reklama

Cos innego niz mleczko...

Kasiunka ja tez uwazm,ze mala to meczna ziewczynka jak widzi butle to az sie trzesie,wiec moze masz racjie i to od zebow,poprostu dziasla ja bola i nie chce ssac

Angie ja poprostu dawalm malej za kazdym razem jak chciala pic,na poczatki tylko gryzla,ale po paru dniach zakumala ze trzeba ciagnac i nczej niz z butli,pokazywalm jej tez jak sie pije.Powodzenia

czy wasze dzieci trzymaja sobie juz same kupki czy butelki,moja spryciula potrafi trzymac,ale nie wie jak przechylic sobie aby lecialo,wiec jak ja karmie to ona puszcza butle,a nawet kupilam juz uchwyty do butli aby latwiej jej sie trzymala,ale woli jak mama trzyma:laugh2:

reklama
oj angie co ja miałam z tym niekapkiem kupiłam z Aventu uczyłam ją ale za chiny nie chciała z tego pić gryzła i cały czas beczała bo nie mogła się napić. Dopiero jak siostra kupiła mi z Nuby z silikonowym ustnikiem to załapała i pije, nawet wodę.

Co do niekapka moja pani pediatra zaleciła zebym podawala wode do picia własnie z niego. No ale nie wychodzi nam bo mlody uwaza to za zabawke i chce ten niekapek wyrzucac a nie pić. Więc wrociłam do butelki bo pomyśllałam ze zanim on by załapał to by nic nie pil!!!
Założenie lekarza było takie zeby dziecko wiedzialo ze to słuzy do picia a butelka (niby tez) ale bardziej do jedzenia.
No nie wiem musze znowu zacząc nauke tylko moze rzeczywiscie kupie niekapek z miękkim ustnikiem moze pójdzie latwiej bo mamy z Aventu zielony i on jest twardy.

Heksa, to że danonki podaje się od 3 roku życia jest napisane na ich stronie :)))) ale ty chyba od początku nie przestrzegasz diety, Natalka wszystko lubi także luzik ;-)

Angie, moja zdecydowanie woli lekko przyprawione. Wcześniej robiłam jej rosołek na mięsku i warzywach ale jest mega uczulona na marchewkę, pietruszkę, cebulkę także robię jej rosołki na odrobinie wegety no mięska.

Niekapek moja załapała od razu, podaję jej z niego tylko soczki. Mleko podajemy ze smoczka :)))) jeszcze się nie nacieszyłam że młoda lubi butlę ;-)

Maxin a może spróbuj zrobić Natalce jakieś koktajle, może jej się przejadło

Angie chodziło ci chyba o zupki, a nie kupki:-D:-D:-D

Maxin moja trzyma i sama pije tylko wodę (umie juz przechylić), mleko ja jej trzymam- nie wiem czemu- jakoś nigdy nie próbowałam, żeby sama jadła- może dlatego, że butelka z mlekiem jest cięższa i mała sama jej nie utrzyma- wody wlewam tylko trochę:tak:

reklama
Hahaha ale sie usmiałam z tych kupek...myslałam napewno piszac to zeby sie zapytac u kubek i wyszedł mi taki słowozlep:laugh2: Ale jaja...no nic dziwnego, ze kupek nie dajecie nawet z wegetą ;-) :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry