu koleś przestał lubić kaszkę ryżową z owocami :) Będę musiała mu cośinnego zamiast tego dać. Chyba kisielek owocowy na mleku.

Agnieszka

reklama
Angie dawałam wszystko; i wodę i soczki i herbatki- ona tego nie chce!!!

Ale słuchajcie wczoraj dałam jej z niekapka wodę i wypiła około 70ml- byłam w szoku. Do tej pory dawałam jej z butelki- chyba muszę przejść całkiem na niekapek.

Kasiunka a jaki masz niekapek? Moze mój jest nie najlepszy ze młody nie chce z niego pic;-):-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry